به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی بی بی سی نیوز، هیات هایی از چین، تایلند، اندونزی و فیلیپین اظهار داشتند كه برای پاكسازی زباله های پلاستیكی از دریاها اقدام خواهند كرد.
با این حال برخی از این تعهدات هنوز رسمی نیستند و كارشناسان محیط زیست اظهار می كنند این اقدامات پیشنهادی به اندازه كافی فوری نیستند، اما مقامات سازمان ملل اقدام این كشورها را تحسین كردهاند.
آنها در نشستی در نیویورك اعلام كردند كه این تعهد بخشی از یك تغییر واضح بین المللی نسبت به آلودگی اقیانوس بود.
اریك سولهیم، مدیر محیط زیست سازمان ملل متحد، به بی بی سی گفت: علائم كاملا دلگرم كننده ای وجود دارد و كشورها با مسئله آلودگی اقیانوس ها بسیار جدی تر برخورد می كنند. البته مسیر بسیار طولانی در پیش است زیرا مشكلات زیادی وجود دارد.
برآورد شده كه هر سال میان پنج تا 13 میلیون تن زباله پلاستیكی وارد اقیانوس های جهان می شود. بخش عظیمی از این مواد پلاستیكی توسط ماهیها و پرندگان بلعیده می شود.
نتایج یك تحقیق كه به تازگی انجام شده، نشان می دهد كه بسیاری از مواد پلاستیكی در دریاها از مناطق بسیار دورتر از دریاها سرچشمه می گیرد.
بر اساس برآورد این مطالعه كه توسط محققان مركز 'هلمهولتز' در لایپزیگ، آلمان انجام شده است، حدود 75 درصد از آلودگی دریایی كه منشا آنها از خشكی است تنها از 10 رودخانه كه اغلب در آسیا قرار دارند به دریاها راه پیدا می كنند.
در این مطالعه آمده است كه كاهش 50 درصدی حجم زباله ها در این رودخانه ها میتواند زباله های پلاستیكی در اقیانوس های جهان را تا 37 درصد كاهش دهد.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان*انتشار:امیر كاردان راد
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ایرنا- كشورهایی كه مسئول بیشترین آلودگی پلاستیكی در اقیانوس های جهان هستند وعده داده اند كه اقیانوس ها را از زباله های پلاستیكی پاك خواهند كرد.