به گزارش خبرگزاري رويترز از برلين، 'لي كچيانگ' نخست وزير چين، آلمان را به عنوان نخستين مقصد خود در سفر دوره اي به اروپا انتخاب كرد. اين سفر همزمان با افزايش نگراني برلين درباره برخي سياست هاي ترامپ در زمينه تغييرات آب و هوايي و سياست هاي تجاري وي انجام مي شود.
صدراعظم آلمان و نخست وزير چين مذاكرات گسترده اي درباره مسائل بازرگاني، توافقنامه سرمايه گذاري بين اتحاديه اروپا و چين، حقوق مدني، بحران كره شمالي و تغييرات آب و هوايي انجام دادند.
بر اساس اين گزارش، با توجه به كارشكني هاي رئيس جمهوري آمريكا برسر راه اجراي توافقنامه هاي بين المللي از جمله توافقنامه آب و هوايي پاريس، پكن و بروكسل در نظر دارند جبهه واحدي برابر واشنگتن تشكيل دهند.
از زماني كه دونالد ترامپ زمام امور را در آمريكا به دست گرفته همواره تلاش كرده است در مقابل شركاي تجاري خود در جهت مخالف موضع گيري كند.
همين موضوع سبب شده است تا دولت دونالد ترامپ به تعهدات تجاري و آب و هوايي دولت پيشين آمريكا پايبند نماند.
رئيس جمهوري آمريكا هفته گذشته در سفر اروپايي خود، تاكيد كرد كه هيچ گونه تمايلي به اجراي توافقنامه تغييرات آب و هوايي پاريس ندارد. در مسائل اقتصادي و تجاري نيز رئيس جمهوري آمريكا قائل به اجراي سياست حمايت گرايي اقتصادي است. وي اعلام كرده است براي آنكه از توليد ملي در كشورش حمايت كند در نظر دارد عوارض گمركي بر كالا و خدمات وارداتي را افزايش دهد. امري كه بر اساس قوانين و مقررات سازمان جهاني تجارت غير قانوني است.
بر اساس اين گزارش،پس از اين موضع گيري هاي بي پرده ترامپ است كه بسياري از مقام هاي اروپا بلافاصله واكنش هاي تندي در قبال كاخ سفيد از خود نشان دادند.
آنگلا مركل صدر اعظم آلمان بلافاصله در واكنشي تند به مانع تراشي هاي كاخ سفيد در توافقنامه هاي مهم بين المللي تاكيد كرد كه كشورش و اروپا ديگر اميدي به آمريكا و انگليس ندارند و آنها بايد خود سرنوشت شان را در دست گيرند.
نشست 'جي7' در شهر سيسيل ايتاليا به خوبي نشان داد از زماني كه ترامپ زمام قدرت را در آمريكا در دست گرفته است، اين گروه ديگر انسجام پيشين را ندارد؛ چرا كه وي در بسياري از مسائل ساز خود را مي زند و هيچ گونه تعهدي به توافقات بين المللي ندارد.
در چنين شرايط حساسي، چين كه بزرگترين آلاينده جهان است و بيشترين انتشار گاز هاي گلخانه اي را در جهان دارد اعلام كرده حاضر است با بروكسل به موضع مشتركي درباره اجراي توافقنامه تغييرات آب و هوايي پاريس برسد.
اتحاديه اروپا و چين همچنين قرار است توافقنامه سرمايه گذاري متقابل را كه از سال 2013 تاكنون درباره آن گفت وگو صورت مي گيرد به سرانجام برسانند. دو طرف درباره اين توافقنامه اختلاف نظر هاي اساسي دارند. اما با توجه به شرايطي كه ترامپ براي آنها ايجاد كرده است هر دو (پكن و بروكسل) اين بار مي خواهند اين توافقنامه را هر چه سريع تر، به نتيجه برسانند.
اصرار ترامپ به اجراي حمايت گرايي اقتصادي در آمريكا، هم اروپا همچين را نگران كرده است. اين مساله تا حدي عجيب است زيرا كشوري مانند چين كه نظام آن كمونيستي است از اصل تجارت آزاد در سراسر جهان دفاع مي كند اما كشوري مانند آمريكا كه نظام سياسي و حكومتي آن بر اساس ليبراليسم و اقتصاد بازار است از تجارت آزاد طفره مي رود و از ملي گرايي اقتصاد دفاع مي كند.
بر اساس اين گزارش، شي جين پينگ رئيس جمهوري چين در نشست داووس بر همين نكته تاكيد كرد و به رئيس جمهوري آمريكا گوشزد كرد روند جهاني شدن و جريان آزاد سرمايه ها و كالا و خدمات برگشت ناپذير است. اين سخنان رئيس جمهوري چين به شدت مورد استقبال اروپايي ها قرار گرفت . سيسيلا مالستروم كميسر امور تجاري اتحاديه اروپا اكنون از چين خواسته است حرف ها و وعده هاي خود را دراين خصوص عملي كند.
در سال هاي اخير روابط سياسي و اقتصادي آلمان و چين رشد قابل توجهي يافته است. روابط استراتژيك تجاري برلين و پكن در سال 2004 آغاز و در سال 2014 به يك روابط اقتصادي مفصل و راهبردي بدل شد.
به لحاظ سياسي آلمان، پكن را به عنوان يك شريك مهم و استراتژيك قلمداد مي كند كه نقش بسيار مهمي در فعاليت هاي تجاري برلين در شرق آسيا ايفا مي كند. سرمايه گذاري دو كشور در زمينه هاي مختلف اقتصادي، سياسي، فرهنگي، علمي و سياسي سبب شده نا رابطه آنها از حالت صرفا تجاري خارج شده و به يك ارتباط قدرتمند همه جانبه بدل شود.
شبد**اروپام**9041**1010
مترجم: منوچهر جعفري**انتشار:حسن معظمي
تهران- ايرنا- در حالي كه قرار است تا ساعاتي ديگر رئيس جمهوري آمريكا موضع نهايي خود را درباره خروج يا ماندن واشنگتن از توافقنامه جهاني آب و هوايي اعلام كند ، آلمان و چين روز پنج شنبه متعهد شدند شراكت بين خود را توسعه و تلاش براي مقابله با تغييرات آب و هوايي را گسترش دهند.