۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۲۸
کد خبر: 82548084
T T
۰ نفر
پخش ربنای شجریان خواسته اكثر مردم است

تهران - ایرنا - عضو هیات رییسه كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: پخش ربنای محمدرضا شجریان خواسته اكثر مردم است و به مساله ای ملی و مردمی تبدیل شده كه باید به آن توجه شود.

سیده فاطمه ذوالقدر روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: ربنای شجریان نباید به موضوعی حساس و تنش زا تبدیل شود چون نمی خواهیم در جامعه تنش و نارضایتی باشد.
وی ادامه داد: در مسایلی كه خواست مردم است نباید حساسیت ایجاد شود. اكنون خود استاد شجریان می گوید پخش «ربنا» اشكالی ندارد و ممانعتی ایجاد نكرده، مردم هم خواهان پخش آن هستند، مگر اینكه علما و فقها بگویند اشكال فقهی دارد كه این یك مساله دیگری است.
دبیر كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد مسایل فقهی و شرعی، فقها بهتر می دانند كه در این زمینه چون سیاسی می شود، اشكال مذهبی پیدا می كند یا نه، و من در این زمینه نمی توانم صاحبنظر باشم.
ذوالقدر ادامه داد: جدای از مسایل سیاسی كه متعلق به یك برهه زمانی خاصی بود، خود آقای شجریان پس از آن مقطع خواسته بود كه ربنا پخش نشود، اما اكنون وی می گوید پخش این دعا هیچ اشكالی ندارد.

به گزارش ایرنا،‌ یك منبع آگاه روز پنجشنبه گذشته از نامه ای خبر داد كه «سیدرضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رئیس سازمان صدا و سیما نوشته و در آن خواستار پخش «ربنای» استاد محمدرضا شجریان در ایام ماه مبارك رمضان شد.
این نامه درحاشیه نشست چهارشنبه هفته گذشته اعضای كابینه «حسن روحانی» تسلیم «عبدالعلی علی عسكری» رئیس سازمان صدا و سیما شده است.
در همین حال محمد جواد لاریجانی عضو شورای نظارت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران روز گذشته(یكشنبه) در نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره پخش ربنای محمدرضا شجریان پاسخ داد.
در بخشی از این نامه آمده است: «در مورد نامه منتسب به جناب‌عالی خطاب به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی دائر بر ضرورت پخش تلاوت منتخبی از آیات چند سوره از كلام‌الله مجید با صدای هنرمند معروف آقای شجریان ضروری دانستم كه نكته مهمی را خدمت تان عرض كنم.
از آنجا كه موضوع دفاع از ایشان یك مناقشه سیاسی شده است، لذا در تلاوت مذكور توجه به آیت تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد و این امرخلاف موازین شرعی تلاوت است. لذا خواهشمند است كه سایر قطعات آوازی آن هنرمند را مطرح فرمائید كه اتفاقا دارای ساختار موسیقیایی مهمتری هم هستند. حتما می‌دانید كه تحت‌الشعاع قرارگرفتن توجه به آیات « باهرات» نسبت به مقارنات آنقدرمهم بوده كه برخی از فقه های بزرگ تلاوت ملحون را مورد شبهه قرار داده‌اند.
البته این حساسیت در میان موسیقی‌دانان بزرگ و حرفه‌ای هم مطرح است و آنان غالبا ابا دارند كه قطعات مهم تركیبی آنان همراه با آواز پخش شود، زیرا معتقدند توجه به الحان و معانی (و گاه حركات متناظر بدنی) توجه به رموز و ظرافت‌های نهفته در تناسب‌های ایقاعی را كه جوهر اصلی هنر موسیقی است تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.»
فراهنگ ** 9012 ** خبرنگار: زهرا امیری * انتشار: امید غیاثوند
۰ نفر