جهاد دانشگاهي خراسان رضوي روز شنبه به نقل از جواد جانپور گزارش داد: فرايند اجرايي توليد قارچ خوراكي دارويي ارينجي از تابستان پارسال با اختصاص بودجه و حمايت جهاد دانشگاهي اين استان آغاز و خرداد امسال توليد آن در مقياس صنعتي بهرهبرداري شد.
وي پيشبيني كرد به زودي در هر ماه يك تن قارچ خوراكي دارويي در اين مركز توليد و به بازار عرضه شود و مهمترين مزيت قارچ خوراكي دارويي ارينجي را نسبت به قارچهاي دكمه اي افزايش ماندگاري و خواص دارويي آن برشمرد.
عضو هيات علمي گروه پژوهشي زيست فناوري قارچهاي صنعتي سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي ادامه داد: قارچ ارينجي با مقدار قابل توجه كربوهيدراتهاي غيرذخيرهاي (فيبردار)، ويتامينها و مواد معدني همراه با مقدار كالري كم، ميز ناچيز قند و فقدان نشاسته مناسب يك رژيم غذايي سالم است.
وي گفت: اين قارچ خوراكي دارويي ارينجي همچنين مقوم سيستم ايمني، بهبوددهنده سلامت استخوان و دستگاه گوارش، داراي خواص ضد سرطاني، ضدويروسي و نيز كاهنده چربي است. قارچ ارينجي حاوي هشت نوع استرول مختلف است كه در فيزيولوژي و سوخت و ساز بدن نقش مهمي ايفا مي كند.
او افزود: بخاطر آهن موجود در قارچ ارينجي هموگلوبين خون افزايش يافته و مصرف اين قارچ براي افراد مبتلا به كم خوني نيز بسيار مناسب است.
1906/1858
مشهد- ايرنا- عضو هيات علمي گروه پژوهشي زيست فناوري قارچهاي صنعتي سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي گفت: براي نخستين بار در كشور توليد قارچ خوراكي دارويي شاه صدف با برند 'ارينجي' در مقياس صنعتي در مشهد آغاز شد.