۲۰ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۳۷
کد خبر: 82559560
T T
۰ نفر
شير گاو در قياس با انواع ديگر شيرهاي جايگزين مواد مغذي بيشتري دارد

تهران-ايرنا- محققان كانادايي معتقدند ميزان مواد مغذي جايگزين هاي شير گاو مانند شير سويا، بادام و غيره به اندازه زيادي متفاوت از شير گاو است و برخي از اين جايگزين ها فاقد پروتيين، چربي و ساير مواد مغذي هستند.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، محققان بيمارستان سنت ميشل در كانادا با مطالعه روي پنج هزار كودك كانادايي متوجه شدند كه كودكان سه ساله اي كه روزي سه فنجان شيرهاي جايگزين شير گاو مصرف مي كردند، نيم اينچ (1.27 سانتي متر) كوتاه تر از كودكاني بودند كه به همان اندازه شير گاو مصرف مي كردند.
به گفته اين محققان، مقدار مواد مغذي در جايگزين هاي مختلف شير گاو به اندازه زيادي متفاوت از شير گاو است و منطقي است كه اين فرضيه را مطرح كنيم كه برخي از اين شيرهاي جايگزين فاقد پروتيين، چربي و ساير مواد مغذي هستند.
از سوي ديگر يك متخصص تغذيه كه در اين مطالعه شركت نداشت، در تاييد اين ايده گفت: به غير از شير سويا، ساير محصولات غير لبني نيز تقريبا پروتييني ندارند.
وي در رابطه با چربي نيز گفت: شير نارگيل نسبتا مقدار بيشتري چربي دارد اما بسياري از جايگزين هاي شير گاو حاوي چربي اندكي هستند كه براي مصرف بزرگسال خوب است اما براي كودكان نوپا مناسب نيست.
وي افزود: به علاوه، كلسيم ناشي از جايگزين هاي شير گاو معمولا به خوبي كلسيم شير گاو جذب نمي شوند.
اين مطالعه در شماره 7 ژوئن مجله آمريكايي Clinical Nutrition منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر