۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۴۰
کد خبر: 82551806
T T
۰ نفر

نشست بروكسل؛ فرصتی برای بهبود مناسبات چین و اروپا

۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۴۰
کد خبر: 82551806
نشست بروكسل؛ فرصتی برای بهبود مناسبات چین و اروپا

پكن - ایرنا - «لی كچیانگ» نخست وزیر چین در شرایطی سفر خود به اروپا را از امروز (پنجشنبه) آغاز كرده كه طرفین در خصوص بحث سرمایه گذاری و مازاد تولید فولاد و بسیاری از عرصه های تجاری دیگر دچار اختلافات فزاینده هستند.

به گزارش ایرنا، قرار است اجلاس سران چین و اروپا از فردا در بروكسل برگزار شود و نخست وزیر چین در راس یك هیات بزرگ راهی نشست شده است.
در این اجلاس طرفین تمامی راهبردهای مرتبط با تجارت چین و اروپا را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد چرا كه هر دو طرف انتظار های زیادی از یكدیگر دارند.
چین بسیار امیدوار است كه اروپا محدودیت های صادراتی به این كشور را كاهش داده و اجازه دهد فناوری های پیشرفته و بعضا حساس به پكن صادر شود.
البته اروپا تمایلی به این كار ندارد و اگر قرار باشد چنین كاری صورت دهد باید موافقت آمریكا را نیز جلب نماید كه تاكنون در این زمینه پیشرفتی حاصل نشده است.
در قبال این درخواست چین؛ اروپایی ها امیدوارند كه پكن با كاستن از تولید فراوان فولاد اجازه ندهد تا فولاد ارزان قیمت این كشور راهی بازارهای اروپایی شود.
بسیاری از شركت های فولادی اروپا در سال های اخیر قدرت رقابتی خود را در برابر چین از دست داده و ورشكسته شده اند و كارگران زیادی در این بخش كار خود را از دست داده اند.
اتحادیه اروپا می گوید، صادركنندگان چینی گاهی از یارانه و دسترسی ارزان به اعتبارات مالی برخوردار هستند و این موضوع بازار فولاد جهان را دستخوش ناملایمات كرده است.
از سوی دیگر اروپا با مشكلات زیادتری در چین روبروست و رقابت و عرصه تجارت برای این اتحادیه در چین هر روز تنگ تر می شود.
اروپا در بحث سرمایه گذاری هم مشكلاتی با چین دارد و از این كشور خواسته است تا راه را برای ورود شركت های اروپایی به بازار بزرگ چین هموارتر سازد.
چین در زمینه باز بودن درهای بازار در میان ۱۸۹ كشور در رده ۷۸ قرار دارد كه رده چندان مطلوبی برای یك كشور بزرگ در حال رشد نیست و این نشان می دهد سختگیری های زیادی برای شركت های خارجی در این كشور وجود دارد.
اروپا همچنین قصد دارد در باره خدمات هواپیمایی و پروازی نیز با چین وارد بحث شود، بخصوص آنكه گزارش ها نشان می دهد شركت های خصوصی هواپیمایی در چین عرصه را برای رقبای اروپایی در این بازار تنگ تر كرده اند.
از مسایل دیگری كه میان طرفین مورد بحث خواهد بود مساله سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری اروپا در چین در سال گذشته میلادی با ۲۳ درصد كاهش به نزدیك هشت میلیارد دلار رسید اما سرمایه گذاری چین با ۷۷ درصد رشد به ۳۵ میلیارد دلار رسیده است.
به همین سبب به نظر می رسد كه با كم رغبت شدن اروپایی ها به سرمایه گذاری در چین، ‌این اتحادیه به دنبال امضای توافقنامه سرمایه گذاری جامع چین و اروپا باشد كه بتواند موانع پیش روی اروپایی ها را در بازار چین برطرف كند.
البته چین نیز انتقادهایی از اتحادیه اروپا دارد، بخصوص اینكه اروپا بر اساس برخی ملاحظات اقتصادی از ورود كالاهای چینی بخصوص تولیدات فولادی به اروپا جلوگیری می كند و یا تعرفه های سنگینی بر روی برخی كالاهای چینی در نظر می گیرد.
چین و اتحادیه اروپا البته به رغم مسائل و مشكلات بیان شده، شركای بزرگ تجاری هستند و اگرچه در زمینه تغییرات ارزشی ارز و یا مازاد تولید فولاد چین اختلافاتی با یكدیگر دارند اما نمی خواهند این اختلافات باعث كاهش سطح روابط شود و بخصوص زمانی كه آمریكا مساله جهانی شدن را زیر سئوال می برد.
به این ترتیب انتظار می رود در نشست بروكسل كه در خصوص طرح های زیربنایی، گردشگری، توافقنامه سرمایه گذاری، مساله فولاد، صنایع، هواپیمایی و جاده ابریشم جدید میان طرفین بحث و تبادل نظر خواهد شد؛ دو طرف موضوعات جهانی را با همكاری قوی تری پیگیری كنند.
پیشتر برخی كارشناسان اعلام كرده بودند كه پكن از زمانیكه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا شده، در برابر اتحادیه اروپا حالتی تهاجمی به خود گرفته است كه این موضوع در نشست مشترك دوجانبه اوایل سالجاری در پكن توسط چین به طور جدی تكذیب كرد.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی