به گزارش ايرنا ،تحصن اهالي منطقه شيعه نشين الدراز طولاني ترين تحصن در تاريخ ملي مردم بحرين است و تداوم ظلم وستم رژيم آل خليفه عليه شيعيان اين كشور روز به روز اراده مردم را براي مبارزه با فساد بيشتر مي كند، به طوري كه تداوم محاكمه شيخ قاسم موجب تقويت اراده انقلابيون براي تغيير رژيم و برقراري دمكراسي در اين كشور مي شود.
علما و انديشمندان بحرين كه محاكمه شيخ عيسي قاسم را محاكمه مذهب و دين مي دانند در بياني هاي كه امروز منتشر كردند، با دعوت از مردم براي حضور گسترده در مساجد خواستار حفظ سنگر دين توسط فدائيان آن اعم از زن ومرد شدند.
مردم بحرين منتظر صدور حكم شرعي جهاد از سوي علماي خود در صورت ارتكاب هر حماقت و صدور حكم ظالمانه توسط رژيم آل خليفه عليه شيخ قاسم رهبر شيعيان اين كشور هستند.
محاصره منطقه الدراز محل سكونت آيت الله شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان بحرين از سوي نظاميان بحريني و ممانعت از برگزاري نماز جمعه و ورود افراد به آن وارد چهل وچهارمين هفته شده است.
گذشت 11 ماه از سلب تابعيت بالاترين مرجع شيعه در بحرين و كشورهاي حاشيه خليج فارس و حضور نيروهاي امنيتي و نظامي در منطقه محل سكونت ايشان مردم بحرين را با خلق وخوي وحشي رژيم آل خليفه بيشتر آشنا كرد.
اهالي منطقه الدراز امروز شنبه پس از حضور در مسجد امام صادق(ع) و اقامه نماز ظهر در آستانه برگزاري محاكمه شيخ عيسي قاسم عليه ظلم و ستم رژيم آل خليفه تظاهرات برپا كردند.
اين در حالي است كه دهها خودروي و زره پوش نظامي و نيروهاي امنيتي با لباس شخصي منطقه الدراز را محاصره و در ورودي هاي اين منطقه مستقر شده اند.
آيتالله شيخ عيسي قاسم كه همانند پدر خويش زندگي خود را وقف بسط آگاهيهاي ديني در ميان مردم بحرين كرد، با روشنگريهاي خود چراغ راه انقلاب ملت بحرين را به دست گرفت.
ايشان در سال 1938 ميلادي در منطقه الدراز بحرين چشم به دنيا گشود ، در طول تحصيلات ابتدايي و متوسطه به استعداد و هوش سرشار شهرت يافت در همان حين در دادن آگاهي هاي ديني به هم سالان خود اهتمام ميورزيد.
در سال 1964 ميلادي براي ادامه تحصيل علوم اسلامي به نجف اشرف هجرت نمود و تحصيلات دانشگاهي را در دانشكده فقه و اصول نجف اشرف ادامه داد و در عين حال از اساتيد بزرگ حوزه علميه استفاده كرد، مانند شهيد سيد محمد باقر صدر كه شخصيت ممتاز او ، ايشان را تحت تاثير قرار داده و از افكار تابناكش استفاده نمود.
وي در طول اين سالها دو بار براي تبليغ به بحرين مراجعت كرد تا اينكه در سال 1972 ميلادي از او خواسته شد كه به بحرين بازگردد و در مجلسي كه براي نوشتن قانون اساسي و ايجاد پارلمان مردمي و تشكيل سه قوه مهم در كشور كه منتخب مردم باشد، شركت نمايد. ايشان به دستور آيت الله شهيد سيد محمد باقر صدر و شيخ محمد امين زين الدين به بحرين مراجعت كرد و در اين مجلس حضور يافت . او در تمام مدت حضورش در دفاع از عملي نمودن دستورات اسلامي از هيچ تلاشي فروگذار نكرد.
ايشان در سال 1972 ميلادي، در تاسيس و ايجاد (جمعيت توعيه اسلامي) شركت كرد، هدف از ايجاد اين جمعيت، جلوگيري از نشر و اشاعيه افكار ماركسيستي در ميان جوانان در آن برهه از زمان بود تا زماني كه حكام بحرين در سال 1984 فعاليت اين جمعيت را ممنوع اعلام كردند، ايشان رياست اين جمعيت را به عهده داشت.
عيسي قاسم در سال 1973 ميلادي از بارزترين شخصيت هاي ديني و فعال مجلس ملي بشمار ميآمد كه به تحقق عملي دين مبين در جامعه معتقد بودند و صيانت جامعه را مرهون تطبيق دستورات اسلام ميدانست تا اينكه اين مجلس از طرف دولت بحرين در سال 1975 ميلادي منحل شد.
ايشان يد طولايي در جهت مصون ماندن جوانان از به دام افتادن در افكار ماركسيستي و سرمايهگذاري غرب آن زمان كه جوامع اسلامي ما را در مينورديد، داشتند.
همواره افكار ديني را به سبك روز و بسيار جذاب مطرح كرد به خصوص قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ايران و بعد از آن كه مواضع ايشان در جهت تاييد و الهام گيري از اين انقلاب و پيروي از نظرات بنيانگذار جمهوري اسلامي امام خميني(ره) بود.
آيت الله شيخ عيسي احمد قاسم در سال 2004 به تاسيس مجلس علمايي اسلامي در بحرين پرداخت. اين مجلس مسائل زيادي را دنبال مي كند مانند هدايت صحيح شيعيان در جو فساد و انحراف كه از هر طرف جوانان را هدف قرار داده، از لحاظ فكري، عقيدتي، ديني و تربيتي و در به وجود آمدن نسلي نو، قوي از نقطه نظر دفاع از عقايد صحيح شيعه و برخودار از اخلاق و تربيت عالي ديني.
