به گزارش روز یكشنبه ایرنا از بیمه مركزی، «عبدالناصر همتی» از رشد ۱۱۱ درصدی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در چهار سال گذشته خبر داد و گفت: مقدار حق بیمه تولیدی شركتهای بیمه مستقیم در سال ۱۳۹۵، به حدود ۲۲۷.۲ هزارمیلیارد ریال رسیده كه در مقایسه با سال گذشته، نزدیك ۲۲.۵ درصد رشد نشان میدهد؛ ضمن اینكه میزان حق بیمه تولیدی در این مدت، ۱۴۶.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۱۱۱ درصد افزایش داشته است.
همتی درباره رشد ضریب نفوذ بیمه در كشور نیز گفت: پیش بینی می شود این ضریب در سال 1395 به حدود 2.2 درصد برسد و این شاخص در دوره فعالیت دولت یازدهم پنج واحد بهبود یافته است.
رئیس كل بیمه مركزی رشد حقبیمه سرانه را در دولت یازدهم حدود 105 درصد اعلام كرد و گفت: در سال 1395 حقبیمه سرانه بیمههای بازرگانی بر اساس برآورد آمار جمعیت توسط مركز آمار ایران، معادل 3.5 میلیون ریال بوده كه حدود 19.9 درصد در مقایسه با سال قبل افزایش داشته است. این شاخص در دوره چهارساله فعالیت دولت یازدهم حدود 105 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: میزان انحصار در بازار بیمه در سال 1395 به عدد 1733 رسید كه نسبت به سال 1391 (چهارسال گذشته) 591 واحد كمتر شده و 25.4 درصد این شاخص بهبود یافته است.
**افزایش سهم بخش خصوصی از صنعت بیمه
همتی با اشاره به رشد 8 درصدی سهم بخش غیردولتی در دولت یازدهم گفت: هدف بیمه مركزی ارتقای سهم بخش غیردولتی از كل حق بیمههای تولیدی بازار بیمه كشور است و بر همین اساس در سال 1395 شركت بیمه ایران در نقش تنها شركت بیمه دولتی به همراه 29 شركت بیمه غیردولتی (به غیر از 2 شركت بیمه اتكائی) در بازار بیمه كشور فعالیت كردند.
رئیس كل بیمه مركزی یادآور شد: در پایان سال 1391 سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی بازار بیمه كشور 54.6 درصد بود كه در سال 1395 به 62.6 درصد رسیده كه بیانگر رشد نقش بخش غیر دولتی در صنعت بیمه كشور است.
وی از برنامه های بیمه مركزی برای افزایش سهم حق بیمه زندگی خبر داد و گفت: نسبت سهم حق بیمه زندگی از كل پرتفوی صنعت بیمه در بازار بیمه كشور در سال 1391 به 7.8 درصد رسیده بود كه این نسبت طی سال چهارم فعالیت دولت یازدهم به 13.4 درصد رسیده و 5.6 واحد درصد افزایش یافت.
همتی با اشاره به افزایش میزان نظارت بیمه مركزی بر نحوه پرداخت خسارت بیمه گذاران در راستای حمایت از حقوق آنها گفت: خسارت پرداختی صنعت بیمه كه به نوعی نشاندهنده میزان ارائه خدمات شركتهای بیمه به بیمهگذاران است، تا پایان سال 1395 به حدود 180 هزار و 200 میلیارد ریال رسید كه نسبت به پایان سال 1391 به میزان 2.3 برابر شده است.
** بازگشت انضباط به صنعت بیمه
رئیس كل بیمه مركزی افزایش توان ثروتآفرینی كشور، تامین مالی پایدار دولت، تقویت انضباط و سلامت و شفافیت مالی - اداری، مشاركت فعال و مؤثر در سیاستگذاری، ایجاد و یكپارچه سازی سامانههای اطلاعات مدیریت و عملیاتی، توسعه هدفمند سرمایههای سازمانی و انسانی، توسعه و تنوعبخشی به پورتفوی بازار بیمه كشور و تخصصیكردن شركتهای بیمه را از سیاستهای و برنامههای راهبردی اتخاذ شده باتوجه به اهداف اقتصادی دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی دانست.
وی از افزایش تعداد شركتهای بیمه در دولت یازدهم خبر داد و گفت: طی این دوره، پروانه فعالیت پنج شركت بیمه شامل سرمد، تعاون، تجارت نو، حكمت صبا و زندگی خاورمیانه صادر شده است.
همچنین در راستای گسترش هدایت شده فعالان بازار بیمه، در دوره 4 ساله 1392 تا 1395 همراه با افزایش تعداد شعب شركتهای بیمه و رسیدن آن به 1079 شعبه در سراسر كشور (218 شعبه طی دوره 4 ساله اضافه شده است)، ایجاد حدود 44 هزار نماینده بیمه فعال (كه 10604 نماینده طی دوره چهارساله اضافه شده اند)كه از این تعداد نزدیك 10600 مورد، نمایندگان تخصصی فروش بیمه عمر هستند از اقدامات بیمه مركزی برای گسترش شبكه فروش است.
