۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۴۲
کد خبر: 82549569
T T
۰ نفر
ساخت سلول های پلیمری خورشیدی در دانشگاه حكیم سبزواری

سبزوار- ایرنا- دانشیار دانشگاه حكیم سبزواری گفت: پژوهشگران گروه مهندسی مواد و پلیمر دانشكده فنی و مهندسی این دانشگاه به دانش فناوری، طراحی و ساخت سلول های پلیمری خورشیدی با استفاده از نانو كامپوزیت های پلیمرهای رسانا دست یافتند.

غلامعلی فرزی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه پژوهشگران این دانشگاه ساخت نمونه های آزمایشگاهی این سلول ها را با موفقیت آزمایش كردند، افزود: تا كنون كارهای پژوهشی متعدد در كشور انجام شده اما در زمینه تولید سلول ‌های خورشیدی پلیمری و فناوری‌ طراحی و ساخت آن كاری انجام نشده بود.
وی اظهار كرد: پژوهشگران دانشگاه حكیم سبزواری پس از حدود 2 سال تحقیق و بررسی در مورد سلول های خورشیدی موفق به ساخت این سلول ها شدند.
وی با اشاره به ویژگی های خاص سلول های خورشیدی پلیمری گفت: با توجه به در دسترس بودن انرژی خورشیدی به عنوان انرژی تجدیدپذیر و ارزان، بهترین شیوه تبدیل نور خورشید به انرژی قابل كاربرد، استفاده از سلول های خورشیدی است.
فرزی با بیان اینكه ساخت و تولید شیشه رسانا اولین مرحله از ساخت این سلول های خورشیدی توسط تیم پژوهشی دانشگاه حكیم سبزواری بود افزود: شیشه های رسانا لایه های اولیه ساخت این سلول های خورشیدی هستند و نانو كامپوزیت های پلیمرهای رسانا مهم ترین قسمت این سلول و لایه فعال آن محسوب می شوند.
وی اظهار كرد: راندمان این سلول خورشیدی پلیمری تولید شده به عنوان نسخه اولیه حدود 3.5 درصد است.
وی گفت: این تیم پژوهشی به دنبال كاهش معایب سلول های خورشیدی و افزایش راندمان آنهاست تا این سلول ها را به كارآیی و عمر مفید مناسب و انعطاف پذیری بیشتر برسانند.
فرزی افزود: در این پروژه تحقیقاتی یك دانشجوی مقطع دكترا و یك دانشجوی مقطع كارشناسی ارشد گروه مهندسی مواد و پلیمر دانشكده فنی مهندسی دانشگاه حكیم سبزواری همكاری دارند.
دانشگاه حكیم سبزواری با حدود 9 هزار دانشجو دارای 33 گروه آموزشی، 139 كد رشته‌ تحصیلی در مقاطع كارشناسی تا دكترا و 10 دانشكده است.
سبزوار در 230 كیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.
8145/ 6053 خبرنگار: حمید دلاوری هروی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
۰ نفر