وي در دور اول، رياست اين مجلس را به عهده داشت و رياست دوم مجلس زير سايه راهنماييهاي ايشان فعاليت ميكند.
از 21 ژوئن ( 31 ارديبهشت) سال گذشته تاكنون هزاران تن از محبان آيت الله شيخ قاسم در مخالفت با سلب تابعيت ايشان با برپايي تظاهرات خشم خود را نسبت به محاكمه ايشان كه قرار است فردا برگزار شود اعلام كردند.
تاكنون هزاران كفن پوش بحريني هنگام برگزاري جلسات محاكمه ايشان آمادگي خود را براي دفاع تا پاي جان از شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان اين كشور را اعلام كرده اند و هربار رژيم آل خليفه از ترس حكم جهاد علماي بحرين و انقلاب فراگير مردمي جلسات محاكمه ايشان را به تاخير مي اندازد.
سال 2017 نيز با بازگشت بحرين به عقب و مشاهده جو پليسي در اين كشور با افزايش شكنجه و قتل غير قانوني آغاز و تاكنون ادامه دارد و وجود 4 هزار زنداني عقيدتي و افزايش پست هاي ايست و بازرسي جهت بازرسي مردم حاكي از رفتار ظالمانه رژيم آل خليفه با مردم بحرين به ويژه شيعيان كه اكثريت جمعيت اين كشور را تشكيل مي دهند، است.
مركز حقوق بشر بحرين در صفحه رسمي خود در توئيتر تاكيد كرد: اتهامات وارده عليه آيت الله شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان از سوي دستگاه قضايي رژيم آل خليفه بي اساس است.
مركز حقوق بشر بحرين چندي پيش در صفحه رسمي خود در شبكه اجتماعي توئيتر با اشاره به نزديك شدن روز محاكمه شيخ عيسي قاسم در روز 17 ارديبهشت ماه گذشته نوشت: اتهامات وارده عليه آيت الله شيخ عيسي قاسم بي اساس است و فورا بايد ( از لحاظ قضايي) رفع اتهام شود.
اين مركز حقوق بشري اخيرا تاكيد كرده بود: زنداني كردن و شكنجه شهروندان امري غيرقانوني و خلاف موازين بين المللي است.
در همين خصوص، ائتلاف جوانان انقلابي 14 فوريه همزمان با برپايي محاكمه آيت الله شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان با صدور فراخوان برگزاري راهپيمايي خواستار مشاركت گسترده اقشار مردم بحرين در مناطق مختلف اين كشور شد.
ائتلاف جوانان انقلابي 14 فوريه خواستار تجديد پيمان با شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان بحرين و دفاع از وي تا پاي جان براساس تكليف شرعي و براي پيروزي دين وعقيده شد.
اين ائتلاف با صدور بيانيه اي بر اهميت آمادگي براي شكستن محاصره ظالمانه منطقه الدراز و تجمع در ميدان الفداء تاكيد و نتائج اين محاكمه را درتاريخ انقلاب بحرين مهم و خطري براي اين كشور دانست.
با نزديك شدن روز محاكمه شيخ عيسي قاسم در روز 17 ارديبهشت ماه گذشته، بيش از 80 عالم ديني در انگليس با صدور بيانيه اي از رژيم آل خليفه بحرين خواستند كه محاكمه شيخ عيسي قاسم را متوقف كند.
مركز حقوق بشر بحرين اخيرا در گزارشي اعلام كرد كه رژيم آل خليفه در سال 2016 ميلادي يك هزار و 300 نفر از مردم بحرين را دستگير كرده كه در ميان بازداشت شدگان 187 كودك نيز حضور دارند.
از سال 2011 بحرين شاهد حوادث فاجعه آميز سركوب نارضايتي هاي مردمي از سوي رژيم آل خليفه به جاي ارائه خدمت به مردم اين كشور بوده است.
براساس اعلام مجامع حقوقي بحرين، سركوب آزادي هاي عمومي، ممانعت از ابراز عقيده و در معرض انواع ظلم و ستم قرار گرفتن عموم شهروندان بحريني بويژه شيعيان اين كشور توسط رژيم آل خليفه در سال 2016 در هيچ سالي سابقه نداشته و مردم بحرين درحالي سال جديد را آغاز كرده اند كه بسياري از زندانيان سياسي تنها به خاطر مطالبه گري عدالت و حقوق مصرح خود در زندان به سر مي برند.
سازمان هاي حقوق بشري اوضاع بحرين پس از گذشت 6 سال از قيام مردم اين كشور عليه رژيم ظالم آل خليفه براي تحقق خواسته هاي دمكراتيك را بسيار وخيم خواندند.
سازمان هاي مذكور خواستار رفع تبعيض از شيعيان اين كشور وپايان دادن به انقسام طايفه اي ، لغو محاكمه واعطاي تابعيت شيخ عيسي قاسم ،آزادي حقوقدانان برجسته از جمله شيخ علي سلمان، ميثم سلمان ونبيل رجب والخواجه شدند.
خاورم** 1453**1144
گزارش از آمنه دهقان* انتشار دهنده: عليرضا جباري
تهران – ايرنا- مردم بحرين در آستانه برگزاري محاكمه شيخ عيسي قاسم رهبر شيعيان اين كشور كه قرار است فردا يكشنبه برگزار شود بر اساس درخواست علماي بحرين امروز وامشب شنبه با در حضور در مساجد مناطق مختلف اين كشور حماسه اي ديگر در دفاع از دين وحمايت از شيخ عيسي قاسم پس از گذشت 44 هفته از محاصره منطقه الدراز آفريدند.