۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۰۱
کد خبر: 82555646
T T
۰ نفر

مردان سهم 96 درصدی در تامین خون خراسان رضوی دارند

۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۰۱
کد خبر: 82555646
مردان سهم 96 درصدی در تامین خون خراسان رضوی دارند

مشهد- ایرنا- مدیر كل انتقال خون خراسان رضوی گفت: هم اكنون مردان سهم 96 درصدی در تولید خون مورد نیاز بیماران استان خراسان رضوی دارند.

دكتر حمیدرضا اسلامی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: سهم زنان در تامین خون استان خراسان رضوی به دلیل باورهای غلط رایج اكنون تنها چهار درصد است.
وی خاطر نشان كرد: در حال حاضر در كشورهای پیشرفته مانند كانادا و كشورهای اروپایی سهم زنان در تولید خون به میزان مردان است.
وی ادامه داد: اگرچه زنان نسبت به مردان به دلیل خون روی های ماهانه بیشتر دچار كم خونی هستند، اما باور غلط و ترس از كم خونی باعث شده است كه تعداد بانوان مراجعه كننده به پایگاههای اهدای خون كاهش یابد.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر 52 درصد از اهداكنندگان خون در خراسان رضوی مستمر هستند، یعنی در سال حداقل دو نوبت خون خود را اهدا می كنند.
به گفته وی، اهدا كنندگان با سابقه 27 درصد و اهدا كنندگان بار اول 21 درصد از اهدا كنندگان خون در خراسان رضوی را شامل می شوند.
مدیر كل انتقال خون خراسان رضوی خاطر نشان كرد: اهدا كنندگان مستمر بهترین نوع اهدا كنندگان هستند، چراكه سالم ترین خون از آنان به دلیل آزمایشات مربوطه و سهولت در دسترسی تولید می شود.
به گفته وی، سیاست های انتقال خون كشور این است كه بر تعداد اهدا كنندگان مستمر افزوده شود و از اهدا كنندگان بار اول كاسته گردد كه تحقق این هدف طی سالهای گذشته موفق آمیز بوده است.
وی بیان كرد: سال گذشته از افزون بر 183 هزار مراجعه كننده برای اهدای خون درخراسان رضوی، حدود 138 هزار نفر خون گیری شده اند و حدود 25 درصد از آنان شرایط خون گیری را بدنبال معاینات اولیه نداشته اند.
وی ادامه داد: در دو ماهه اول امسال بیش از 32 هزار نفر به پایگاههای اهدای خون در خراسان رضوی مراجعه كرده اند كه حدود 26 هزار نفر موفق به اهدای خون شده اند.
وی از رشد 12 درصدی میزان اهدای خون و رشد 15 درصدی اهدا كنندگان مستمر خون در دو ماه ابتدای امسال در خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
دكتر اسلامی ادامه داد: در سال گذشته افزون بر 332 هزار كیسه خون و فراورده های خونی در خراسان رضوی تولید شده است كه بیش از 68 هزار كیسه خون از این میزان پلاسما بوده است كه برای تولید داروهای بیماران هموفیلی و تالاسمی به كشور آلمان ارسال شده است.
به گفته وی، اكنون نیمی از داروهای بیماران هموفیلی و تالاسمی كشورمان از پلاسمای تولید داخل كشور تولید می شود.
وی با بیان اینكه انتقال خون خراسان رضوی تامین خون 58 بیمارستان در استان را بر عهده دارد، افزود: 81 درصد از خون تولیدی به بیمارستان های دولتی و 19 درصد به بیمارستان های خصوصی و خیریه استان ارسال شده است.
وی بیان كرد: بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بیشترین مصرف خون در استان خراسان رضوی را دارد و یكی از بزرگترین مصرف كنندگان خود در كشور به شمار می رود، به طوریكه سال گذشته 57 هزار كیسه خون را مصرف نموده است.
وی با اشاره به روز ملی اهدای خون در 24 خردادماه گفت: به پیشنهاد انتقال خون خراسان رضوی روزهای 13 تا 23 خردادماه، دهه كریمانه اهدای خون نامگذاری شده است و انتقال خون استان در این ایام برنامه های ویژه ای را اجرا خواهد كرد.
وی با بیان اینكه در ایامی از سال مانند ماه مبارك رمضان ذخایر خونی در خراسان رضوی و كشور كاهش می یابد، افزود: دهه اهدای خون كریمانه به مناسبت نام كریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) در ایام مبارك رمضان تعریف شده است.
وی ادامه داد: این اقدام نقش مهمی در رفع كمبود ذخایر خونی در ماه مبارك رمضان خواهد داشت كه بناست این طرح طی سالهای آتی در سطح كشور اجرا شود.
خبرنگار: مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
3027/7012