به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، پانگ سن سفیر جمهوری خلق چین در ایران روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به مناسبات رو به رشد تهران - پكن اظهار داشت: پس از سفر موفقیت آمیز شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به تهران، وزیر دفاع و معاون نخست وزیر چین هم به ایران سفر كرده و درباره تفاهمات سفر رئیس جمهوری با مقامات ایران تبادل نظر كردند.
وی اضافه كرد: همچنین وزیر خارجه چین در اجلاس كشورهای تمدن های بزرگ با وزیر امور خارجه ایران دیدار كرد و پس از انتخاب مجدد آقای روحانی، رئیس جمهوری چین در اولین فرصت پیام تبریكی به ایشان ارسال كرد.
پانگ سن با بیان اینكه ایران كشوری متمدن است كه در مسیر جاده ابریشم قرار دارد، اظهار داشت: ایران از شركای مهم چین در برنامه یك كمربند، یك جاده است و به مدت هشت سال پیاپی بزرگترین شریك تجاری ایران بوده است.
سفیر چین در تهران یادآور شد: واردات نفت چین از ایران در سال 2016، 31 میلیون و 300 هزار تن بوده است كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 17.6 درصد افزایش داشته است.
وی اضافه كرد: همچنین سرمایه گذاری شركت های چینی در ایران 630 میلیون دلار بوده كه 45.14 درصد افزایش را نشان می دهد.
پانگ سن با اشاره به مشاركت شركت های چینی در توسعه میادین نفتی ایران، اظهار كرد: با همكاری شركت های چینی میادین نفتی آزادگان شمالی و یادآوران به بهره برداری رسید كه در نتیجه آن 200 هزار بشكه به تولید نفت روزانه ایران افزوده شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، شركت خودروسازی چری یك شهرك خودروسازی در ایران احداث كرده كه در نتیجه آن 10 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد و 200 میلیون دلار درآمد مالیاتی برای ایران به همراه داشته است.
سفیر چین با اشاره به مشاركت شركت های چینی در پروژه های عمرانی، اقتصاد دو كشور را مكمل و همكاری های دو طرف را برد - برد ارزیابی و اضافه كرد: تبادلات انسانی دو طرف روز به روز فعالتر می شود و در جریان سفر معاون نخست وزیر چین به ایران، تعدادی اسناد همكاری در حوزه های علمی، آموزش و پرورش و تبادلات انسانی امضا شد.
پانگ سن اضافه كرد: همچنین سال گذشته وزیر آموزش و پرورش چین به ایران سفر كرد و با وزارت علوم در زمینه همكاری های دانشگاهی تبادل نظر كردند. چین تمایل دارد همكاری با ایران را به سطوح بالاتری برساند و چشم انداز گسترده ای در این زمینه وجود دارد.
سفیر چین در تهران همچنین درباره طرح یك كمربند، یك جاده نیز گفت: در سال2013شی جین پینگ رییس جمهوری چین طرح یك كمربند یك جاده را مطرح كردند و طی سه سال گذشته این برنامه به نتایج مثبت و بیش از تصوری دست یافته است و جامعه بین المللی هم از این طرح استقبال كرده است.
پانگ سن افزود: هدف طرح اتحاد استراتژیك و تكامل متقابل میان كشورهای مسیر می باشد و چین در این راستا فعالانه سیاست خود را با سایر كشورها مطابقت داده و با طرح های پیوند مشترك، كانالهای حمل و نقل و برنامه ریزی اقتصادی هماهنگ می سازد.
وی افزود: چین در قالب این طرح با 40كشور و سازمان بین المللی اسناد همكاری امضا كرده و همكاری سیستماتیك خود را با 30 كشور آغاز كرده است.
سفیر چین در تهران با اشاره به تسهیلاتی كه در قالب این برنامه اعطا شده است، گفت: همكاری چین با 20 كشور واقع در مسیر این طرح و همكاری با 5600 پروژه منجر به كسب یك میلیارد و 100میلیون دلار درآمد مالیاتی و 180هزار شغل شده است.
پانگ سن گفت: علاوه بر این بانك سرمایه گذاری زیربنایی آسیا، یك میلیارد و 700 میلیون دلار برای 9پروژه در كشورها سرمایه گذاری كرده است.
پانگ سن با بیان اینكه صندوق جاده ابریشم هم بیش از چهار میلیارد دلار در این كشورها سرمایه گذاری كرده است، خاطرنشان كرد: طرح یك كمربند یك جاده نه تنها طرحی اقتصادی است بلكه زمینه ساز همكاری در حوزه های مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی و تبادلات انسانی است.
