۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۵۸
کد خبر: 82552151
T T
۰ نفر

صادرات حلال به ارمنستان توصیه وزارت صنعت

۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۵۸
کد خبر: 82552151
صادرات حلال به ارمنستان توصیه وزارت صنعت

مسكو - ایرنا - مجتبی خسروتاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری ایرانی در ایروان پایتخت ارمنستان بر اهمیت تلاش بیشتر برای تجارت مواد غذایی و عرضه تولیدات حلال در این كشور تاكید كرد.

به گزارش ایرنا، خسروتاج رئیس سازمان توسعه و تجارت در این نشست كه روز پنجشنبه در سفارت ایران برگزار شد، تجارت حلال بین ایران و ارمنستان را مهم خواند و آمادگی این سازمان را برای آغاز و تسهیل فعالیت های تجاری و امضای یادداشت تفاهم همكاری دو كشور در این عرصه اعلام كرد.
وی گفت: فضای مثبت و سازنده ای در روابط دو جانبه وجود دارد و عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اورآسیا نیز از جمله مزیت های خوب تجارت با ارمنستان است.
وی افزود: با توجه به اینكه شهریورماه امسال نیز نمایشگاه اختصاصی كالاهای ایرانی در ایروان برگزار می شود، تلاش می كنیم بستر مناسبی برای صادرات بیشتر به ارمنستان فراهم شود و مشتریان را در این كشور با كالاها و خدمات فنی و مهندسی ایران آشنا كنیم.
سیدكاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان نیز در این نشست با اشاره به مذاكرات اقتصادی خسرو تاج در ایروان و همچنین دستاوردهای اخیر در روابط دو كشور به ویژه در عرصه اقتصادی، گفت: فضای جدید و مثبت ارتقای همكاری های سیاسی و اقتصادی تهران و ایروان، فرصت مغتنمی برای مبادلات تجاری، سرمایه گذاری و افزایش حجم تجاری از جمله صادرات كالاها و خدمات فنی و مهندسی از ایران به ارمنستان است.
وی همچنین با اشاره به مشكلات فعالان اقتصادی ایرانی در تجارت با طرف های ارمنستانی، رفع مقررات دست و پاگیر و بروكراسی را با كمك سازمان توسعه تجارت خواستار شد.
شركت كنندگان در نشست از بخش های مختلف از جمله صنعت، تجارت، معدن، كشاورزی، بانكداری و احداث نیروگاه با بیان اینكه شماری از مشكلات اصلی در انجام كارهای اقتصادی با همكاری سفارت ایران رفع شده است، گفتند كه هنوز نارسایی ها و كاستی هایی در امر تجارت با ارمنستان وجود دارد و تسریع در روند پیگیری و حل آنها مورد نیاز است.
رفع گرانی حمل و نقل و ترانزیت كالا از ایران به ارمنستان، حذف عوارض گمرگی یا كاهش آن، پایان یافتن مشكل ارسال و دریافت حواله ارزی، فراهم شدن امكان سپردن وثیقه و ضمانت بانكی برای تجارت با این كشور و لزوم ساخت مكان مناسب برای عرصه كالاهای ایرانی از نیازهای ضروری اعلام شد.
معاون وزیر صنعت نیز با اعلام اینكه یكی از وظایف دولتمردان اقتصادی تسهیل قوانین و ایجاد بستر مناسب برای گسترش مبادلات و تجارت خارجی است، تاكید كرد كه برای رفع نارسایی ها پیگیری و اقدام لازم انجام خواهد شد.
دیروز نیز در جریان مذاكرات خسروتاج و سورن كارایان وزیر توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری ارمنستان، ایجاد دفاتر استاندارد و مراكز عرضه محصولات و تولیدات غذای حلال ایرانی در این كشور و فعال كردن همكاری های بانكی و بیمه ای بررسی شد.
تهران و ایروان كه روابط بسیار نزدیك سیاسی دارند، از دی ماه سال گذشته پس از سفر روحانی رئیس جمهوری اسلامی به ایروان، مذاكره با سرژ سركیسیان همتای ارمنستانی و امضای چندین سند همكاری، اجرای برنامه های مختلفی را برای افزایش همكاری های اقتصادی و تجاری و افزایش سطح ارزش مبادلات بین دو كشور را در دستور كار دارند.
ارمنستان با حدود 30 هزار كیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز كه پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با تركیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا