به گزارش روز پنجشنبه خبرنگاراقتصادی ایرنا به نقل از شانا، بیژن زنگنه درحاشیه نشست امروز سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) برای تصمیم گیری در مورد توافق كاهش تولید اوپك با اشاره به اینكه كاهش صادرات نفت ایران در ماههای آوریل و مه (اواسط فروردین تا اواسط خرداد) تنها به دلایل عملیاتی بوده است افزود: مشكلی در زمینه تولید وجود ندارد و ایران اكنون بین 2 میلیون و 100 تا 2 میلیون و 200 هزار بشكه در روز نفت خام صادر می كند.
وی همچنین با اشاره به نامطلوب بودن پیشنهاد طرف هندی برای توسعه میدان فرزاد بی، گفت: ایران همزمان با ادامه مذاكره با هندی ها، با شركت گازپروم روسیه نیز برای توسعه این میدان گفنت و گو می كند.
زنگنه همچنین در مورد تهدید دولت هند برای كاهش واردات نفت از ایران در صورت به توافق نرسیدن 2 كشور درباره توسعه میدان فرزاد بی، اظهار كرد: من به آنها گفته ام كه این ادبیات خوبی برای همكاری تجاری نیست.
**ایران به هر سه گزینه تمدید توافق كاهش تولید موافق است
زنگنه همچنین به خبرنگاران گفت: ایران از هر سه گزینه مطرح برای تمدید توافق یاد شده، اعم از تمدید 6 ماهه، 9 ماهه یا 12 ماهه حمایت می كند.
وی با اشاره به اینكه هدف اوپك از توافق كاهش تولید، كمك به تثبیت بازار و كاهش سطح ذخیرهسازیهای تجاری نفت است، تصریح كرد: همانطور كه پیش تر گفتم، برای همه اعضای اوپك در این مرحله قیمت مطلوب نفت 55 تا 60 دلار است.
وزیر نفت كشورمان با بیان این كه بحث تشدید كاهش تولید نفت اوپك هم اكنون روی میز نیست، اظهار كرد: فكر می كنم اكنون به نفع بازار است كه به همین روال پیش برویم؛ ما مشتاق هستیم كه همه مسائلی را كه پیش از این درباره آنها به توافق رسیده ایم را تمدید كنیم.
**روند پیشرفت مناقصه آزادگان رضایت بخش است
وزیر نفت همچنین با ابراز رضایت از روند پیشرفت مناقصه میدان آزادگان، تصریح كرد:این میدان به طور كلی به مناقصه گذاشته می شود و شركت سی ان پی سی چین، از جمله شركت های بین المللی دعوت شده برای مشاركت در این مناقصه است.
به گفته وی، برآوردها نشان می دهد كه میدان آزادگان ظرفیت تولید روزانه 700 هزار بشكه نفت را دارد، اما جزئیات تولید این میدان پس از گفت و گو با شركتهای بین المللی مشخص می شود و اولویت ایران در این میدان، افزایش ضریب برداشت است.
**مراحل نهایی مذاكرات با توتال
زنگنه با بیان این كه امیدوارم به زودی نخستین قرارداد نفتی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی با شركت توتال فرانسه به امضا برسد، افزود: دو طرف در مراحل نهایی مذاكره و توافق قرار دارند.
وی افزود:شركت توتال توانسته است راه حلی برای تأمین مالی این توافق بیابد.
وزیر نفت با تأیید اینكه تولید نفت از میدانهای غرب كارون اكنون به حدود 300 هزار بشكه در روز رسیده است، اظهار كرد: نفت تولیدی این منطقه از آغاز تولید صادر شده و تنها بخشی اندك از آن در پالایشگاه آبادان به مصرف رسیده است.
به گزارش ایرنا، ساعتی پیش نشست اوپك با اجماع اعضا بر سر تمدید توافق كاهش تولید نفت برای 9 ماه دیگر به پایان رسید.در نشست امروز، اوپك، گینه استوایی را به عنوان جدیدترین عضو اوپك تایید كردند تا تعداد اعضای این سازمان از 13 عضو به 14 عضو برسد. این كشور سومین تولیدكننده بزرگ نفت در آفریقا است.
قرار است ساعت 17 و 30 دقیقه به وقت تهران، دومین نشست وزیران نفت عضو اوپك و غیر عضواوپك با حضور سران هیات های نمایندگی همه كشورهای تولید كننده نفت اوپك و غیراوپك و دبیركل اوپك برگزار شود.
بررسی های كارشناسی نشان می دهد اعضای اوپك به توافق ماه نوامبر 2016 كه از اول ژانویه 2017 اجرایی شده است بیش از 100 در صد عمل كرده اند، این در حالی است كه این میزان برای غیراوپكی ها به 50 درصد می رسد و كشورهای مانند قزاقستان، مكزیك و آذبایجان چندان به تعهد خود عمل نكرده اند.
سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با كاهش تولید موافقت كرد تا با كاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها كمك كند.
بر اساس این توافق، مقرر شد اوپك یك میلیون و ٢00 هزار بشكه در روز از سطح تولید خود بكاهد.ایران، الجزایر، آنگولا، اكوادور، گابن، عراق، كویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپك هستند.ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه كاهش تولید اوپك مستثنی شدند.
اوپك همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدكنندگان نفت غیراوپك شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مكزیك، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.این تولیدكنندگان نیز در مجموع با كاهش 600 هزار بشكه در روز از تولید نفت خود موافقت كردند.
اقتصام**1063**1440خبرنگار: رفعت كرمی مهر**انتشار:گلشن
تهران-ایرنا-وزیرنفت كشورمان گفت:سیاست ایران این است كه مقصد صادرات نفت خود را تنوع بخشد و ما نمی خواهیم كه مانند گذشته در آسیا تنها به دو یا سه كشور متكی باشیم.