۲۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۴۹
کد خبر: 82560049
T T
۰ نفر

توصيه هايي به ورزشكاران در ماه رمضان

۲۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۴۹
کد خبر: 82560049
توصيه هايي به ورزشكاران در ماه رمضان

قم- ايرنا- رئيس گروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قم گفت: صرف افطاري سبك و كم چرب حاوي كربوهيدرات هاي پيچيده و طبيعي مانند نان سبوس دار، سيب زميني آب پز، توت خشك و خرما و همچنين پرهيز از مواد چرب يا شيريني هايي با قندهاي مصنوعي به ورزشكاران توصيه مي شود.

علي اكبر حق ويسي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: از آنجايي كه فعاليت منظم جسمي موجب بهبود عملكرد سوخت و ساز بدن، دستگاه قلبي- عروقي، تنفسي و عضلاني- اسكلتي مي شود و با توجه به اين كه توقف فعاليت هاي جسماني به مدت يك ماه مي تواند آمادگي و سطح عملكرد سيستم هاي مذكور را به نحو قابل توجهي كاهش دهد؛ لذا كنار گذاشتن برنامه هاي ورزشي در روزه داران توصيه نمي شود.
وي اضافه كرد: اما تغيير برنامه غذايي، روش و زمان بندي ورزشي در بسياري از موارد لازم و كمك كننده است؛ اين مساله در مورد ورزشكاران آماتور و حرفه اي صادق است.
وي بيان كرد: ورزشكاران بهتر است براي تنظيم برنامه غذايي و مقدار مصرف هر يك از گروه هاي غذايي از جمله شير و مواد لبني، ميوه ها و سبزي ها، نان و غلات و گروه گوشت و جايگزين هاي آن و چربي هاي غير اشباع شده مثل روغن زيتون يا كنجد با كارشناس تغذيه مشورت نمايند.
وي با بيان اين كه تعداد ضربان قلب، تعريق و درجه حرارت مركزي به شكل قابل توجهي در ورزشكاراني كه فعاليت هاي هوازي و تمرينات قلبي-عروقي دارند، افزايش مي يابد، ادامه داد: اين دسته از فعاليت ها بايد 45 دقيقه تا يك ساعت پس از افطار انجام شود تا مراحل هضم، تخليه معده و جذب اوليه كربوهيدرات ها در دستگاه گوارش پايان يافته باشد.
حق ويسي افزود: اين امر موجب كاهش مشكلات گوارشي، نفخ و ورم معده شده و در عين حال ورزشكار به علت سطح قند خون مناسب احساس ضعف يا كاهش كارآيي نخواهد داشت.
وي اضافه كرد: ورزشكاران بايد در حين فعاليت جسماني هر 15 تا 20 دقيقه يك ليوان مايعات ميل نمايند؛ مايعات داراي كافئين توصيه نمي شود.
به گفته وي، بعد از انجام ورزش مصرف آب ميوه طبيعي همراه با قدري نمك به منظور تامين آب، املاح و گلوكز از دست رفته پيشنهاد مي شود.
وي گفت: اگر ورزش در محيط گرم و مرطوب انجام شود يا ورزشكار جزء افرادي باشد كه مقدار زيادي نمك از طريق عرق بدن دفع مي كند، ورزش شديد باشد يا بيش از يك ساعت طول بكشد، توجه به مايعات، املاح و گلوكز از دست رفته اهميت بيشتري مي يابد.
حق ويسي به ورزشكاران توصيه كرد: در فاصله افطار تا سحر مايعات كافي بنوشند و به منظور حفظ قند خون در ساعت هاي بعدي از كربوهيدرات هاي پيچيده مثل خرما، توت خشك يا انجير خشك بعد از ورزش استفاده نمايند.
وي بيان كرد: بيش از 45 دقيقه ورزش كردن در زمان روزه داري، ورزش شديد در آب و هواي گرم و مرطوب يا در افرادي كه بيماري هاي زمينه اي مثل سنگ كليه، بيماري هاي كليوي، ديابت، فشار خون بالا، ام اس، آسم يا بيماري مزمن تنفسي دارند و همچنين جانبازان، معلولان و افراد سالمند توصيه نمي شود، زيرا اين افراد بيش تر مستعد آسيب هاي ناشي از كم آبي هستند.
وي گفت: با توجه به اين كه انرژي قابل توجهي در فعاليت هاي قدرتي عضلاني مصرف مي شود و ميزان تعريق و دماي بدن در حين ورزش افزايش مي يابد و اين نوع فعاليت ها بايد در فاصله بين افطار تا سحر انجام شود.
وي افزود: در اين ورشكاران وعده افطار به يك ميان وعده تبديل و در آن غذاهاي سبك ميل شود تا بعد از حدود 1.5 تا 2 ساعت ورزشكار بتواند به تمرينات ورزشي بپردازد و پس از پايان تمرينات نيز وعده غذايي شام را ميل كند.
به گفته وي، ورزشكارن آغاز مصرف و بارگيري مكمل هاي كارافزاي تغذيه اي با هدف افزايش توان عضلاني مانند كراتين، كافئين و برخي آمينو اسيدها را به پس از ماه مبارك موكول نمايند.
وي به ورزشكاران توصيه كرد: علاوه بر حفظ فعاليت بدني مناسب در ماه مبارك رمضان، استراحت كافي داشته باشند و تا 2 ساعت بعد از ورزش، به منظور بازسازي و ترميم عضلاني، از مواد كربوهيدراتي و پروتئيني استفاده نمايند.
/2085/ 1175 خبرنگار: سميه حيدري ** انتشار: رضا عليمحمدي