وی با بیان اینكه از حضور همه علاقمندان به همكاری در این برنامه استقبال می كنیم، گفت: همه كشورها برای همكاری در این طرح برنامه ریزی كرده و از ثمرات آن هم مشتركا سهیم می شوند.
سفیر چین در تهران با اشاره به نشست سران همكاری یك كمربند، یك جاده در 14و 15می سال گذشته گفت: در این نشست سران 49 كشور حضور داشتند و1500 نماینده از 130 كشور و 70 سازمان بین المللی در آن مشاركت داشتند و آقای طیب نیا وزیر امور اقتصادی ودارایی هم در راس هیئتی به نمایندگی از ایران در این نشست حضور داشت.
پانگ سن خاطرنشان كرد: این نشست سمت وسوی توسعه در آینده را پایه گذاری كرده و نقشه راه مشخصی برای پیاده كردن آن مطرح كرده است و دهها سند همكاری بین اعضا امضا شده و برای 270 پروژه برنامه ریزی شده است.
وی خاطرنشان كرد: بانك توسعه ملی چین و شركت بیمه اعتبار صادرات چین با طرف ایرانی هم مشمول این برنامه می باشند.
** بازسازی راكتور اراك بر اساس برجام ادامه دارد
وی در پاسخ به سوالی در خصوص همكاری چین با ایران برای بازطراحی راكتور اراك گفت: بازسازی راكتور اراك از مهمترین موضوعات برجام است كه نمایندگان 6 كشور كارگروه ویژه ای برای آن تشكیل داده اند و چین به عنوان یكی از دو رییس كارگروه با طرفهای دیگر مشاوره و همكاری نزدیكی دارد.
سفیر چین در ایران ادامه داد: دو ماه قبل شركتهای چینی و ایران در وین نخستین قرارداد تجاری برای بازسازی اراك را شروع كردند. چین تمایل دارد كماكان بر اساس برجام وتفاهمات حاصله به همكاری در بازسازی راكتور اراك ادامه دهد.
**روابط چین و آمریكا در قالب برد- برد
این دیپلمات عالیرتبه چینی درخصوص همكاری های چین و آمریكا در دولت ترامپ هم گفت: چین روابط مبتنی بر احترام متقابل و برد- برد را در روابط دوجانبه با آمریكا در نظر دارد. بعد از به قدرت رسیدن ترامپ، مقامات دو كشور از طرق مختلف گفت و گوها وملاقاتهایی داشته اند و روابط كاری خوبی آغاز كرده اند.
وی اضافه كرد:چندی پیش آقای شی جین پینگ در ایالت فلوریدای آمریكا با ترامپ ملاقات كرد و دو طرف درباره روابط دو جانبه مسائل منطقه ای و بین المللی باهم گفت وگو كردند و به تفاهمات مهمی دست یافتند.
این دیپلمات چینی با بیان اینكه اخیرا آمریكا هیئتی به نشست سران بین المللی یك كمربند یك جاده به چین اعزام كرد، اظهار كرد: چین و آمریكا به عنوان دو كشور توسعه یافته منافع مشترك و در عین حال اختلافاتی باهم دارند و امیدوارم دو كشور بتوانند روابط خود را بر اساس احترام متقابل توسعه دهند.
**همه تحریم ها باید برداشته شود/ایران در كمیسیون مشترك این موضع را دنبال كرد
وی در پاسخ به سوالی در خصوص روابط بانكی ایران وچین هم گفت: چین همواره اعتقاد داشته كه همه طرفها باید به طوركامل و صادقانه به تعهدات خود در قبال برجام پایبند باشند.
پانگ سن با بیان اینكه چین در قبال برجام اصول خود را دارد، گفت: ایران به عنوان عضو ان.پی. تی. باید مسئولیت خود را ایفا كند و در عین حال به عنوان عضو ان.پی. تی. باید از حقوق صلح آمیزهسته ای بهره مند شود.
سفیر چین در تهران اضافه كرد: به محض اجرایی شدن برجام باید همه تحریم های دو جانبه و چند جانبه برداشته شود. بعد از اجرایی شدن برجام یكسری از تحریم ها برداشته شد به طور مثال امروز در صادرات نفت ایران با محدودیت مواجه نیست و سازمان بین المللی انرژی اتمی هم چندین بار گزارش داد كه ایران به تعهدات خود عمل كرده است.
