۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۳
کد خبر: 82534794
T T
۰ نفر
مشاركت؛ اسم رمز وحدت پای صندوق های رای

تهران- ایرنا- برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری را با مشاركت حداكثری مردم پای صندوق های رای می توان به نمادی از انسجام و وحدت ملی در دفاع از امنیت و آزادی كشور تعبیر كرد كه دورنمای روشنی از آینده پیش روی ملت قرار می دهد.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، فرصت قانونی تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید. حال این مردم هستند كه باید با حضور پرشور پای صندوق های رای، به نامزد اصلح و گزینه مطلوب خود برای سكانداری دستگاه اجرایی كشور رای دهند و مسیر حركت كشور را برای دست كم چهار سال آینده تعیین كنند.
این گزارش به تازه ترین تحولات انتخاباتی پرداخته و مهمترین محورهای این تحولات را بررسی كرده است.

**دعوت به مشاركت در انتخابات
تكاپوی انتخاباتی نامزدها به پایان رسید و اكنون نوبت صاحبان آرا است تا ضمن نمایش اراده و بهره جویی از حق انتخابشان، پیامی وحدت بخش را از درون مرزهای ایران به گوش جهان برسانند. تاكید رهبر انقلاب بر مشاركت در انتخابات، در همین راستا است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (چهارشنبه 27 اردیبهشت ماه) در دیدار هزاران نفر از مردم استان‌های قزوین، زنجان و سمنان، در سخنان مهمی، انتخابات روز جمعه را یك جشن ملی و یك حماسه‌ بزرگ مردمی و جلوه‌ای از اندیشه‌ نو و جذاب مردم‌سالاری اسلامی در مقابل دیدگان جهانیان خواندند و با تاكید بر لزوم حضور بسیار پرحجم مردم در پای صندوق‌ها، گفتند: روز جمعه هر فردی رای بیاورد، برنده‌ی اصلی انتخابات، ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی هستند.
ایشان، حضور مردم در صحنه و در پای صندوق‌های رأای را حاوی دو پیام مهم دانستند و گفتند: اولین پیامِ حضور در انتخابات، «نشان دادن اعتماد و علاقه‌ی مردم به نظام جمهوری اسلامی» است و پیام دیگر آن، «نشان دادنِ زنده بودن و پای كار و مصمم بودن ملت ایران» است.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: هرچه حضور مردم در پای صندوق‌های رای بیشتر باشد و هرچه انضباط و پایبندی كنونی به قانون بیشتر باشد، آبرو و احترام ملت ایران در نزد ناظران جهانی بیشتر خواهد شد.
ایشان با تاكید بر اینكه دشمنان ملت ایران، از نزدیك صحنه‌ انتخابات را رصد می‌كنند، خاطرنشان كردند: باید چهره‌ی ملت ایران در مقابل بدخواهان، چهره‌ای مصمم و دارای عزم راسخ برای تصمیم‌گیری و درعین‌حال چهره‌ای همراه با اعتماد به نفس، قدرتمند و با آرامش باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی سخنان ناشایستی كه در جریان رقابت‌های انتخاباتی بیان شد، گفتند: اگرچه این سخنان شایسته‌ی ملت ایران نبود اما حضور مردم همه‌ این مسائل را حل خواهد كرد و این سخنان تاثیری نخواهد داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: ان‌شاءالله مردم ایران اعم از زن و مرد، روز جمعه در سراسر كشور، در انتخابات شركت خواهند كرد و با این حضور و با نشان دادن عزم راسخ خود، به نظام اسلامی آبرو خواهند بخشید.
همچنین «علی شمخانی» نماینده رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی با صدور پیامی با اشاره به نقش و اهمیت مشاركت مردمی در تقویت امنیت كشور با تشریح اهداف امنیت ملی كشور از جمله حفظ استقلال و تمامیت ارضی، تحقق رفاه مردم و ثبات كشور و حفظ و اشاعه ارزش‏های ملی و اقتصادی تاكید كرد؛ تامین اهداف عالیه نظام و تلاش برای پاسخگویی به مطالبات مردمی در عرصه های مختلف تنها با پشتوانه رای مردم و حضور موثر آنان در تمام عرصه ها امكان پذیر است.
نماینده مقام معظم رهبری از عموم مردم شریف ایران خواست كه با لبیك به پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی چون همیشه با حضوری حماسی در انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا شركت نموده و پشتیبانی قاطع خود را از نظام اسلامی و ایران سرافراز به رخ جهانیان بكشند.
در این زمینه برحی مراجع دینی نیز توصیه هایی انتخاباتی را عنوان داشتند. از جمله آیت الله «ناصر مكارم شیرازی» در جلسه دیروز درس خارج فقه در مسجد اعظم قم، مردم را به هوشمندی و اخلاقمداری در كنار مشاركت دعوت كرد. به گفته آیت الله مكارم شیرازی این كه بگویند نمی توانیم به این و آن رای بدهیم و رای سفید به صندوق بیندازند نیز اشتباه است، رای سفید سطح حضور در انتخابات را پایین می آورد، چون جزو اوراق حساب نمی شود و باطله است.

