علیمراد اكبری روز چهارشنبه در نشست با عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهرستان مهاباد اظهار كرد: چهار هزار میلیارد ریال نیز اعتبارات آب وزارت جهادكشاورزی برای استان ها در نظر گرفته شده است.
وی افزود: یكهزار و 660 میلیارد ریال از این اعتبار به آذربایجان غربی اختصاص یافته و از این مقدار یكهزار و یكصد میلیارد ریال به توسعه آبیاری تحت فشار در استان تخصیص یافته است.
اكبری همچنین گفت: حدود 9 هزار و 400 میلیارد ریال اعتبارهم برای اراضی مرزی تخصیص یافته است.
وی با بیان اینكه وزارت جهادكشاورزی اعتبارات متنوعی را در دولت تدبیر و امید جذب كرده است، اظهار كرد: در سایه این تلاش ها و اعتبارات بخش كشاورزی پیشرفت مناسبی داشته و تولیدات و محصولات كشاورزی افزایش یافته است كه مصداق آن صادرات 30 هزار تنی گندم در 2 روز گذشته ایران به خارج از كشور می باشد.
وی همچنین با اشاره به اینكه محور توسعه شهرستان مهاباد كشاورزی است، بیان كرد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده سالانه برای احیا دریاچه ارومیه از آب مصرفی دریاچه كم شود مشروط بر اینكه الزامات آن نیز برآورده شود، در خصوص مهاباد نیز این موضوع صدق می كند و كاهش میزان آب كشاورزی این شهرستان باید با این قاعده همخوانی داشته باشد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و عضو كمیسیون كشاورزی نیز در این نشست گفت: نیاز آبی دشت مهاباد 130 تا 135 میلیون مترمكعب در سال است كه مقدار 95میلیون متر مكعب در نظر گرفته شده است كه كمتر از رقم مورد نیاز بخش كشاورزی منطقه است.
جلال محمودزاده اظهار كرد: بر این اساس مدت زمان آبیاری زمین های كشاورزی كاهش یافته در نتیجه درآمد كشاورزان، اشتغال و تولید در این بخش كاهش داشته است.
وی با اشاره به پائین بودن سهم آب كشاورزی مهاباد افزود: به رغم پائین بودن سهم آب كشاورزی، 95 میلیون مترمكعب این سهم آب را از دریچه سد مهاباد حساب می كنند در حالی كه باید مقدار آب تحویلی در سر اراضی كشاورزی حساب شود چون تا آب دست كشاورز برسد تبخیر، هدر رفت آب و فرسوده بودن شبكه آبرسانی كشاورزی موجب كاهش میزان آب می شود.
وی همچنین با اشاره به طرح پمپاژ آب روستای'دوستعلی' كه از زمان مجلس هشتم آغاز شده ولی هنوز به پایان نرسیده است، گفت: اعتبار این طرح نیز باید تامین شود.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینكه آب بهای بخش كشاورزی كاهش یافته و این خبر خوبی برای كشاورزان كشور است، اظهار كرد: آب بهای بخش كشاورزی حدود 67 درصد كاهش یافته است.
محمودزاده با اشاره به ضرورت توسعه آبیاری تحت فشار در زمین های كشاورزی منطقه، بیان كرد: سه تا چهار سال آینده كل دشت مهاباد زیرپوشش آبیاری تحت فشار در می آید و 100 هكتار باقی مانده زمین های كشاورزی روستای 'دوستعلی' نیز به زودی تحت پوشش قرار می گیرد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی نیز در این نشست با بیان اینكه 37 درصد واجدان شرایط اشتغال در بخش كشاورزی استان مشغول هستند، گفت: پارسال 6.3 میلیون تن انواع محصولات كشاورزی و دامی در استان تولید شده كه رتبه هشتم كشور را بدست آورده ایم البته در تولید چندین محصول مقام اول كشور را حایز هستیم.
اسمعیل كریم زاده اظهار كرد: در تولید چغندر قند با 35 درصد و در تولید سیب با 33 درصد تولید كشور در رتبه نخست ایران هستیم در تولید این محصولات در واحد سطح نیز مقام نخست را با 61 تن چغندر قند و 23 تن سیب در یك هكتار در اختیار داریم.
وی اضافه كرد: در عسل نیز با تولید 26 درصد تولیدات كشور مقام اول را داریم و در تولید گوشت قرمز و سفید هم چهارم كشور هستیم.
امام جمعه شهرستان مهاباد نیز در این نشست گفت: نیاز به حمایت بیشتر از كشاورزان وجود دارد و تجهیزات كشاورزی باید ارزان در اختیار آنان قرار گیرد.
ماموستا ملاقادر سهرابی همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به اقتصاد مقاومتی اظهار كرد: اقتصاد مقاومتی با تقویت صادرات و واردات منطقی محقق می شود و در كنار آن حمایت از تولید و واحدهای تولیدی كشاورزی و صنعتی باید بیشتر در برنامه ریزی ها مورد توجه واقع شود.
معاون استاندار آذربایجان غربی و فرماندار ویژه مهاباد نیز گفت: بخش عمده اشتغال این شهرستان در بخش كشاورزی است و كشاورزان و كارآفرینان این منطقه جزو برترین های كشور معرفی شده اند.
ایرج شجاعی اظهار كرد: در احیای دریاچه ارومیه توفیق داشته ایم اما چالشی را در بخش كشاورزی ایجاد كرده است، معدل 10 ساله استفاده از آب در دشت مهاباد بیش از 125 میلیون مترمكعب بوده در حالی كه سهم آب تخصیص داده شده به كشاورزی شهرستان سالانه 95 میلیون مترمكعب آب است.
وی همچنین افزود: با اجرای طرح تجمیع و آبیاری قطره ای زیرسطحی امكان صرفه جویی در آب كشاورزی مهاباد بیشتر میسر خواهد شد بر این اساس اجرای این طرح ضرورت دارد.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت و بیش از 81 هزار هكتار اراضی كشاورزی و باغی در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
مهمترین اخبار ایرنای كشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبری تلگرام این رسانه به آدرسirnamahabad@ دریافت كنید.
3093** انتشار دهنده: پیمان پاكزاد
معاون وزیر جهادكشاورزی: 96 هزار میلیارد ریال به بخش آب كشاورزی كشور تخصیص یافت
۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۲۰:۵۷
کد خبر:
82565474
مهاباد- ایرنا- معاون آب و خاك وزیر جهاد كشاورزی با بیان اینكه تا كنون هیچ دولتی به اندازه دولت تدبیر و امید در بخش آب سرمایه گذاری نكرده است، گفت: امسال 96 هزار میلیارد ریال به بخش آب كشاورزی كشور تخصیص یافته است.