وی با بیان اینكه متاسفانه هنوز بعضی از تحریم های چند جانبه برداشته نشده است، گفت: درجلسه كمیسیون مشترك طرف ایرانی با جدیت موضع خود را مطرح كرد و طرف چینی هم تاكید كرد كه همه طرفها باید به طوركامل به مسئولیت خود عمل كنند.
پانگ سن ابراز امیدواری كرد: با تشریك مساعی همه طرفها همه تحریم های باقی مانده بخصوص فاینانس وتحریم های بانكی برداشته شود.
**چین موافقت پیوستن ایران به سازمان همكاری های شانگهای
این دیپلمات چینی در پاسخ به سوالی در خصوص موضع چین در قبال پیوستن ایران به سازمان همكاری شانگهای گفت:سال گذشته در نشست سران سازمان همكاری شانگهای برخی از رسانه های غربی شایعاتی را علیه چین مطرح كردند مبنی بر اینكه چین با عضویت ایران در شانگهای مخالف است و این خبر در برخی رسانه های ایرانی هم منتشر شد.
پانگ سن ادامه داد: ما چندین بار هم به دوستان ایرانی تاكید كرده ایم و فكر می كنیم ایران كشور بسیار مهم منطقه است. چین در جریان سفر شی جین پینگ به ایران، حمایت خود را از عضویت ایران در شانگهای اعلام كرد و یك روز قبل از برگزاری اجلاس شانگ های هم معاون وزیرخارجه چین مجددا این دیدگاه را بیان كرد.
وی با بیان اینكه چین كماكان به ایفای نقش سازنده خود برای پیوستن ایران به سازمان همكاری شانگ های ادامه خواهد داد،گفت: تصمیمات سازمان شانگ های به اتفاق آرا گرفته می شود و پیشنهاد می كنیم ایران با همه اعضای دیگر برای پیوستن ایران به این سازمان رایزنی كند.
**صدور 100 هزار ویزای چین برای اتباع ایران
وی درپاسخ به سوالی درخصوص همكاری تهران-پكن در زمینه گردشگری گفت: در سال 2014 و در جریان سفر دكتر روحانی به شانگ های، روسای جمهور دو كشور برای تقویت مبادلات توریستی تبادل نظركردند. سال گذشته هم نماینده ای از چین برای شركت در جلسه فوق العاده توریسم جهانی به ایران سفركرد.
این دیپلمات چینی با اشاره به اینكه سفرهای اتباع ایرانی و چینی روز به روز آسانتر می شود، اظهار داشت: باید همچنان تلاش كنیم هم در زمینه نرم افزاری و هم سخت افزاری همكاری های توریسم و گردشگری را توسعه دهیم.
پانگ سن گفت: برخی از گردشگران چینی زبان فارسی وانگلیسی نمی دانند و كسانی كه راهنمای چینی به همراه دارند به آنها نیاز دارند.
وی با اشاره به گسترش آموزش زبان چینی در دانشگاه های ایران و زبان فارسی در دانشگاه های چین، گفت: در سالهای اخیر تعداد زیادی از اتباع ایران به چین سفر كرده اند به طوری كه در سال گذشته بیش از 100 هزار ویزای چینی برای اتباع ایرانی صادر شده است.
سفیر چین در تهران در خصوص شرایط اخذ ویزای چین هم گفت: متقاضیان ویزای چینی یا از طریق آژانسها ویا از طریق كنسولگری چین می توانند ویزای چین را دریافت كنند. هزینه ویزای چین در كنسولگری 100 یوان چین است اما آژانس ها ممكن است اضافه بر این مبلغ، هزینه ای بابت كمیسیون ازمتقاضیان دریافت كنند.
**سفر ترامپ به منطقه را مد نظر داریم/مبارزه با تروریسم خارج از استانداردهای چندگانه
پانگ سن در پاسخ به سوال دیگری درخصوص سفر اخیر دونالد ترامپ به عربستان و عقد قرارداد 110میلیارد دلاری اظهار كرد: سفرترامپ به منطقه را مد نظر داریم و این وضعیت را از نزدیك دنبال می كنیم.