رئیس كل بیمه مركزی در ادامه افزود: 235 كارگزار بیمه اعم از حقیقی و حقوقی، 39 ارزیاب خسارت در دولت یازدهم نیز مجوز فعالیت گرفتند و به شبكه فروش صنعت بیمه اضافه شدند.
وی همچنین از بررسی و اعطای مجوز به طرحها و پوششهای بیمهای از سال 1392 تا پایان سال 1395 برای 197 طرح و پوشش بیمهای (كه حدود 175مورد مربوط به بیمههای عمر و درمان بوده است.)، تقویت ابزارها و رویكردهای نظارتی بیمه مركزی و كنترل جدی توانگری مالی و ذخیره گیریها، تدوین ضوابط جدید مربوط به نحوه انجام بیمههای اتكایی، تصویب آییننامه 90 توسط شورای عالی بیمه، ارائه پوششهای بیمه ای برای صنایع مهم داخلی در دولت یازدهم خبر داد.
همتی گفت: برای جلب حضور اشخاص خارجی در بازار بیمه كشور و ارتقای همكاری با شركت های بیمه ای خارجی در طی دوره چهارساله دولت یازدهم، پروانههای فعالیت 3 دفتر ارتباطی از سوی بیمه مركزی صادر شد.
**نظارت و هدایت الكترونیك صنعت بیمه
وی یكی از اقدام های مهم دولت تدبیر و امید در بیمه مركزی را توسعه سامانه نظارت و هدایت الكترونیك صنعت بیمه (سنهاب) و تلاش برای بهرهبرداری كامل از آن (انجام غالب فعالیتهای توسعهای، نظارتی و اتكائی بیمه مركزی بر بستر سنهاب)، در راستای مكانیزه نمودن امور داخلی و در سطح صنعت بیمه دانست.
همتی گفت: این سامانه از قابلیت های خوبی برخوردار است كه در ابتدا برای كنترل عملیات بیمه اجباری شكل گرفت كه به تدریج برای نظارت آنلاین بر عملكرد شركت های بیمه و شبكه فروش صنعت بیمه قرارداد طرح توسعه سنهاب بخش نظارت منعقد شد و بیمه مركزی در كنار انجام امور نظارتی، سامانههای نظارتی متعددی را در هر مدیریت طراحی و راه اندازی كرد.
وی توسعه سامانه سنهاب را یكی از تحولات بزرگ در صنعت بیمه در دولت تدبیر و امید دانست و ابراز امیدواری كرد با تكمیل بخش های باقیمانده، تقویت، تكمیل سامانه سنهاب یك سیستم كامل و به روز در زمینه كنترل و هدایت صنعت بیمه داشته باشیم.
وی در خصوص روش كار این سامانه گفت: روش این بود كه الزامات آیین نامه ها بررسی، احصا و به شاخص نظارتی عمومی و تخصصی در بستر سنهاب تبدیل شود، به نحوی كه اطلاعات استخراج شده از سرورهای شركت های بیمه ضمن انطباق با شاخصهای نظارتی غربال میشود و مغایرات آنها استخراج و به صورت خودكار به شركت بیمه منعكس میشود.
وی با ابراز خوشنودی از عملكرد این سامانه، گفت: خوشبختانه موفقیت های خوبی در این زمینه كسب كردیم و اكنون نظارت بر نمایندگان، كارگزاران و محاسبه توانگری شركت های بیمه از طریق این سامانه انجام می شود و مردم می توانند از طریق سامانه رسیدگی به شكایات با بیمه مركزی ارتباط داشته باشند.
رئیس كل بیمه مركزی با اشاره به تحقق برنامه دوم توسعه دولت الكترونیك و هوشمندسازی اداری در بیمه مركزی گفت: بیمه مركزی پروژه هایی را در سه حوزه زیرساختی مركز داده، شبكه اختصاصی صنعت بیمه و سامانه نظارت و هدایت الكترونیكی بیمه آغاز كرد و از آنجا كه بسیاری از اقدام های آغاز شده، هم اكنون به بهره برداری رسیده ، لذا بسیاری از اهداف مد نظر در برنامه دوم توسعه دولت الكترونیك و هوشمند سازی اداری در این سازمان محقق شده است.
**پیگیری ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی
وی پیگیری تصویب لایحه صندوق بیمه حوادث طبیعی را از دستاوردهای دولت یازدهم دانست و گفت: حادثه خیز بودن ایران، همواره مشكلات زیادی را بوجود آورده كه اقدامات جدی را می طلبد چرا كه این حوادث بار مالی زیادی برای كشور به دنبال دارد و بیمه مركزی در راستای نقش حمایتی خود، لایحه ای تحت عنوان صندوق بیمه حوادث طبیعی را به مجلس پیشنهاد كرد كه انقلابی در بیمه حوادث طبیعی ایجاد می كند.
وی افزود: تلاش برای ارتقای سهم بیمه در جبران خسارتهای بلایای طبیعی و تلاش برای ارتقاء سهم بیمه در جبران خسارتهای وارده به سرمایه های ملی از طریق تدوین، پیگیری و به نتیجه رساندن ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی با تصویب قانون مربوط در مجلس شورای اسلامی یكی از برنامه های مهم بیمه مركزی در راستای حمایت و كاهش دغدغه های مردم است.
