۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82555711
T T
۰ نفر
اجراي طرح ذخيره گاه گونه منقرض شده «آنغوزه» در چهارمحال وبختياري

شهركرد- ايرنا- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري از احداث ذخيره گاه بذري گونه گياهي و دارويي منقرض شده «آنغوزه» در اين استان توسط كشاورز هفشجاني خبر داد.

علي محمدي مقدم روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: با تلاش هشت ساله «ياور عسگري» از اهالي شهر هفشجان واقع در پنج كيلومتري شهركرد، طرح احداث ذخيره گاه بذري گونه گياهي آنغوزه پس از 15 سال انقراض اين گياه دارويي، در 30 هكتار وسعت از زمين هاي اين شهر اجرا شد.
وي در عين حال گفت: كشت گونه آنغوزه از 2 سال قبل در برخي از نقاط اين استان عملياتي شده است، اما براي حفاظت از اين گونه تا پنج سال مجوز برداشت برگ و ساقه و صمغ گيري از آن صادر نمي شود.
محمدي مقدم تصريح كرد: با اين وجود، بذر اين گياه از امسال قابل برداشت است و اداره كل منابع طبيعي براي حمايت از اين بهره بردار با انعقاد تفاهمنامه اي، علاوه بر واگذاري عرصه براي احداث ذخيره گاه بذرگيري و خريد تضميني محصول، برداشت بذر و صمغ گياهان اين ذخيره گاه را منحصرا به اين بهره بردار واگذار كرده است.
وي تعداد گونه هاي گياهي در چهارمحال و بختياري را يكهزار و 400 مورد عنوان كرد و افزود: 350 گونه از اين تعداد را گياهان دارويي، بهداشتي و خوراكي شامل مي شود كه 35 گونه از اين تعداد نيز منحصر به اين استان است.
محمدي مقدم درباره تعداد گونه هاي در حال انقراض اظهار كرد: تاكنون 2 گونه آنغوزه و باريجه در چهارمحال و بختياري منقرض شده و گونه كلوس (كرفس كوهي) نيز در حال انقراض است.
وي كشت گياهان دارويي كلوس، موسير و آنغوزه در سطح يكهزار و 500 هكتار در سال گذشته را از اقدامات اداره كل منابع طبيعي براي احياي اين گونه ها عنوان كرد.
محمدي مقدم در ادامه درآمد سالانه از تجارت جهاني گياهان دارويي بر اساس اعلام سازمان خوارو بار جهاني(فائو) را 100ميليارد دلار در سال عنوان و بيان كرد: اين در حالي است كه عايدي كشور از تجارت در صنعت كشت و برداشت گياهان دارويي 100 ميليون دلار در سال است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري تصريح كرد: حدود هشت هزار گونه گياهي در كشور رويش دارد كه در صورت توجه ويژه به اين ظرفيت و توسعه صنايع تبديلي و تكميلي و صادرات آن، از وابستگي اقتصاد كشور به نفت تا حد قابل توجهي كاسته مي شود.
گياه آنغوزه خلط آور درمان كننده سرماخوردگي،ذات الريه، آسم، ضد نفخ و ضد اسپاسم روده اي ادرار آور و ضد سوزش ادرار، كاهش دهنده فشار خون،تب بر و ضد بيماري هاي روماتيسم، نقرس و سياتيك است، بذر، ساقه و برگ آن مصرف دارويي و قابليت فرآوري دارد اما عمدتا بصورت خام به كشورهاي آلمان و هند صادر مي شود.
خبرنگار:شكوفه سليماني**انتشار: جهانبخش صفري
8125/6021