به گزارش ايرنا، ابوالقاسم ورداسبي صبح سه شنبه در نشست معرفي طرح ملي تربيت مديران آينده در سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي، اظهار كرد: سه شاخصه توانمندي مديريتي در الگويي به عنوان طرح ملي تربيت مديران آينده جمع شده و افراد با استعداد شناسايي و در راستاي دوره هاي آموزشي هدفمند ورزيدگي مديريتي كسب مي كنند.
وي افزود: وزارت جهاد كشاورزي و سازمان هاي تابعه از سال 89 با خروج نزديك به 6 هزار نيروهاي انساني از بدنه خود مواجه بود كه در مقابل هيچ گونه جذبي صورت نگرفت.
ورداسبي تصريح كرد: با امضاي تفاهم نامه اي در سال گذشته مقرر شد به ازاي هر 51 هزار خروج نيروي انساني از بدنه كاري وزارتخانه، 18 هزار نيرو جذب شود كه به دليل تنگناهاي مالي بازنشستگي پيش از موعد و بازخريد متوقف شد.
وي توضيح داد: تنها 10 هزار نفر در قالب ناظر مراكز جهادكشاورزي دهستان ها فعاليت دارند و از اين تعداد 120 نيرو سهم استان مركزي شد.
رئيس مركز نوسازي و تحول اداري وزارت جهاد كشاورزي بيان كرد: ناظران به عنوان مسئول پهنه هاي وسيعي هستند كه كليه امور پهنه از جمله مباحث مربوط به دام، نباتات، زراعت و آبياري تحت فشار زير نظر آنان انجام مي گيرد.
وي گفت: براساس اين تفاهم نامه 10 هزار نيرو به عنوان ناظر جذب شدند و بقيه براساس سند توسعه منابع انساني جذب خواهند شد.
ورداسبي بيان كرد: در كنار خروج نيروي انساني، پديده خارج شدن مديران را نيز از گردونه نيروهاي جهاد كشاورزي شاهد بوديم و بانك اطلاعاتي به منظور جايگزيني اين مديران وجود نداشت.
وي يادآور شد: در همين راستا الگوي شايستگي عمومي توسط وزارت جهات كشاورزي تبيين شد به طوري كه افراد بايد براي پست مديريت داراي گواهي شايستگي احراز پست مديريتي باشند و به دليل موفق نبودن برخي دستگاه ها طبق تصميمات انجام شده مقرر شد كه اين گواهي از سال 97 اجرايي شود.
وي توضيح داد: اين الگو فارغ از تخصص فرد، شايستگي هاي عمومي را در قالب 112 نشانه رفتاري كه منجر به تربيت مديران آينده بررسي مي كنند و درصورت نبود كاستي و نقص گواهي شايستگي احراز پست مديريتي صادر مي شود.
رئيس مركز نوسازي و تحول اداري وزارت جهاد كشاورزي تاكيد كرد: اين الگو نقش موثري در تهيه بانك اطلاعاتي و سرمايه شناسي مديريتي در جهاد كشاورزي است و انتخاب مديران بر مبناي واقعي شايسته سالاري است.
وي بيان كرد: تشكيلات وزارت جهادكشاورزي به دليل تنوع اقدامات در قالب يك اداره كل امكانپذير نيست و اعتراض در اين خصوص نيز به سازمان اداري استخدامي ارائه شده كه در صورت تاييد پيشنهادات، تشكيلات جديد سازمان به عنوان نمونه در استان مركزي اجرايي مي شود.
وي خاطرنشان كرد: اين تغييرات به معني دگرگوني كامل تشكيلات نيست و هنوز جمع بندي نهايي صورت نگرفته است.
ورداسبي با اشاره به پرداختي هاي وزارت جهاد كشاورزي افزود: پرداختي كاركنان اين وزارتخانه در مقايسه با حجم كاري برابري ندارد و در اين خصوص نيز رايزني هايي با سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور صورت گرفته است و تلاش مي شودكه 20 تا 25 درصد براي كليه كارمندان بهسازي حقوق صورت گيرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي نيز در اين نشست با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات عنوان كرد: بار ديگر اين حضور جمهوري اسلامي را بيمه كرد و ملت اعلام كردند در هر زمان براساس احساس تكليف در صحنه حاضر مي شوند و بايد قدر اين حضور را دانست.
