۲۱ خرداد ۱۳۹۶، ۲۰:۳۱
کد خبر: 82561736
T T
۰ نفر
وزیر دارایی اتریش: باید به دنبال عملیاتی كردن اهداف اقتصادی مشترك بود

تهران- ایرنا- وزیر دارایی اتریش در دیدار با رییس كل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران گفت: از این به بعد باید به دنبال عملیاتی كردن برنامه ها باشیم و حضور 2 بانك مطرح اتریش در این هیات برای بررسی شرایط لازم اجرا و پیشبرد اهداف اقتصادی مشترك 2 كشور است.

به گزارش عصر یكشنبه بانك مركزی، «هانس یورگ شلینگ» در این دیدار كه در تهران برگزار شد، گفت: ایران در زمینه‌های بانكی دستاوردها و پیشرفت‌های بسیاری داشته است كه برای ما اهمیت بسیار دارد. بر همین اساس امید است با تداوم برگزاری این نشست‌‌ها، درباره جزییات باقیمانده نیز بحث و بررسی شود.
شلینگ تركیب هیات همراه خود را نشاندهنده عزم اتریش برای توسعه هرچه بیشتر مراودات بانكی و اقتصادی دانست و گفت: با بسترسازی بانك مركزی اتریش با هدف گسترش و تضمین همكاری‌های بانكی، همكاری‌های آموزشی از طریق موسسه «Joint Vienna Institute» آغاز شد كه تاكنون نیز دستاوردهای بسیار خوبی داشته است.
وی افزود: همچنین دستاورد دیگری كه عزم و جدیت اتریش را برای توسعه روابط اقتصادی با ایران نشان می‌دهد، افتتاح حساب بانك مركزی ایران نزد بانك مركزی اتریش است.

** رئیس كل بانك مركزی اتریش: همكاری‌های آموزشی به شكل عالی در حال انجام است
رئیس كل بانك مركزی اتریش نیز در این نشست گفت: برخی مواردی كه در نشست‌های پیشین مطرح شده بود، به مرحله اجرا رسیده است. از جمله آن همكاری‌های آموزشی است كه به شكل عالی در حال انجام است و حتی بتازگی از كشور ایران هیاتی به اتریش سفر كرده است.
«ایوالد نووتنی» افزود: ما نیز از تخصص و تبحر كارشناسان ایرانی مطلع شدیم و موسسه «جِی.وی.آی- JVI) برای گسترش این دوره‌ها اعلام آمادگی كرده است.
نووتنی تصریح كرد: سابقه همكاری 2 بانك اتریشی اوبربانك (Oberbank) و رایفایزن (Raiffeisen)، به دلیل علاقه همیشگی مشتریان این بانك به برقراری روابط مالی با بانك‌های ایران، حتی به پیش از تحریم‌ها برمی‌گردد. امروز نیز نمایندگان این 2 بانك برای بررسی مواردی مانند مقدمات لازم برای امضای توافقنامه‌های همكاری، شرایط ضمانت طرح‌ها، افتتاح حساب بانك‌های ایرانی نزد بانك‌ های اتریشی و...، در این جلسه حضور یافته‌اند.

** سیف: 22 بانك ایرانی روابط خود را با اوبربانك برقرار كرده‌اند
رئیس‌كل بانك‌مركزی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار از ایجاد روابط كارگزاری 22 بانك ایرانی با اوبربانك اتریش خبر داد و گفت: یكی از نتایج نشست‌های پیشین هیات‌های بانكی و اقتصادی 2 كشور زمینه سازی برای تبادل تجربیات و آموزش كارشناسان بانكی ایرانی بود و با توجه به ظرفیت‌های این بخش، انتظار می‌رود بستر مناسب برای انتقال تجربیات دوجانبه، بیش از پیش فراهم شود.
«ولی الله سیف» تاكید كرد روابط مناسب بانكی پیش‌نیاز تحقق اهداف اقتصادی مشترك به شمار می‌رود و افزود: روابط بانك‌های مركزی 2 كشور گسترش یافته و مناسبات بانكی به ویژه با دو بانك بزرگ اتریشی یعنی اوبر بانك و رایفایزن در شرایط خوبی قرار دارد.
وی گفت: نظام بانكی جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد به آخرین استانداردهای بانكداری جهان بویژه در زمینه‌های مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، مجهز باشد. در این زمینه اقدام های مثبتی برای تطبیق كامل نظام بانكی ایران انجام گرفته است و بانك‌های ایرانی به صورت عملیاتی و به تدریج در حال تطبیق كامل با این استانداردها بویژه برای رعایت اصول افشا و استانداردهای حسابرسی (آی.اف.آر.اس- IFRS) هستند.
سیف افزود: از سال 2012، 13 دستورالعمل مرتبط با مجموعه مقررات مبارزه با پولشویی به بانك‌های ایرانی ابلاغ شده است و هم‌اكنون مشتریان بانك‌های ایرانی برای افتتاح حساب ملزم به ارایه اطلاعات هویتی خود هستند. همچنین سامانه «نهاب» اطلاعات مشتریان بانك‌های ایرانی را نزد بانك مركزی تجمیع می‌كند.
وی افزود: در نشست بعدی شورای پول و اعتبار،‌ دستورالعمل الزام بانك‌ها در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به صورت كامل بازنگری و زمینه عملیاتی شدن كامل آن در نظام بانكی ایران فراهم می شود.
به گزارش ایرنا، وزیر دارایی اتریش كه برای پیگیری تفاهم های پیشین اقتصادی مسئولان 2 كشور به تهران سفر كرده است، شامگاه شنبه نیز با وزیر امور اقتصادی و دارایی دیدار كرد و از اختصاص اعتبار یك میلیارد یورویی اوبربانك- بزرگ ترین بانك این كشور- با هدف تامین مالی و توسعه همكاری ها خبر داد.
وی كه ریاست یك هیات بلندمرتبه از مقام های دولتی و برخی نمایندگان شركت ها و بانك های بزرگ‌تجاری اتریش را بر عهده دارد، به چهار برابر شدن تضمین های صادر شده دولت این كشور به شركت های علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران در سال 1395 اشاره كرد.
طرف اتریشی در این جلسه، اصلاحات پیشنهادی دولت این كشور در زمینه توافقنامه اجتناب از مالیات مضاعف مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا را برای بررسی تقدیم وزیر كشورمان كرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام*9123*1961* تنظیم: زهره دریغ گفتار* انتشار: مریم مسعود
۰ نفر