۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۱
کد خبر: 82555512
T T
۰ نفر

اختصاص 15 هزار هكتار از اراضي تفرش به كشت باريجه

۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۱
کد خبر: 82555512
اختصاص 15 هزار هكتار از اراضي تفرش به كشت باريجه

اراك - ايرنا - رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري تفرش گفت: پانزده هزار و 149 هكتار از اراضي مرتعي اين شهرستان به كشت گياه باريجه اختصاص دارد.

مجتبي مومن روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا عنوان كرد: شهرستان تفرش از نظر تعداد گونه هاي گياهي و حجم برداشت جز برترين مناطق رويش گياهان دارويي و صنعتي در استان مركزي و حتي كشور به شمار مي رود.
وي افزود: گياه باريجه مهمترين گياه و از ذخاير صنعتي و دارويي كشور است كه مناطق و اراضي بسياري از شهرستان به كشت و بهره برداري اين گياه اختصاص دارد و از هر هكتار اراضي و رويشگاه در حدود يك كيلوگرم باريجه برداشت مي شود.
مومن اظهار كرد: برداشت باريجه در قالب چهار طرح بهره برداري از طريق مزايده و عقد قرارداد برداشت به متقاضيان واگذار مي شود و با توجه به زمان رويش آن از اواخر فروردين ماه تا اواسط خردادماه، فصل تابستان فرصت برداشت و بهره برداري از اين گياه صنعتي و دارويي در شهرستان است.
وي بيان كرد: عمليات بهره برداري از محصولات فرعي مراتع همچون گياهان دارويي با توجه به دستورالعمل سازمان و در قالب طرح هاي بهره برداري انجام مي شود در غيراين صورت هرگونه برداشت غيرمجاز و ممنوع است.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري تفرش گفت: اكثر بهره برداران اين گياه در تفرش غير بومي هستند، بخشي ازمحصول استحصالي در كشور فرآوري و بخشي نيز به خارج از كشور صادر مي شود.
وي توضيح داد:اين گياه در صنايع داروسازي، توليد عطر و چسب كاربرد دارد اما، به دليل نبود تجهيزات و كارخانه مجهز در شهرستان فرآوري آن در تفرش انجام نمي شود.
وي تاكيد كرد: با توجه به پتانسيل رويش اين گياه در شهرستان مي توان با سرمايه گذاري امكان فرآوري درتفرش را مهيا كرده اما تاكنون سرمايه گذار و متقاضي در اين راستا مراجعه نداشته است.
مومن، رويش طبيعي گياه آويشن در تفرش را به عنوان يكي ديگر از گياهان دارويي اين شهرستان معرفي كرد و افزود: به دليل شرايط اقليمي و كوهستاني در تفرش رشد آويشن به خوبي انجام مي گيرد و از اين نظر و با توجه به وسعت 10 هزار هكتاري رويش اين گياه جز شهرستان هاي مطرح استان مركزي محسوب مي شود.
وي تصريح كرد: رويش گياه آويشن به صورت خودرو است و بهره برداري از آن در قالب طرح انجام نمي گيرد در بهار شمار بسياري از مردم اقدام به چيدن برگ آويشن در نقاط كوهستاني و اراضي مرتعي مي كنند و اگر كسي اقدام به كندن ريشه اين گياه كند برخورد قانوني با آن صورت مي گيرد.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري تفرش علاوه بر آويشن و باريجه ،بومادران و چاه كوهي نيز از ديگر گونه هاي دارويي نفرش استو بيش از 200 نوع گياه صنعتي و دارويي در تفرش رويش دارد كه هر سال پس از برداشت و بهره برداري از اين گونه به مدت سه تا پنج سال به منظور ترميم و بازسازي گياهان منطقه و رويشگاه گياه قرق مي شود.
مومن بيان كرد: توسعه، كاشت و بهره برداري از گياهان دارويي از راهكارهاي مهم كاهش نياز به واردات، افزايش اشتغال، استفاده از توليد داخلي و تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي به شمار مي رود.
تفرش با جمعيت بيش از 24 هزار نفر به عنوان يكي از شهرستان هاي استان مركزي در 85 كيلومتري اراك واقع شده است.
6992/6013/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده:مژگان حيدري