علي بابايي گفت: اين حضور مسئوليت دولت و مديران را سنگين تر كرد و بايد با تمام توان در راستاي اجراي سياست هاي دولت تدبير و اميد و وزارت جهاد كشاورزي گام هاي اساسي بر داشته شود و در استان نيز آمادگي كامل براي اجراي اين سياست ها وجود دارد.
وي اظهار كرد: بايد اقداماتي كه در گذشته آغاز شده است را پيگيري كرد و با قوت ادامه داد تا سهم موثر خودكفايي به ويژه در محصولات استراتژيك محقق شود.
بابايي بيان كرد: براساس سياست هاي اقتصاد مقاومتي ميزان توليد گندم در استان مركزي 306 هزار تن هدفگذاري شد كه اين رقم به 460 هزار تن افزايش يافت، اين درحالي است كه نياز گندم استان 150 هزار تن و توليدي سه برابر نياز انجام گرفته و اين امر حاصل تلاش كشاورزان و حمايت دولت و راهبري مسئولان امر بوده است.
وي افزود: در ساير محصولات نيز توليدات كشاورزي استان نسبت به جمعيت يك و 2 دهم درصد مازاد است و اين امر نشان از انجام اقدامات موثر در بخش كشاورزي استان مركزي و پيشبرد اهداف و سياست هاي اقتصاد مقاومتي است كه 100 درصد هدفگذاري ها در اين راستا محقق شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي تصريح كرد: استان مركزي داراي نيروهاي انساني متعهد و متخصص و كارآمد در بدنه جهاد كشاورزي است به طوري كه وحدت اين مجموعه باعث شده كه عنوان برتر جشنواره شهيد رجايي در سال گذشته و همچنين سازمان برتر در سطح ملي به سازمان جهادكشاورزي استان مركزي اختصاص يابد.
وي تاكيد كرد: توجه به نيروي انساني كار اجرايي را تسهيل مي كند و نبايد از اين ظرفيت غافل شد و مي طلبد از نظر مالي نيز در وضعيت آنان بازنگري شود.
بابايي اضافه كرد: در كنار توجه به نيروي انساني بايد به امر مديرپروري نگاه ويژه اي صورت گيرد و اولويت كاري وزارتخانه و سازمان هاي تابعه صورت گيرد.
وي بيان كرد: در بحث واگذاري امور تصدي گري استان مركزي پيشگام بوده است و با همكاري نظام مهندسي كشاورزي، صندوق حمايت از بخش كشاورزي، بخش خصوصي، تعاوني هاي شركت و ساير شركت ها آمادگي واگذاري وجود دارد.
بابايي با اشاره به كمبود تجهيزات درمراكز خدمات به عنوان يكي از عمده مشكلات سازمان، افزود: براي داشتن بهره وري بالا بايد ابزار مورد نياز در اختيار قرار گيرد و اميد است در سال 96 با پيگيري هاي وزارتخانه بتوان حداقل امكانات لازم را در اختيار داشت.
وي، با اعلام آمادگي استان مركزي براي اجراي شاكله تشكيلاتي جديد سازمان جهاد كشاورزي ،گفت: سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي داراي بدهي 60 ميليارد ريالي به بيمه تامين اجتماعي است و به دليل صدور اجرائيه ها و مسدود شدن حساب هاي سازمان با چالش هاي بسياري مواجه شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي افزود : بدهي بيش از 10 ميليارد ريالي سازمان به شهرداري نيز به واسطه اوراق در حال پرداخت است و مي توان با اين روند بدهي سازمان به تامين اجتماعي نيز پرداخت شود.
استان مركزي با وجود صنعتي بودن، در زمره 10 استان برتر كشور در بخش كشاورزي است و 90 هزار بهره بردار شامل 10 درصد شاغلان استان و دو و يك دهم درصد كشور در بخش كشاورزي اين فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجوددارد و سه درصد توليدات كشاورزي از استان مركزي است كه يك و دو دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
6992/6013/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده:مژگان حيدري
رئيس مركز نوسازي و تحول اداري جهاد كشاورزي
شايسته سالاري مديريتي با طرح ملي تربيت مديران آينده نهادينه مي شود
۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۳۶
کد خبر:
82541878
اراك - ايرنا - رئيس مركز نوسازي و تحول اداري وزارت جهاد كشاورزي گفت: شايسته سالاري مديريتي و كيفيت در تصميم سازي ها با اجراي طرح ملي تربيت مديران آينده در كشور نهادينه مي شود.