عمليات برداشت محصول چغندرقند از سطح بيش از 10 هزار هكتار در استان خوزستان آغاز شده است.
محمود حجتي روز سه شنبه در حاشيه بازديد از بخش هاي مختلف كارخانه كشت و صنعت نيشكر هفت تپه در شمال استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به نياز فعلي كشور به واردات 500 هزار تن شكر افزود: با توسعه كشت چغندرقند پاييزه و راه اندازي كارخانه هاي جديد چغندرقندي در استان خوزستان ، كشور از واردات شكر بي نياز خواهد شد.
وي به ظرفيت هاي بي شمار خوزستان در بخش هاي مختلف به ويژه بخش كشاورزي و به خصوص كشت و توليد محصول چغندر قند در شمال اين استان اشاره كرد و گفت: خوزستان ظرفيت هاي بسيار بالايي براي كشت و توليد محصولات استراتژيكي چون چغندرقند ، نيشكر و گندم دارد.
وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: با توسعه كشت چغندرقند پاييزه در استان خوزستان در يك دوره سه ساله كشور براي هميشه از واردات شكر بي نياز خواهد شد ضمن اينكه در اين راستا راه اندازي سه كارخانه توليد شكر از چغندرقند با ظرفيت 50 هزار تن در روز در خوزستان از سوي دولت در دست پيگيري است.
حجتي با اشاره به برنامه ريزي صورت گرفته براي توليد 6 ميليون تن چغندرقند پاييزه در استان خوزستان به خبرنگار ايرنا گفت:به منظور استحصال شكر از چغندرقند توليد خوزستان ، راه اندازي چند كارخانه چغندرقندي در اين استان در دست پيگيري است كه شامل كارخانه 12 هزار تني در شركت هفت تپه ، كارخانه 10 هزار تني از سوي بنياد بركت و نيز راه اندازي مجدد كارخانه قند دزفول مي باشد.
وي گفت: با راه اندازي اين كارخانه ها كشور در توليد شكر خودكفا شده و نياز به واردات اين محصول از خارج نخواهد بود.
**رتبه نخست خوزستان در توليد گندم در كشور
وزير جهاد كشاورزي در ادامه از خوزستان به عنوان استاني كه در توليد گندم در كشور رتبه نخست را دارد نام برد و گفت: با وجود خشكسالي در سال زراعي جاري تاكنون بيش از يك ميليون و 200 هزار تن محصول گندم از كشاورزان خوزستاني خريداري شده و پيش بيني مي شود بين 150 تا 200 هزار تن ديگر نيز از كشاورزان خوزستان خريداري شود.
وي گفت: استان خوزستان در توليد شكر ، گندم و ذرت دانه اي جايگاه ويژه اي در توليد محصولات كشاورزي در كشور دارد لذا ايجاد زنجيره تكميلي در بخش صنايع جانبي و نيز دامداري در اين استان ضروري است كه اميدواريم اين زنجيره با كمك كار آفرينان و سرمايه گذاران بخش خصوصي محقق شود.
**طرح 550 هزار هكتاري مقام معظم رهبري در دست پيگيري و اجراست
حجتي همچنين به طرح 550 هزار هكتاري مقام معظم رهبري در استان خوزستان اشاره كرد و گفت:اين طرح گام به گام در دست اجرا و تكميل بوده و شاهد افزايش توليد محصول در استان خوزستان با بهره برداري فاز به فاز از اين طرح مي باشيم.
**چشم انداز شركت كشت و صنعت نيشكر هفت تپه روشن است
به گزارش خبرنگار ايرنا وزير جهاد كشاورزي ضمن بازديد از بخش هاي مختلف شركت كشت و صنعت نيشكر هفت تپه با اشاره به افزايش 10 درصدي توليد شكر در اين شركت و تجليل از تلاش مجموعه كاركنان آن گفت:با تكميل زنجيره توليد كاغذ ، ام دي اف و خوراك دام در نيشكر هفت تپه و نيز كشت چغندرقند شاهد افزايش توليد در اين شركت بزرگ كه قديمي ترين كارخانه توليد شكر كشور مي باشد خواهيم بود.
حجتي افزود:با راه اندازي خط توليد خوراك دام در شركت كشت و صنعت نيشكر هفت تپه ، امكان صادرات اين محصول به خارج فراهم خواهد شد كما اينكه كشور تركيه از هم اكنون متقاضي خريد محصول خوراك دام اين شركت است.
وي چشم انداز روشني براي اين شركت بزرگ توليد شكر ترسيم كرد و گفت:دولت نيز براي افزايش توليد شكر و تكميل زنجيره صنايع جانبي نيشكر از شركت كشت و صنعت نيشكر هفت تپه حمايت و پشتيباني كرده تا شعار 'ما مي توانيم ' در بخش صنعت و كشاورزي محقق شود.
كشت و صنعت هفت تپه ، قديمي ترين كارخانه توليد شكر از نيشكر در كشور است كه نيم قرن از تاسيس آن مي گذرد.
ظرفيت توليد اين كارخانه 100هزار تن شكر در سال است كه كمتر از ظرفيت اسمي شكر توليد مي كند.
اين كارخانه طبق اصل 44 قانون اساسي اواخر سال 94 از سوي سازمان خصوصي سازي از چرخه دولتي خارج و به بخش خصوصي واگذر شد.
حدود چهار هزار نفر در بخش هاي مختلف شركت كشت و صنعت نيشكر هفت تپه به صورت رسمي ، پيماني ، قراردادي و نيز موقت مشغول بكار هستند.
شركت كشت و صنعت نيشكر هفت تپه در 15كيلومتري شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.
6068
خبرنگار و انتشار:محمدعلي فريدپناه
وزير جهاد كشاورزي:
طرح خودكفايي كشور در توليد شكر با افزايش كشت چغندرقند در خوزستان در دست اجراست
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۰۹
کد خبر:
82531945
هفت تپه - ايرنا - وزير جهاد كشاورزي گفت:طرح خودكفايي كشور در توليد شكر با توسعه كشت چغندرقند پاييزه در خوزستان و نيز پيگيري براي راه اندازي كارخانه هاي جديد توليد شكر در اين استان در دست اجراست.