۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۳۸
کد خبر: 82527427
T T
۰ نفر

نگاه لبنانی ها به سومین مناظره انتخاباتی ایران

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۳۸
کد خبر: 82527427
نگاه لبنانی ها به سومین مناظره انتخاباتی ایران

بیروت-ایرنا-با پایان یافتن سومین و آخرین مناظره بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران، گمانه زنی رسانه های لبنانی درباره عملكرد كاندیداها در این رقابت نفس گیر به اوج خود رسیده است.

هرچه به 29 اردیبهشت نزدیك تر می شویم تبلیغات و رقابت های انتخاباتی داغ تر می شود. شور و نشاط فضای تبلیغات اینجا در لبنان نیز حس می شود. رسانه های لبنانی دقت ویژه ای در انعكاس اخبار انتخابات ایران دارند.
روزنامه های لبنان در شماره امروز (شنبه) تحلیل های انتخاباتی خود را به سخنان و اتهامات رد و بدل شده در سومین مناظره انتخاباتی روز گذشته بین نامزدها اختصاص دادند.
روزنامه «النهار» نوشت: در آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران، روز گذشته اتهامات تندی در رابطه با فساد و سوء مدیریت بین نامزدها رد و بدل شد.
به نوشته این روزنامه، روحانی رئیس جمهوری كه در اندیشه چهار سال دوم ریاست جمهوری است در مناظره این هفته لحن تندتری به خود گرفت و رای در انتخابات پیش رو را انتخاب بین آزادی و سركوبگری دانست. با این وجود مناظره بیشتر بر روی مسائل سیاسی متمركز شد.
روحانی اعلام كرد كه قصد دارد 15 میلیارد دلار به سرمایه گذاری ها اختصاص دهد و به میزان 3.5 میلیارد نیز به مردم فقیر كمك كند.
به نوشته این روزنامه، روحانی رقبای محافظه كار خود را متهم به بی تجربگی در اداره كشور و علاقمند به بازگشت شخصیت های «دولت سابق» (اشاره به احمدی نژاد) به قدرت كرد.روحانی افزود: آنها هم مثل دولت قبلی می خواهند پول توزیع كنند تا رای بخرند.
النهار ادامه داد: روحانی در پایان متعهد به رفع تحریم های غیر هسته ای در چهار سال آینده و بازگرداندن عظمت به ایران و ملت ایران شد.
روزنامه «البناء» نیز در شماره امروز خود با نقل سخنان هر كدام از نامزدها سعی كرد فضای مناظره و موضوعات اقتصادی مطرح شده در آن را به تصویر بكشد. این روزنامه به سوال روحانی از رئیسی اشاره كرد و نوشت: روحانی از رقیب خود پرسید كه در دولت قبلی نفت را به یك فرد فاسد سپرده بودند اما شما كه در دستگاه قضایی حضور داشتید چه كردید؟
اما در طرف مقابل، محمد باقر قالیباف شهردار تهران در انتقاد از دولت روحانی گفت كه وام های بانكی به دست افراد دارای پارتی و اطرافیان دولت می رود و دولت قادر بر نظارت بر بانك ها نیست.
قالیباف افزود: مسئولانی كه حقوق های كلان می گیرند نمی توانند جلوی قاچاق را بگیرند.
اما روزنامه «الاخبار» در مطلبی با عنوان «پایان ماراتن مناظرات» نوشت:6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی در سومین و آخرین مناظره تلویزیونی حضور یافتند كه اتهام زنی های نامزدها به یكدیگر به میزان بی سابقه ای افزایش یافت.
الاخبار با اشاره به برگزاری هركدام از این مناظره ها در مدت حدود چهار ساعت و تقسیم دقیق زمان اختصاص یافته به هر كدام از نامزدها و حتی تعیین صندلی نامزدها به قید قرعه افزود: مناظره سوم به موضوع بیكاری، اقتصاد، صادرات و واردات، قاچاق، ایجاد فرصت های كاری و مسائلی از این قبیل اختصاص داشت و تیم مدافع دولت سعی داشت در همه این موارد مشكلات را به گردن دولت قبل در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد انداخته و آن را میراث آن دوره معرفی كند كه این مساله اعتراض نامزدهای محافظه كار (محمد باقر قالیباف و ابراهیم رئیسی) را به دنبال داشت.
به نوشته این روزنامه، در مقابل، مشكلات حل نشده اقتصادی و عدم توان دولت برای به راه انداختن چرخ اقتصاد به ویژه بعد از توافق هسته ای مهمترین انتقادهای رقیبان روحانی بود كه وعده ایجاد 5 میلیون شغل در طول چهار سال را داده و عناوینی همچون فعال سازی پروژه های اقتصادی زود بازده، رسیدگی به بخش كشاورزی، بهره گیری از صادرات غیر نفتی، عدم تكیه به درآمد ناشی از فروش نفت خام و تلاش برای فروش فراورده های نفتی را به عنوان برنامه های خود در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور معرفی كردند.
الاخبار در پایان نتیجه گرفت: علامت سوال ها درباره موفقیت هركدام از نامزدها در مناظرات همچنان باقی است و هر دو جناح با احساس پیروزی از این مناظره خارج شدند. با این اوضاع برای دانستن نتیجه باید تا جمعه آینده منتظر ماند و قضاوت را به صندوق های رای سپرد.
خاورم*390*2054