۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۲۷
کد خبر: 82528791
T T
۰ نفر

مبارزه با مالاریا با پوست خرچنگ

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۲۷
کد خبر: 82528791
مبارزه با مالاریا با پوست خرچنگ

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه ملی تایوان به روشی دست یافته‌اند كه در آن یكی از تركیبات پوست سخت پوستان مانند خرچنگ و نقره برای مبارزه با پشه مالاریا استفاده می‌شود.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، پوست سخت‌پوستان حاوی ماده‌ای به نام كیتین است. این ماده ارزان‌قیمت كاربردهای گسترده‌ای از پانسمان زخم گرفته تا ترانزیستورهای رسانای پروتون دارد.
مطالعات اخیر محققان تایوانی نشان می دهد این ماده در تركیب با نقره، می‌تواند پشه ناقل مالاریا را از بین ببرد. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد تركیب كیتین و نقره قادر به نابودی لارو حشره، زمانی كه هنوز در آب قرار دارد، است.
در ابتدا با استفاده از یك فرآیند ساده، كیتین و مواد معدنی پوست سخت پوستان جدا می‌شود؛ سپس این تركیب با نیترات نقره مخلوط می‌شوند كه حاصل نانوذرات نقره‌ای است كه پوشیده از كیتین هستند. سپس این ذرات روی لارو پشه افشانه می‌شود. نتایج نشان می‌دهد این روش قادر به نابودی لارو پشه ناقل مالاریاست.
مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل می شود. این انگل وارد جریان خون میزبان می شود و سلول های قرمز را تخریب می كند. زمانی كه گلبول های قرمز تسلیم این انگل می شوند، علایم این بیماری كه شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر می شود.
این انگل همچنین سبب مشكلات تنفسی شدید، كاهش قندخون، كم خونی شدید و در نهایت بروز كما در بیمار می شود كه در صورت نبود درمان كشنده است. كودكان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم می شوند و از بین می روند.
روش جدید محققان تایوانی علاوه بر نابودی لارو پشه ناقل مالاریا، قادر به نابودی باكتری های خطرناكی از جمله اسیلوس سوبتیلیس، اشرشیا كلی، كلبسیلا پنومونیه و پروتئوس ولگاریس است.
نتایج این مطالعه در نشریه Hydrobiologia منتشر شده است.
علمی (6)** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
۰ نفر