به گزارش ايرنا، آزادي و اختيار كامل در انتخاب داوطلبان از بركات نظام مقدس جمهوري اسلامي براي جامعه بوده و با اين وجود نبايد صاحبان تريبون ها به گونه اي با مردم سخن بگويند كه با تهمت، تخريب و تضعيف داوطلبان، زمينه انتخاب اصلح از سوي مردم به حاشيه كشيده شود.
مردم بايد با رعايت امنيت، آرامش و اخلاق اسلامي بتوانند با آگاهي از واقعيت ها كانديداي اصلح خود را انتخاب و مشاركت حداكثري رقم بخورد.
در حالي كه تنها 3 روز به برگزاري حماسه پرشكوه 29 خرداد 96 مانده است فضاي انتخابات در بسياري از شهرهاي كردستان به اوج رسيده است اما در برخي مواقع مشاهده مي شود نامزدها از انگيزه پرشكوه مردم استفاده نابجا كرده و براي جلب حداكثري آراي آنان، اقدام به تخريب رقباي خود مي كنند و اين مساله با توجه به ابراز نظرهاي احساسي پشت تريبون هاي تبليغاتي نتيجه عكس مي دهد و علاوه بر بي اعتمادي مردم به نظام و دست انداركاران، باعث خنثي سازي تلاش هاي نخبگان و مسئولان براي حضور حداكثري در انتخابات مي شود.
عبدالمحمد زاهدي استاندار كردستان در ارتباط با تخريب هاي انتخاباتي پيشتر در ديدار با نخبگان و مديران استان كردستان در اين ارتباط گفته بود: نظام سلطه به دنبال اين است تا به افكار عمومي اين باور را القا كند كه نظام اسلامي نمي تواند كارآمد باشد و در اين شرايط افرادي از داخل كشور هم به اين موضوع دامن مي زنند.
وي افزود: اين درحالي است كه نظام اسلامي با تمام سختي ها، امنيت و آرامش را براي مردم فراهم كرده است و بايد مردم را به آينده اين نظام اميدوارتر كنيم و براي رسيدن به اين هدف، انتظار مي رود صاحب نظران در تمامي فضاي ها از تخريب و تهمت پرهيز كنند تا با رعايت امنيت، آرامش و اخلاق اسلامي مشاركت حداكثري رقم بخورد.
با توجه به اين اهداف، برخي تريبون داران در فضاهاي انتخاباتي بايد به جاي تخريب رقبا و تهييج مردم، آنها را به مشاركت حداكثري در انتخابات دعوت كنند و در اين مقطع حساس با فراهم كردن بسترهاي لازم در كنار بيان واقعيت ها، براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات اقدام كنند.
فضاي مجازي با همت دولت به فرصتي براي ارتباط و تعامل بيشتر بين شهروندان تبديل شده است و با توجه به اهميت فضاي مجازي در تبليغات انتخابات شوراهاي اسلامي، بسياري از نامزدها با تشكيل كانال هاي ارتباطي قبل از موعد تبليغات به دنبال كسب سهم بيشتري از اقناع افكار عمومي بودند و اين وضعيت اكنون شدت گرفته است.
امسال دومين حضور پر رنگ فضاي مجازي در ايفاي نقش براي انتخابات است به طوري كه سال 94 نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري به خوبي از اين فرصت براي معرفي برنامه هاي خود استفاده كردند و هم اكنون نيز كانديداهاي دوره پنجم شوراهاي اسلامي در اين فضا به دنبال معرفي برنامه ها و جلب آراي بيشتر هستند.
مردم هم با استفاده از اين فضا با هر ابزار و رسانه اي پيگر واقعيت ها و راستي ها هستند و اما تخريب برنامه هاي يكديگر توسط نامزدها و طرفداران آنها بيشتر با اسامي ناشناس، باعث دامن زدن به فضاي متشنج سياسي مي شود و نادانسته باعث بي اعتمادي به مسئولان و اقدامات انجام يافته در بين مردم مي شود.
ستاد انتخابات كشور بر اساس قانون، براي حفظ حرمت و آبروي نامزدهاي انتخاباتي، قوانيني را تدوين كرده است در همين راستا مسئولان برگزاري انتخابات متولي اجراي ان هستند.