**چهار نامزد در معرض رای ملت
رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری 96 كه از ابتدا با حضور 6 نامزد آغاز شده بود، با كناره گیری «اسحاق جهانگیری» به نفع دكتر «حسن روحانی» و انصراف «محمدباقر قالیباف» به سود حجت الاسلام «سیدابراهیم رئیسی» به هماوردی چهار نامزد رسید؛ چهار نامزدی كه یكی از آنها در روزهای گدشته از روحانی اعلام حمایت كرده و گفته بود به او رای خواهد داد.
دیروز اما خبرهایی مبنی بر كناره گیری «سیدمصطفی میرسلیم» نامزد حزب موتلفه اسلامی در رسانه ها منتشر شد. حزب موتلفه اسلامی هم با صدور بیانیه‌ای با انصراف میرسلیم و حمایت از رئیسی موافقت كرد. میرسلیم اما نه تنها انصراف نداد، بلكه در كانال شخصی خود نوشت: این جانب انصراف نداده ام و كلیه بیانیه هاي مبني بر انصراف را تكذیب مي كنم. از همه علاقه مندان و دوستان و همراهان دعوت مي كنم بدون توجه به این شایعات كه حتي به نام حزب صادر مي شود اعتنا نكنند و با اطمینان به پاي صندوقهاي رأي حاضر شوند.
این نامزد همچنین پس از دیدار دیروز خود با رئیسی اعلام كرد: با حجت الاسلام رئیسی توافق كردیم كه حضور هر دو نفر ما در انتخابات ضروری است.
به این ترتیب انتخابات دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، میزان اقبال به چهار نامزد را در معرض رای عمومی خواهد گذاشت.

**توصیه های ستاد امنیت انتخابات كشور به رای دهندگان
ستاد امنیت انتخابات كشور در اطلاعیه ای، رای دهندگان را به رعایت 6 توصیه این ستاد دعوت كرد. در این اطلاعیه رای دهندگان به دریافت اطلاعات دقیق از مراجع رسمی و پرهیز از توجه به شایعات منتشره در فضای مجازی، خودداری از توقف و تجمع در حوزه های اخذ رأی پس از انداختن آرا به صندوق، مراجعه به شعب اخذ رای در ساعات اولیه صبح به منظور پیشگیری از ازدحام و معطلی رأی دهندگان در ساعات پایانی مهلت قانونی انتخابات، توجه به اطلاعیه های وزارت كشور از طریق صدا و سیما، دریافت آمار و نتایج انتخابات صرفاً از سوی ستاد انتخابات كشور و همكاری با مجریان نظم و امنیت در محل شعب اخذ رای توصیه شده اند.

*تعیین تكلیف اعلام نتیجه آرا
دیروز اظهار نظرهای متفاوتی از سوی وزیر كشور و سخنگوی شورای نگهبان در خصوص نحوه اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری منتشر شد تا جایی كه مشخص نبود نتیجه انتخابات به صورت تدریجی اعلام خواهد شد یا به صورت یك باره. اظهار نظر قائم مقام وزارت كشور اما تكلیف نحوه اعلام نتایج را مشخص كرد.
«محمدحسین مقیمی» قائم مقام وزیر كشور در گفت‌وگویی گفت: در تبصره 8 ماده 31 قانون انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح شده؛ «نتیجه شمارش آراء انتخابات ریاست جمهوری پس از وصول گزارش هیات اجرایی مركزی به وسیله وزیر كشور اعلام می‌شود.»
وی افزود: با توجه به اینكه این تبصره در سال های اخیر به قانون انتخابات ریاست جمهوری الحاق گردیده و در رویه گذشته اعلام نتایج مطابق قانون سابق انجام شده است، برداشت حقوقی ستاد انتخابات كشور كه امروز توسط وزیر محترم كشور اعلام شد این بود كه «مطابق تبصره الحاقی، نتیجه شمارش آرا ( نه نتایج شمارش آرا ) مبتنی بر گزارش هیات اجرایی مركزی می‌بایست به یكباره توسط وزیر كشور اعلام شود.»
قائم مقام وزیر كشور با اشاره به اعلام نظر شورای محترم نگهبان مبنی بر اینكه می‌توان اعلام تدریجی و مقطعی نتیجه شمارش آرا را نیز از تبصره فوق استنباط نمود، گفت: با توجه به اینكه وزارت كشور نیز به لحاظ اجرایی با اعلام تدریجی نتایج شمارش آرا موافق است و با كسب نظر شورای نگهبان مشكل حقوقی فوق مرتفع می گردد، در این دوره نتایج شمارش به صورت تدریجی به اطلاع ملت شریف ایران خواهد رسید.
پژوهشم**9275**9279**خبرنگار: اعظم حمیدپور**انتشاردهنده: سیدمحمد موسی كاظمی
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما همراه شوید.
https://t.me/Irnaresearch
۰ نفر