۱۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۴۲
کد خبر: 82558269
T T
۰ نفر

تشخیص اوتیسم دركودكان با تصویربرداری عصبی

۱۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۴۲
کد خبر: 82558269
تشخیص اوتیسم دركودكان با تصویربرداری عصبی

تهران - ایرنا - مطالعات نشان می‌دهد با استفاده از یك نوع روش خاص MRI می‌توان احتمال ابتلا به اوتیسم را بسیار قبل از مشاهده اولین علایم در زمان نوزادی، تشخیص داد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، این روش تصویربرداری fcMRI نام دارد و نشان دهنده نحوه فعالیت مناطق مختلف مغز و اتصالاتی است كه به احتمال بروز اوتیسم ربط دارند. محققان دانشگاه كارولینای شمالی با استفاده از این روش توانسته‌اند از 11 نوزاد پرخطر، 9 مورد را شناسایی كنند. امكان تشخیص اوتیسم با این روش در دوران نوزادی وجود دارد، با اینكه علایم اولیه معمولا هنگامی كه كودك به راه می افتد و در سال های بعد بروز می‌كند. محققان امیدوارند روزی با توسعه این روش بتوانند اوتیسم را بسیار قبل از مشاهده اولین علایم تشخیص دهند.
اوتیسم یك اختلال عصبی است كه عملكرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. این معلولیت رشدی معمولا در سه سال اول زندگی به طور كامل آشكار می شود. معمولا این سه سال اول، دوره طلایی قلمداد می شود و چنانچه در این دوره مربیان و والدین كودك این عارضه را شناسایی كنند و در صورت درمان و رسیدگی می توان كودك را به مدرسه فرستاد و مهارت های زیادی را به او آموخت.
دیر حرف افتادن یا عدم تمایل به صحبت كردن از جمله مهم ترین نشانه های اوتیسم است. 40 درصد از مبتلایان به اوتیسم هرگز صحبت نمی كنند.
مشكل در درك دیدگاه گوینده، استفاده از كلمات و عبارت های تكراری ، تكرار رفتارهای كلیشه ای مانند تكان دادن دست یا بدن
، تمركز طولانی مدت روی اشیا ، خودزنی ، پرخاشگری ، ناتوانی در بیان اسم و ناتوانی در برقراری ارتباط چشمی ازجمله
مهم ترین نشانه های اوتیسم به شمار می آید.
همچنین علاقه به بازی های تكراری ، خیره شدن به یك شی یا تصویر ، نبود حس همدلی و به اشتراك گذاشتن احساسات، عدم تمایل به ایجاد دوستی با هم سن و سالان نیز از دیگر نشانه های اوتیسم است.
بر اساس آمار مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریكا، از هر 150 كودك در سراسر جهان، یك نفر به اختلال اوتیسم (ASD) مبتلا است.
علمی (6) ** 9259**1776
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: لیلا خطیب زاده
۰ نفر