۲ خرداد ۱۳۹۶، ۸:۱۰
کد خبر: 82541417
T T
۰ نفر
بزرگداشت شیخ احمد قمی نخستین دعوت كننده به اسلام در تایلند

كوالالامپور- ایرنا - آیین بزرگداشت شیخ احمد قمی، میراث مشترك فرهنگی ایران و تایلند و نخستین دعوت كننده به اسلام در این كشور با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانكوك در دانشگاه 'راجابات آیوتایا' این كشور جنوب شرق آسیا برگزار شد.

به گزارش ایرنا، سفارت جمهوری اسلامی ایران در تایلند روز سه شنبه اعلام كرد در این آیین كه با حضور 'محسن محمدی' سفیر كشورمان و 'محمدرضا زینلی' رایزن فرهنگی ایران در بانكوك برگزار شد، بلندپایه ترین دیپلمات ایران در تایلند ضمن اهدای گل و قرائت فاتحه در آرامگاه شیخ احمد قمی به این میراث مشترك فرهنگی دو كشور ادای احترام كرد.
این مراسم در دانشگاه 'راجابات آیوتایا' با حضور نوادگان شیخ احمد قمی و اعضای بنیاد 'بوناك'، مقامات محلی و روسا و اساتید دانشگاه و علاقه مندان به این مرد بزرگ برگزار شد .
رئیس دانشگاه و مقامات محلی شهر 'ایوتایا' از حضور سفیر ایران در این آیین قدردانی كردند و این حضور را موجب خوشحالی نوادگان شیخ احمد قمی و تمامی دست اندركاران این مراسم عنوان كردند.
پس از مراسم سفیر كشورمان در بانكوك از اتاق ایران در این دانشگاه بازدید كرد.
در حاشیه این آیین نمایشگاه صنایع دستی ایران و نمایشگاه عكس از آثار كشورمان توسط رایزنی فرهنگی ایران در بانكوك برپا شد.
شیخ احمد قمی، بنیانگذار اسلام در تایلند است. وی در سال 922 قمری مصادف با سال 1543 میلادی، در محله ی چهل اختران شهر قم متولد شد. در همان اوان نوجوانی به تحصیل دروس اسلامی مشغول و پس از مدت زمانی كوتاه موفق به گذران این دروس و ملبس به لباس روحانیت شد.
در پایان قرن شانزدهم شیخ احمد قمی در نخستین سال های قرن هفدهم میلادی و پس از انجام سفری پرمخاطره به قصد مهاجرت و اقامت، رهسپار شهر آیوتایا، پایتخت سابق تایلند شد كه در آن زمان به نام كشور سیام نامیده می شد.
وی در آن زمان حدود 50 سال سن داشت و هوش و ذكاوت بسیاری بهره مند و به چند زبان خارجی مسلط بود. تاریخ نویسان معتقدند كه در آن زمان به دلیل حضور وسیع نمایندگان خارجی، فضایی آزاد و مناسب برای فعالیت های تجاری - فرهنگی در پایتخت سیام به وجود آمده بود و دولت به كسانی كه درصدد فعالیت های مذهبی بودند، چندان سخت نمی گرفت.
همین وضعیت موجب شد تا شیخ احمد بتواند نوعی فعالیت دوگانه ی تجاری - مذهبی را آغاز كند و به واسطه ازدواج با دختر پادشاه وقت تایلند و انجام خدمات شایان به این كشور، به مقام صدراعظمی نیز رسید و نهاد شیخ الاسلامی را در این كشور تأسیس كرد. از همان زمان، مسلمانان تایلند دارای نهادی شدند كه متولی امور آنان بود.
شیخ احمد قمی به واسطه خدمات و اخلاق بسیار والایی كه داشت به بالاترین نشان آن دوران كه لقب 'انسان بزرگ' بود، دست یافت.
بنیاد شیخ احمد قمی، بنیادی مردم نهاد است كه در سال 1979 میلادی توسط جمعی از نوادگان شیخ احمد قمی ـ كه در این كشور به خاندان بوناك شناخته می شوند ـ تأسیس شد و در طول مدت فعالیت خود، خدمات شایان توجهی را انجام داده است.
از جمله آثار ماندگار و خدمات شایان توجه این بنیاد، برگزاری مراسم بزرگداشت شیخ احمد قمی است كه هر ساله در سالروز وفات این عالم بزرگ ایرانی برگزار می شود.
آرامگاه شیخ احمد قمی در شهر آیوتایای تایلند، محل حضور، توسل و زیارت پیروان تمامی ادیان و آئین ها در این كشور است.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی