۷ خرداد ۱۳۹۶، ۸:۴۲
کد خبر: 82546680
T T
۰ نفر

بايدها و نبايدهاي تغذيه اي در ماه مبارك رمضان

۷ خرداد ۱۳۹۶، ۸:۴۲
کد خبر: 82546680
بايدها و نبايدهاي تغذيه اي در ماه مبارك رمضان

بندرعباس- ايرنا- ماه مبارك رمضان فرصتي براي سلامت جسم و روان، استراحت بدن، پالايش روح و تزكيه نفس است ودر اين ميان دانستن و رعايت نكات مرتبط با تغذيه در اين ماه مي تواند سلامت جسمي را به ارمغان آورد.

اگر چه براي روزه داران واقعي فوايد روزه از نظر آثاري كه بر جسم آنها دارد اهميت كمتري نسبت به آثار روحي آن دارد اما به هر حال در روايات بر اين نكته تأكيد شده كه گذشته از آثار معنوي، روزه ماه رمضان در سلامت جسمي روزه داران هم مؤثر است.
كارشناسان بهداشت ودرمان هرمزگان دراين بارمي گويند: رعايت برنامه ريزي صحيح تغذيه در ايام ماه مبارك رمضان براي روزه داران از اهميت بسياري برخوردار است تا بتوانند آمادگي لازم را براي بهره گيري از بركات معنوي و مناجات با پروردگار كسب و به نحو بسيار مطلوب به انجام برسانند.
كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان به خبرنگار ايرنا گفت: گرچه روزه داري در ماه هاي گرم فشار زيادي به افراد مي آورد كه ميل به خوردن را در هنگام افطار افزايش مي دهد اما افراد بايد از زياده روي كردن در هنگام افطار خود داري كنند.
لادن صديق بيان داشت: براساس تحقيقات به عمل آمده تغذيه در طول ماه رمضان از اهميت زيادي برخوردار است و با تغذيه صحيح مي توان مواد سمي را از بدن خارج كرد.
وي با بيان اينكه بايد تمام نكات مهم در وعده هاي افطار، شام و سحر رعايت شود، افزود: با توجه به اينكه روزه داران در هرمزگان بيش از 15 ساعت روزه دارند در صورت ورود حجم زيادي از غذا و نوشيدني هاي پركالري در هنگام افطار دچار مشكلات گوارشي و سوء هاضمه مي شوند.
صديق تصريح كرد: بهتر است نوشيدن آب بعد از افطار تا قبل از خواب ادامه داشته باشد و به طور مـتـوسـط بـين 1.5 تا دو ليتر آب نـوشـيده شود كه توصيه مي شود اين آب نه خيلي گرم و نه خيلي سرد باشد.
وي ادامه داد: مصرف مواد غذايي حاوي فيبر و قندهاي پيچيده مثل انواع سبزيجات و ميوه ها، به جاي استفاده از مواد حاوي قندهاي ساده و چربي فراوان مثل حلوا توصيه مي شود .
اين كارشناس تغذيه خاطرنشان شد: مصرف مواد غذايي سنگين ، دير هضم ، پرچرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نيست ،به طور كلي بهتر است به جاي غذاهاي چرب و سرخ كرده ، از غذاهاي آب پز و بخار پز استفاده شود .
صديق با بيان اينكه شام با فاصله دو ساعت پس از افطار ميل شود، گفت: سوپ ساده و كم چرب ، آش با حبوبات كم ، حليم بدون روغن ، خوراك لوبيا يا عدسي ، خوراك سبزيجات با كمي نان سبوسدار به همراه ماست و خيار و سبزي خوردن يا سالاد كاهو و دوغ بهترين گزينه براي شام هستند.
وي ادامه داد : مصرف وعده سحري مشابه ناهار توصيه مي شود زيرا ثابت شده كه حذف سحري موجب بروز مشكلات گوارشي در ايام ماه مبارك رمضان و حتي پس از آن مي شود.
صديق تاكيد كرد: وعده سحري بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذاي اصلي در اين وعده صرف شود زيرا به اين ترتيب از ايجاد گرسنگي در طول روز پيشگيري مي شود.
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان نيز در خصوص مصرف داروها در ماه رمضان ،گفت : ممكن است در مواردي پزشك معالج با برخي تغييرات در ساعت مصرف و يا نوع دارو، امكان روزه‌داري را براي بعضي از بيماران فراهم نمايد.
دكتر فاطمه نوروزيان درگفت وگوبا ايرنا بيان داشت: از آنجا كه به هم خوردن عادات غذايي در ماه رمضان باعث بروز تغييرات در ميزان و سرعت متابوليسم و دفع داروها خواهد شد، لازم است علايم حياتي مربوط به كنترل بيماري با دقت بيشتر و در فواصل كوتاه‌ كنترل شود.
وي توصيه كرد: اگر بيماران تنها چند دقيقه از وقت خود را براي مشورت با يك پزشك درباره قطع داروهاي خود و نحوه مصرف آنها در ماه مبارك رمضان اختصاص دهند، مي‌توانند از بروز مشكلات احتمالي در اين ماه مبارك پيشگيري كنند.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده