۱۵ خرداد ۱۳۹۶، ۵:۱۸
کد خبر: 82554557
T T
۰ نفر

شناسایی 33 مورد ابتلا به تب كریمه كنگو

۱۵ خرداد ۱۳۹۶، ۵:۱۸
کد خبر: 82554557
شناسایی 33 مورد ابتلا به تب كریمه كنگو

تهران-ایرنا-«محمد مهدی گویا» رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: تاكنون در كشور 33 مورد ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو شناسایی شده و متاسفانه 3 نفر بر اثر این بیماری، جان خود را از دست داده اند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از وبدا، رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: تمام افرادی كه به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا شده بودند تحت درمان قرار گرفتند و آخرین موارد شناسایی شده، مربوط به استان مازندران است كه هر دو بیمار وضعیت با ثباتی دارند و رو به بهبود هستند و نگرانی ها در مورد هر دو نفر آنها، رفع شده است.
گویا یادآور شد: وضعیت شیوع این بیماری در كشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته و شیوع این بیماری در این فصل از سال، كاملا طبیعی است و هرساله تقریبا همین تعداد به تب كریمه كنگو مبتلا می شوند و امسال حساسیت ها و توجهات نسبت به این بیماری افزایش یافته است.
وی شیوع بیماری تب كریمه كنگو را بیشتر مربوط به فصول بهار و تابستان دانست و گفت: تب كریمه كنگو عمدتا بیماری افرادی است كه با دام سر و كار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا می شوند.
گویا یادآورشد:افرادی كه به صورت مستقیم با دام سرو كار دارند از طریق گزش كنه ای كه روی بدن دام قرار دارد، ممكن است به این بیماری مبتلا شوند اما و در اكثر موارد ابتلا، افراد بر اثر كنه آلوده، گزیده شده اند كه پیشتر روی بدن قرار داشته است و مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشای (اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام، شناسایی شدند.
رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاكید كرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تایید سازمان دامپزشكی كشور خریداری كنند اما زمانی كه فرد بدون رعایت نكات بهداشتی اقدام به ذبح دام كند و یا وقتی كه دام در كنار خیابان به فروش رسیده و همان لحظه ذبح می شود، خطرات زیادی برای مردم ایجاد می شود.
وی تصریح كرد:دامی كه ذبح می شود باید 24 ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال، نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشاء (اعضای داخلی بدن) دام از بین برود و قابل استفاده باشد كه در غیر این صورت، فردی كه بدن دام را تمیز می كند یا گوشت آن را خرد می كند، ممكن است به طور سهوی آلوده و مبتلا به بیماری تب كریمه كنگو شود.
گویا با تاكید بر اینكه بیماری تب كریمه كنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی، منتقل نمی شود، افزود:برخلاف تصور بسیاری از افراد، این بیماری از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمی شود و گوشت یا جگری كه در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد، امكان انتقال تب كریمه كنگو را به صفر می رساند.
وی یادآور شد: یكی از راه های پیشگیری از انتقال و ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو این است كه افرادی كه دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زمانی اندك، اصلاح كنند.
شبد**1953**1010
تنظیم كننده:مرتضی شحنه**انتشار دهنده:حسن معظمی
۰ نفر