نصيبه محمدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: همه اشخاص بايد بدانند به چه نوع دردهايي در قفسه سينه اهميت بدهند، ماهيت درد چگونه باشد تا جدي گرفته شود.
وي يكي از شايع ترين عللي كه موجب مراجعه افراد به بخش هاي اورژانس مي شود را درد قفسه بيان كرد و يادآورشد: 15 تا 50 درصد اين مراجعات با اينكه مربوط به علل قلبي است، حتي امكان دارد در مراكز درماني هم شناخته نشود.
متخصص قلب و عروق در بيمارستان آيت الله موسوي زنجان، با تاكيد بر اينكه اين دردهاي مربوط به قلب بستگي به نوع تظاهر درد قفسه سينه بيمار دارد، گفت: به طور معمول دردي كه مربوط به قلب است ماهيت آن احساس فشار و درد در قفسه سينه خلف جناق است كه امكان دارد به بازوي چپ و فك تحتاني نيز انتشار يابد و با فعاليت درد تشديد و با استراحت بهبود پيدا كند.
محمدي ادامه داد: گاهي اين دردها با قرص هاي زير زباني برطرف مي شود و اين مساله در همه موارد حتمي نيست.
وي اظهاركرد: گاهي ممكن است دردهاي مربوط به قلب علائم غير معمولي در افراد مسن، بانوان، ديابتي ها و بيماران خاص داشته باشد كه اين دردها خود را به صورت تنگي نفس، تپش قلب و كاهش سطح هوشياري نشان مي دهد.
محمدي با تاكيد بر اينكه ماهيت درد خيلي مهم به شمار مي رود، خاطرنشان كرد: دردهايي كه در قفسه سينه با تنفس، سرفه كردن و حركت كردن تشديد پيدا مي كند، به طور معمول ربطي به دردهاي قلبي ندارد و علل ديگري براي آن وجود دارد و دردي كه با لمس قفسه سينه شدت پيدا مي كند به ضرر درد قلبي است.
متخصص قلب و عروق در بيمارستان آيت الله موسوي زنجان ادامه داد: علائم درد در قفسه سينه، تنگي نفس، تپش قلب، تهوع و استفراغ، تعريق و يا درد شانه مي تواند فقط مربوط به حمله قلبي باشد كه براي بيمار اتفاق افتاده است.
محمدي تاكيد كرد: اين موارد بيان شده در بين افراد مسن، خانم ها و بيماران ديابتي و يا صعب العلاج شايع تر است.
وي ادامه داد: امروزه سن بيمارهاي قلبي به سنين پايين تر كاهش يافته كه علت آن افزايش فاكتورهاي خطر همچون كاهش تحرك، افزايش وزن، پشت ميز نشيني است كه بايد رفع اين موارد بيان شده جدي گرفته شود.
متخصص قلب و عروق در بيمارستان آيت الله موسوي زنجان با تاكيد بر اينكه دردهاي قفسه سينه بسيار حساس است كه بايد پيگري شود، گفت: افرادي كه داراي سابقه فاميلي بيماري قلبي، ديابتي و پر فشاري خون دارند بايد اين بيماري را جدي بگيرند.
محمدي اظهاركرد: به طور معمول بيماري قلبي قبل از سن يائسگي زنان، در آقايان شايع تر است و با افزايش سن، ابتلا به اين بيماري افزايش و با وقوع سن يائسگي خطر ابتلاي بانوان نيز بيشتر مي شود.
وي يادآورشد: يائسگي زنان موجب كاهش اثرات حفاظتي هورمون ها مي شود و با اين روند بيمارهاي قلبي در بين آنان شيوع پيدا كرده و با مردان برابري مي كنند.
متخصص قلب و عروق در بيمارستان آيت الله موسوي زنجان گفت: قبل از رسيدن زنان به سن يائسگي بيمارهاي قلبي بين مردان 10 سال بيشتر از زنان است، اما بعد از اين دوره زنان همپايه مردان مي شوند.
7325/8068
خبرنگار: حديث ابوالحسني** انتشار دهنده : اسماعيل جهانبخش
زنجان - ايرنا - متخصص قلب و عروق در بيمارستان آيت الله موسوي زنجان گفت: دردها و احساس فشار در قفسه سينه كه امكان دارد به بازوي چپ و فك تحتاني انتشار يابد و نشان از بيماري قلبي است، جدي گرفته شود.