۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۳۹
کد خبر: 82564497
T T
۰ نفر

ترویج كشت محصولات ارگانیك در منطقه آزاد انزلی

۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۳۹
کد خبر: 82564497
ترویج كشت محصولات ارگانیك در منطقه آزاد انزلی

انزلی - ایرنا- عضوهیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی از اجرای طرح تولید محصولات كشاورزی ارگانیك با محوریت محصول برنج در دو روستای این منطقه خبر داد .

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این سازمان ، حمید مرتضایی اظهار كرد : در این طرح پایلوت با مشاركت 16 نفر از كشاورزان ، 50 هزار متر مربع از شالیزارهای روستاهای بلسكله امام جمعه بالا محله و فشتكه، تحت كشت ارگانیك برنج هاشمی قرار گرفته است .
وی افزود : كشاورزان با استفاده حداقلی از سموم كشاورزی جهت دفع آفات نباتی و بیماریها، كاهش كود شیمایی و جایگزینی با كود ورمی كمپوست و همچنین استفاده از روشهای بیولوژیك مانند زنبور تریكوگراما جهت مبارزه با كرم ساقه خوار برنج طی یكی بازه پنج ساله به سمت تولید برنج ارگانیك هدایت می شوند.
مرتضایی با اشاره به اینكه دستیابی به تولید محصولات ارگانیك یكی از مهمترین اهداف سازمان در این مسیر بوده، تأكید كرد :با اجرای این طرح در منطقه آزاد انزلی شاهد اصلاح الگوی كشت در روش سنتی كشاورزی منطقه خواهیم بود، چراكه با استفاده از روشهای نوین و آزموده شده و با بهره گیری از تجربه كارشناسان خبره در این زمینه روش تولید كشت برنج در سطح منطقه آزاد انزلی، تغییرات مناسب و بهینه ای خواهد یافت.
وی در ادامه افزود :از مزایای مهم این طرح ، كاهش مصرف كودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی، افزایش امنیت غذایی مصرف كنندگان، افزایش بهره‏ وری در تولید محصول برنج، ارتقای معیشت كشاورزان و در نهایت حفظ آب و خاك و محیط زیست است .
مشاور عالی مدیرعامل سازمان منطقه ازاد انزلی خاطر نشان كرد: به منظور افزایش بهره وری و بهره برداری از شالیزارها، پس از پایان دوره كشت اول برنج، بهره‏برداری از شالیزارها بصورت كشت راتون برنج ادامه خواهد یافت و همچنین پرورش اردك در اراضی شالیزاری در فصول غیر زراعی، و بعد از برداشت برنج از برنامه های دیگری است كه با هدف مبارزه بیولوژیك با علفهای هرز و همچنین تولید پروتئین و افزایش در آمد كشاورزان اجرا خواهد شد.
بررسی های كارشناسی و آموزش به كشاورزان منطقه در زمینه طرح كشت محصولات كشاورزی در منطقه آزاد انزلی با مشاركت كارشناسان مركز آموزش و تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان از بهمن ماه سال 95 آغاز و روزهای پایانی فروردین ماه امسال نیز كشت برنج ارگانیك با همراهی مسئولان مركز آموزش و تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان آغاز شد .
برنج از محصولات اصلی و مهم كشاورزی گیلان است .
دریافت خبر و انتشار : بابایی
6030