وی در خصوص آخرین وضعیت این لایحه گفت: این لایحه در مجلس تصویب و اما به دلیل ایرادات وارده توسط شورای نگهبان اكنون در حال بررسی مشترك توسط مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان برای رفع 5 ایراد وارده به لایحه بیمه همگانی حوادث طبیعی است كه موارد به بیمه مركزی منعكس و پاسخهای لازم برای رفع آنها تهیه و به مجلس ارسال شد.
همتی در خصوص جزییات این طرح گفت: در این مصوبه بیمهگر «بیمه پایه»، صندوق است و همه شركتهای بیمه تحت نظارت بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران میتوانند اقدام به فروش بیمهنامه تكمیلی حوادث طبیعی ساختمان كنند.
** واریز بیش از 2 هزار میلیارد ریال به حساب نیروی انتظامی
همتی با تاكید بر اهمیت اجرای دقیق سیاست های راهبردی ابلاغی در صنعت بیمه، مهمترین برنامههای سال 1396 بیمه مركزی را رونق تولید و اشتغال اعلام كرد و گفت: امیدوارم در سال جدید بتوانیم با اجرای تدریجی استاندارد بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) در صنعت بیمه در تحقق ارتقای شفافیت مالی موسسات بیمه گام های اساسی برداشته شود.
رئیس كل بیمه مركزی همچنین در خصوص اقدامات انجام گرفته در صنعت بیمه كه با استانداردهای گزارشگری بین المللی همسویی دارد، گفت: تدوین، اجرا و نظارت سیستم توانگری شركتهای بیمه، تكمیل و اصلاح تدریجی آن، الزام كفایت ذخایر بیمه ای مرتبط با قانون بیمه شخص ثالث كه اعمال تدریجی آن از حسابهای سال 94 شركتهای بیمه شروع شده، ازجمله این اقدامات است.
به گفته وی، باتوجه به الزام قانونی شركت های بیمه به تهیه صورت های مالی خود طبق نمونه مصوب شورای عالی بیمه، مقدمات لازم جهت تهیه صورتهای مالی منطبق با استانداردهای بین المللی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: تاكید بر تفكیك حساب های بیمه های زندگی و غیر زندگی و افشاء آن در صورت های مالی شركت های بیمه كه در حال تكمیل است از دیگر اقدامات صنعت بیمه در این زمینه است.
وی ابراز امیدواری كرد، با هماهنگی و همسویی بین سازمان حسابرسی، سازمان بورس، سازمان مالیاتی و بیمه مركزی و شركت های بیمه بتوانیم هرچه سریعتر مقررات 4IFRS- را اجرایی و صورتهای مالی شركتهای بیمه و بیمه اتكایی را برمبنای آن ارائه دهیم.
** فرهنگ سازی بیمه در میان دانش آموزان
همتی از اقدام جدی بیمه مركزی برای فرهنگسازی بیمه در میان دانش آموزان طی دولت یازدهم خبر داد و با اشاره به اهمیت شناخت اصول اولیه فراگیری مفاهیم بیمه ای و آشنایی با قابلیت ها و ظرفیت های صنعت بیمه از پایه دبستان گفت: اگر آموزش بیمه را از مقاطع ابتدایی آغاز كنیم در آینده شاهد افزایش ضریب نفوذ بیمه و در نهایت رفاه اجتماعی پایدار خواهیم بود.
رئیس كل بیمه مركزی افزود: در چند دهه اخیر نظام آموزشی كشور كمتر به مفاهیم بیمه و صنعت بیمه پرداخته است اما خوشبختانه در سال جاری، مطالب بیمه ای در مقاطع مختلف و رشته های گوناگون تحصیلی در مدارس و هنرستان های سراسر كشور، تدریس خواهد شد.
همتی با ابراز خرسندی از گنجاندن مطالب بیمه ای در كتب درسی گفت: بی تردید درج مطالب بیمه ای در كتب درسی نه تنها نسل نوجوان و جوان، بلكه معلمان و خانوادهها را نیز با مفاهیم بیمه ای آشنا می كند و قطعا با تداوم این امر، فرهنگ بیمه در جامعه به شكل معنا داری افزایش می یابد.
وی نقش آموزش را در توسعه پایدار صنعت بیمه، حیاتی دانست و گفت: آموزش بیمه در سنین پایین تر موجب رشد و شكوفایی صنعت بیمه است، لذا باید ابعاد گوناگون اقتصادی و اجتماعی این صنعت به درستی تبیین شود تا افق های توسعه ای قابل دسترس باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2025**1561**تنظیم: لیلا جودی**انتشار: مژگان توانا
اقدام و عمل / رئیس كل بیمه مركزی خبر داد؛
رشد بیش از 100 درصدی صنعت بیمه در دولت یازدهم
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۳۲
کد خبر:
82529173
تهران- ایرنا- رئیس كل بیمه مركزی از رشد بیش از 111 درصدی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در دولت یازدهم خبر داد و گفت: رشد حقبیمه سرانه در این دولت 105 درصد بوده است.