تاره ترین آتش سوزی در میانكاله پنجشنبه شب در منطقه ' سیم توری ' رخ داد و بر اساس اعلام مسئولان پنج هكتار از پوشش سازیلی و درختان انار و دیگر بوته های گیاهی را سوزاند.
نخستین آتش سوزی روز شنبه هفته جاری از ضلع شمالی و شرقی ' تالاب لپو ' در مجاورت میانكاله آغاز شد و یك هكتار از پوشش درختی و گیاهی را خاكستر كرد.
این آتش سوزی با حضور ماموران آتش نشانی، محیط بانان، منابع طبیعی و انجمن دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز مهار شد.
دومین آتش سوزی نیز عصر یكشنبه زبانه كشید و خاموش كردن آن تا روز دوشنبه زمان برد و در این آتش سوزی 11 هكتار از پوشش درختی و گیاهی منطقه در آتش سوخت .
محل آتش سوزی دوم در منطقه ' پروانه بادی ' و ' ترشی پز كومه ' بود و با توجه گستردگی آن ، خاموش كردنش به درازا كشید.
آتش سوزی سوم در ' قلعه پلنگ ' كه منطقه ای در حدود 2 كیلومتری پس از ورودی منطقه حفاظت شده میانكاله است اتفاق افتاد و در این آتش سوزی هم یك هكتار دیگر از منطقه سازیلی و انارستان میانكاله تبدیل به خاكستر شد.
آتش سوزی چهارم روز گذشته پنجشنبه در ضلع جنوبی ' تالاب لپو ' رخ داد كه یك هكتار از اراضی جنگلی دچار حریق شد و پس از آن در همان روز برای پنجمین بار آتش به جان منطقه ' سیم توری ' رسید كه پنج هكتار از اراضی و پوشش گیاهی منطقه طعمه حریق شد و و مهار آن تا شب گذشته به طول انجامید.
** عمدی بودن آتش سوزی ها
كارشناسان محیط زیست ، دوستداران طبیعت و تشكل های مردم نهاد علت تمامی آتش سوزهای میانكاله را دخالت های انسانی اعلام كرده اند.
برخی منابع آگاه همچنین از عمدی بودن این آتش سوزی ها با هدف انتقام گیری از محدودیت های اعمال شده به منظور حفاظت از محیط زیست مانند جلوگیری از شكار و صید غیرمجاز سخن به میان آورده اند.
جمال ابوطالبی عبدالملكی، عضو شورای اسلامی روستای ' زاغمرز ' كه در همجواری تالاب میانكاله واقع است به خبرنگار ایرنا گفت :
مهم ترین عامل این آتش سوزی ها دخالت انسانی است و به همین دلیل با وجود تلاش های انجام شده در مهار آتش سوزی های روزهای گذشته ، هر روز شاهد آتش سوزی در مناطق مختلف هستیم.
وی با تاكید بر لزوم تجهیز كامل پایگاه آتش نشانی منطقه ، افزود : باید امكانات آتش نشانی در این منطقه با توجه به حساسیت موضوع بیش از پیش باشد و برای حفاظت از شبه جزیره میانكاله به عنوان ذخیره گاه بین المللی بیش از گذشته تلاش شود.
مدیر انجمن دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز با اعلام اینكه در مهار تمام این آتش سوزی های منطقه مردم و دوستداران طبیعت در كنار نیروهای امدادی ، محیط زیست، منابع طبیعی و آتش نشانی بودند ، گفت : با توجه به وجود این پناهگاه میانكاله و وجود شركت های بزرگ در حاشیه خزر، تجهیز امكانات آتش نشانی و افزایش تعداد خودروهای آتش نشان از نیازهای مهمی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان داشت : تمامی این آتش سوزی ها با تلاش ماموران ، یگان حفاظت و پرسنل محیط زیست و همكاری آتش نشانی ، بندر امیرآباد ، مرزبانی و ستاد بحران شهرستان بهشهر مهار شد كه امیدواریم با تجهیز كامل آتش نشانی در منطقه در مواقع بروز خطر و حریق، با فوریت بیشتری اقدام شود.
تالاب و منطقه حفاظت شده میانكاله یكی از هشت ذخیرگاه زیست كره جهان است .
شبه جزیره میانكاله با 68هزار و 800 هكتار وسعت از سال 1348 ابتدا به منطقه حفاظت شده و سپس به پناهگاه حیات وحش میانكاله تحت مدیریت مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل و از آن زمان تاكنون از سوی اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران اداره می شود كه بر اساس آمارهای رسمی این منطقه دارای 230 گونه پرنده و 180 گونه گیاه است .
تالاب میانكاله در 12 كیلومتری ضلع شمالی شهرستان بهشهر در شرق مازندران واقع است .
خبرنگار : مریم نظری ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7332/1654
ساری - ایرنا - پناهگاه حیات وحش میانكاله برای پنجمین بار در كی هفته اخیر دچار آتش سوزی شد و در آخرین آتش سوزی پنج هكتار از پوشش گیاهی و درختی این منطقه در آتش سوخت .