وی گفت: امیدواریم كشورهای خارج از منطقه نقش مثبتی برای حل و فصل مسائل ایفا كنند. باید به دیدگاههای كشورها و ملتهای منطقه احترام بگذاریم. در مبارزه با تروریسم باید همه طرفها باهم متحد باشند و از استانداردهای دوگانه و چندگانه پرهیز كنند؛ همه طرفها با هم گفت و گو كنند تا صلح و ثبات به منطقه بازگردد.
سفیر چین در ایران گفت وگوها و ساز و كارهای ژنو و آستانه را ساز و كارهای مكمل برای حل و فصل بحران های منطقه عنوان كرد و افزود: سازوكار ژنو با ابتكار سازمان ملل متحد و ساز و كار آستانه با ابتكار ایران،تركیه و روسیه مكانیسم های مكملی برای حل وفصل مسائل هستند و نقش سازنده ای در حل بحرانها ایفا می كنند.
پانگ سن، تروریسم را دشمن مشترك بشریت ذكركرد و گفت: ایران و چین در مبارزه با تروریسم با هم مشاوره و گفت وگو می كنند . تروریسم و افراطی گری گسترش یافته ومبارزه با آن هم پیچیده ترشده است. مبارزه با تروریسم باید مسئولیت مشترك جامعه بین المللی شده و به اولویت اول كشورهای منطقه تبدیل شود.
این دیپلمات چینی اضافه كرد: چین تمایل دارد همكاری خود را با ایران و كشورهای دیگرتقویت كند تا با فعالیت های فرامرزی تروریست ها مقابله كنند.
**چین پایبند به توافق آب و هوایی پاریس
پانگ سن همچنین درخصوص تغییرات اقلیمی و خروج آمریكا از این پیمان گفت: تغییرات اقلیمی یك چالش جهانی است كه همه كشورها با آن روبرو هستند و هیچ كشوری نمی تواند آن را نادیده بگیرد.
وی یادآور شد: توافق پاریس با مشكلات زیادی حاصل شده است و نشانگر اتفاق نظر گسترده جامعه بین الملل برای رویارویی با تغییرات اقلیمی است وسمت وسوی آن را مشخص كرده است.
سفیر چین در تهران تصریح كرد: دیدگاه كشورهای دیگر به هر صورت تغییر كند، چین همچنان روند مدیریت تغییرات اقلیمی را حفظ می كند و در برنامه های چند جانبه برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی مشاركت خواهد داشت.
پانگ سن گفت: چین تمایل دارد با تشریك مساعی با طرف های دیگر برای حفظ تفاهم پاریس نقش سازنده ای ایفا كند.
**كشورهای منطقه با گفت و گو مسایل خود را حل كنند
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیتهای تروریستی در مرزهای چین گفت:باید در مبارزه با این پدیده تفاهم مشترك داشته باشیم و از استانداردهای دوگانه جلوگیری كنیم و نباید تدابیرموقت برای مقابله با تروریسم داشته باشیم.
سفیر چین با بیان این ضرب المثل چینی كه « اگركسی ببر را پرورش بدهد حتما ممكن است وی را گاز بگیرد »گفت: بعضی ازكشورها ممكن است از تروریست ها حمایت كنند حتما خودشان از آن صدمه خواهند دید.
پانگ سن با بیان اینكه قطع روابط برخی كشورهای منطقه با قطر را در نظر داشته باشیم، گفت: پیشنهاد ما این است كشورهای منطقه با گفت وگو و به صورت مسالمت آمیزمسائل خود را حل وفصل كنند.
وی ادامه داد: برخی از كشورها از جمله ایران، روسیه، هند و آمریكا نظرات خود را در قبال این اتفاقات بیان كرده اند، چین هم در اولین فرصت دیدگاه خود را اعلام می كند.
سفیر چین در تهران خاطرنشان كرد:ما تمایل داریم درباره این قضیه با ایران در تماس نزدیك باشیم و با تشریك مساعی باهم به صلح وثبات درمنطقه كمك كنیم.
سیام ** 2021** 9314**1429
خبرنگار: داود مرادپور**انتشار:محسن طاهرزاده
پانگ سن: حجم مبادلات تجاری تهران - پكن بیش از 31 میلیارد دلار است/همه تحریم های ایران باید برداشته شود
۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۲۰
کد خبر:
82555554
تهران- ایرنا- سفیر چین در تهران حجم مبادلات تجاری تهران- پكن را 31 میلیارد و 230 میلیون دلار اعلام كرد و گفت: صادرات چین 16 میلیارد و 420 میلیون دلار و واردات چین از ایران 14 میلیارد و 820 میلیون دلار بوده است.