فرماندار ديواندره در اين ارتباط گفت: هر گونه تخلفات انتخاباتي كانديداها رصد و در هر مرحله از انتخابات با مصاديق غيرمجاز برخورد قانوني مي شود.
جعفر توان بر ضرورت رعايت اخلاق انتخاباتي توسط كانديداهاي شورا تاكيد كرد و افزود: تخلفات انتخاباتي نيز تنها مربوط به كانديدا نمي شود و طرفداران آنها نيز اگر مرتكب تخلف شوند به نام كانديدا ثبت مي شود.
به گفته وي، رعايت قانون، اصل بي طرفي در انتخابات و فراهم نمودن بستر و زمينه هاي لازم براي مشاركت حداكثري مردم در تعيين سرنوشت خود، اولويت اصلي مجريان برگزاري انتخابات است و انتظار مي رود در ايام تبليغات انتخابات كانديداها از تخريب همديگر خودداري كنند و با بيان پيشينه علمي، سوابق كاري و فعاليت هاي اجتماعي خود براي شناخت بهتر شهروندان از آنها تلاش كنند.
استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه كردستان نيز در اين ارتباط گفت: بي اخلاقي در هر بعدي از زندگي كار ناپسندي است بويژه در يك تبليغاتي كه جلوه دارد و مخاطبان زيادي آن را مي بينند.
نسرين علي اكبري با بيان اينكه هر نوع رفتاري كه اصول اخلاقي را زير پا بگذارد ناپسند است اظهار كرد: بدون شك انسان خردمند و فرهيخته هيچگاه اقدام به تخريب افرادنمي كند حتي اگر فرد، مورد نظر و مورد انتخاب خود نيز نباشد.
وي افزود: جامعه ما هم اكنون در حال طي كردن مسير رشد و تعالي است بدون شك انجام رفتارهاي غير اخلاقي و تخريب ديگران بدور از شان چنين جامعه است.
آراي مردم استان در دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوي و پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در يك هزار و 382 شعبه اخذ راي جمع آوري مي شود كه از اين تعداد 518 شعبه اخذ راي در شهرها و 864 شعبه نيز در روستاها مستقر مي شود.
انتخابات شوراهاي اسلامي در سنندج و سقز به صورت الكترونيكي برگزار مي شود و براي اين 2 شهر نيز 231 شعبه الكترونيكي تعبيه شده است.
براساس سرشماري سال 1395 تعداد واجدان شرايط راي در استان كردستان يك ميليون و 167 هزار و 277 نفر است كه 28 هزار و 322 نفر از اين تعداد راي اولي هاي استان هستند.
تعداد كرسي هاي شوراهاي اسلامي استان، چهار هزار و 167 كرسي شامل 161 كرسي شهري و چهار هزار و 6 كرسي در مناطق روستايي است.
شوراهاي اسلامي 22 شهر استان داراي پنج عضو، 6 شهر هفت عضو و يك شهر داراي 9 عضو است و از يك هزار و 312 روستايي كه در كردستان واجد شرايط برگزاري انتخابات شوراهاي اسلامي هستند 29 روستا داراي پنج عضو و يك هزار و 283 روستا نيز داراي سه عضو هستند.
بر حسب ماده 90 قانون و ماده 62 آيين نامه انتخابات، تبليغات نامزدها طبق برنامه زمانبندي از ساعت 24 روز 20 ارديبهشت تا 27 ارديبهشت به مدت هفت روز است و 24 ساعت قبل از آغاز راي گيري يعني 8 صبح روز پنجشنبه 28 ارديبهشت تبليغات ممنوع خواهد بود.
انتخابات سال 96روز جمعه 29 ارديبهشت در سراسر كشور برگزار مي شود كه در اين دوره پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستاها و دوره دوازدهم انتخابات رياست جمهوري به صورت همزمان برگزار مي شود.
3034 / 7348
** خبرنگاران: حسن حسين زاده و افسانه گلباغي/ ** انتشار دهنده:عبدالله رحماني
سنندج- ايرنا- انتخابات تمريني براي تحقق دموكراسي در نظام جمهوري اسلامي است اما اين روزها برخي با تخريب رقيبان خود، باعث كاهش درصد مشاركت شركت كنندگان در انتخابات مي شوند.