به گزارش ايرنا حميد ملانوري روز يكشنبه در ديدار با رئيس جهاد كشاورزي اين شهرستان به مناسبت فرارسيدن هفته جهاد كشاورزي افزود: بيش از 2 هزار و 100 هكتار از باغ هاي پسته شهرستان رفسنجان به منظور تجهيز به سيستم آبياري تحت فشار تكميل پرونده شده و اين طرح در اين شهرستان در حال اجرا است.
وي تصريح كرد: بيش از يكهزار هكتار باغ هاي رفسنجان تا پايان سال جاري به سيستم آبياري تحت فشار مجهز خواهد شد و ميزان تجهيز باغ هاي پسته به آبياري تحت فشار در اين شهرستان به بيش از 10 هزار هكتار افزايش خواهد يافت.
ملانوري افزود: بيش از 80 هزار هكتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد كه بيش از 36 هزار خانوار از طريق كاشت، داشت و برداشت اين محصول ارتزاق مي كنند.
فرماندار رفسنجان خاطرنشان كرد: از 200 فروشگاه سم در رفسنجان 105 مورد به صورت مجاز فعاليت مي كنند و محصول عرضه شده در اين مراكز داراي مشخصاتي چون تاريخ مصرف و انقضا است.
ملانوري ادامه داد: شهرستان رفسنجان در زمينه بسته بندي پسته موفقيت چنداني با توجه به نياز بازار داخلي و خارجي و بر اساس تكنولوژي ندارد و اقتصادي كردن فعاليت ها را بايد مد نظر قرار داد.
وي به طرح احياگران آبادي اشاره و تصريح كرد: اين طرح با مديريت بومي و با هدف ايجاد اشتغال و توليد در روستاها در حال اجرا است تا ضمن ايجاد آباداني در روستاها و اشتغالزايي، از مهاجرت روستاييان به شهرها نيز جلوگيري شود.
رئيس جهاد كشاورزي رفسنجان نيز گفت: 20 هزار هكتار از باغات استان كرمان در چهار سال گذشته به آبياري تحت فشار مجهز شده است.
حسين رضايي تصريح كرد: از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تا چهار سال قبل 43 هزار هكتار از اراضي اين استان به آبياري تحت فشار مجهز شده است و اكنون اين ميزان اجراي سيستم آبياري تحت فشار به 63 هزار هكتار افزايش يافته است.
وي بيان كرد: 9 هزار هكتار باغ پسته تا سال گذشته در رفسنجان به سيستم هاي آبياري تحت فشار تجهيز شده اند كه تا پايان امسال اين ميزان به بيش از 10 هزار هكتار افزايش خواهد يافت.
وي برنامه ريزي، كمك ها و تسهيلات دولتي را در راستاي اجراي سيستم هاي آبياري تحت فشار مطلوب ارزيابي كرد و افزود: رفسنجان طرح هاي آبياري زير سطحي را نيز در بيش از 150 هكتار در منطقه نوق اجرا كرده است.
وي به سال اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال اشاره و تصريح كرد: در اين شهرستان از ابتداي سال گذشته تا كنون پنج هزار تن تخم مرغ، چهار تن عسل، سه هزار تن فراورده لبني، 50 هزار تن خوراك دام، هشت هزار تن شير و جوجه ريزي نيز به ميزان بيش از سه ميليون و 400 هزار قطعه انجام شده است.
رئيس جهاد كشاورزي رفسنجان با اشاره به 9 پروژه قابل افتحاح و بهره برداري در هفته جهاد كشاورزي در رفسنجان بيان كرد: اين پروژه ها شامل 2 طرح آبياري تحت فشار، كارخانه جمع آوري شير، مرغ گوشتي 105 هزار قطعه اي، 2 باب استخر ماهي، يك واحد پرورش قارچ و يك هكتار سطح زير كشت زعفران است كه با اعتباري بالغ بر 170 ميليارد ريال اجرا شده است.
وي خاطرنشان كرد: برنامه پنج ساله پرورش دام هاي با اصلاح نژاد و ژنتيك نيز در حال اجرا است كه در اين طرح نژاد بز مورسيا و گوسفند رومانو و ساير در برنامه قرار دارد.
وي اظهار كرد: 970 تن توليد گوشت ماهي در استان كرمان داشتيم كه در حال حاضر توليد گوشت ماهي در استان به 2 هزار و 300 تن رسيده است.
رضايي گفت: سال قبل در استخرهاي پرورش ماهي رفسنجان 38 هزار و 500 قطعه ماهي گرمابي و 112 هزار قطعه سردآبي توزيع شده و پرورش ماهي نيز در رفسنجان ظرفيت خوبي است كه بايد افزايش يابد.
وي همچنين با اشاره به اينكه هشت هزار گونه گياهان دارويي در دنيا وجود دارد ادامه داد: هزار و 800 نوع از اين گياهان در ايران وجود دارد كه از جمله اين گياهان مي توان به گل گاوزبان، زعفران، بابونه، زرشك اشاره كرد.
وي بيان كرد: 70 كشاورز در منطقه كوهستاني خنامان متقاضي دريافت تسهيلات كشت زعفران هستند و بيش از 40 هكتار از اراضي در رفسنجان زير كشت اين محصول قرار دارد.
رضايي گفت: 200 فروشگاه سم در رفسنجان وجود داشت كه 105 فروشگاه مجاز بوده و بقيه جمع آوري شده اند.
رضايي بيان كرد: اعتبارات بانكي در زمينه خريد مكانيزاسيون و تجهيزات ضبط پسته و ترمينال ها در قالب تسهيلاتي به كشاورزان ارائه شد كه سال گذشته 95 درصد اعتبارات در قالب بيش از 30 ميليارد ريال در شهر رفسنجان و 10 ميليارد ريال در منطقه نوق براي خريد مكانيزاسيون جذب شد.
وي بيان كرد: بانك كشاورزي در سال 94 حدود 50 ميليارد ريال براي خريد ادوات كشاورزي، تراكتور و غيره به كشاورزان شهرستان رفسنجان اعطا كرد.
وي با اشاره به وجود 36 هزار بهره بردار بخش كشاورزي در رفسنجان گفت: سه هزار و 500 پروانه اشتغال براي كشاورزان و پسته كاران رفسنجاني صادر شده كه اين پروانه ها براي خروج از كشور مفيد است لذا بايد صدور اين پروانه ها افزايش يابد.
رضايي با بيان اينكه با تغييرات جوي در اواخر سال گذشته و ابتداي امسال 40 قنات در رفسنجان تخريب شد خاطرنشان كرد: براي احياي اين قنات ها بايد اعتبار جذب شود كه با امضاي تفاهمنامه اي در استانداري قرار شد 40 درصد هزينه ها را جهاد كشاورزي، 30 درصد را دهياري ها و 30 درصد را مردم پرداخت كنند كه اعتباراتي در اين زمينه هنوز جذب نشده است.
خبرنگار: مريم رضايي ** انتشار دهنده: نجمه حسني
7433/3029
بيش از هزار هكتار باغ پسته در رفسنجان به آبياري تحت فشار مجهز مي شود
۲۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۴۱
کد خبر:
82561436
كرمان - ايرنا - فرماندار رفسنجان گفت: بيش از هزار هكتار از باغات پسته اين شهرستان تا پايان سال جاري به آبياري تحت فشار مجهز مي شود.