به گزارش روز پنچشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از نیچر، نیاز به خون و فرآوردههای خونی همیشه با محدودیت مواجه بوده است. محققان بیمارستان كودكان بوستون برای حل این مشكل به روشی دست یافتهاند كه در آن از سلولهای بنیادی برای تولید خون استفاده میشود. در این روش، محققان سلولهای بنیادی جنینی را در معرض یك محلول شیمیایی قرار دادند. این محلول سلولهای بنیادی را به گونه ای تحریك می كند تا به بافتی تبدیل شوند كه در نهایت قادر به ساخت سلولهای بنیادی هستند. زمانی كه این بافت به موشهای آزمایشگاهی پیوند شد، سلولهای خونی جدیدی در موش ساخته شده است.
این پروژه كه حدود 20 سال به طول انجامیده، علاوه بر اینكه میتواند پایانی برای نیاز به اهدای خون توسط اشخاص دیگر باشد، امكان توسعه روشهای شخصی برای درمان انواع اختلالات خونی و آزمایش اثر داروهای مختلف در افراد را امكانپذیر میكند. یكی دیگر از مزیتهای این روش تامین خون و سلولهای بنیادی برای بیماران نیازمند پیوند مغز استخوان، با استفاده از برنامهریزی مجدد سلولهای پوست خود بیمار است.
یكی دیگر از مزیتهای این روش امكان درمان اختلالات ژنتیكی خونی، با ویرایش ژنهای معیوب و بهبود خون بیمار است.
مهمترین بخش خون اهدایی در درمان سرطان، انواع اختلالات خونی، بعد از تصادفات رانندگی و در حین عمل جراحی و مادرانی كه در حین زایمان خون زیادی از دست داده اند، صرف میشود.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران - ایرنا - محققان به روشی دست یافتند كه قادر به تولید خون از سلولهای بنیادی است. این دستاورد میتواند به كمبود خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز برای بیماران نیازمند پیوند مغز استخوان خاتمه دهد.