۲۶ خرداد ۱۳۹۶، ۲۰:۲۵
کد خبر: 82567034
T T
۰ نفر
وزیر ارشاد: بودجه قرآنی سال آینده دو برابر می شود/ فضای مجازی فرصتی برای ترویج فرهنگ قرآنی

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دو برابر شدن بودجه قرآنی كشور در سال آینده خبر داد وگفت: فضای مجازی فرصت بزرگی برای توسعه فرهنگ قرآنی است كه نباید از آن غافل بود و اگر از این فضا استفاده نكنیم، به یك آسیب ملی برای نسل جوان تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، سید رضا صالحی امیری عصر جمعه در اختتامیه بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن كریم در مصلای امام خمینی(ره) گفت: افزایش بودجه قرآنی كشور 17.7 درصد است اما معتقدیم بودجه حوزه فرهنگ قرآنی باید 100درصد افزایش یابد و این حداقل وظیفه ماست.
وی همچنین از شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی به ویژه كمیسیون فرهنگی برای افزایش ۱۰۰ درصدی بودجه قرآنی سال جاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشكر كرد.

** گفتمان قرآن راه نجات كشور از آسیب هاست
صالحی امیری گفت: ما تلاش می كنیم تا با كمك تمام نهادهای فرهنگی از حوزه های علمیه و موسسات مردمی قرآنی گرفته تا نهادهای عمومی مانند شهرداری و آستان قدس رضوی و همچنین نهادهای رسمی مانند آموزش و پرورش و وزارت ارشاد گفتمان قرآن را ترویج كنیم.
وی راه نجات كشور از مجموعه آسیب های اجتماعی را در گسترش گفتمان قرآن و عترت دانست و گفت: به فرزندانمان بیاموزیم كه اگر قرار است مردمی دین مدار، اخلاق مدار و با معرفت داشته باشیم، باید از چشمه های قرآن و عترت بنوشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرآن را به اقیانوسی تشبیه كرد كه همه تشنگان می توانند از آن سیراب شوند و راه نجات از خشونت و كشتارها را در بازگشت به فرهنگ قرآنی دانست.
وی همچنین راه عبور از دروغ، تهمت، افترا و شایعه را در بازگشت به نهج البلاغه عنوان كرد و گفت: تقارن سالروز شهادت امیر مومنان با اختتامیه نمایشگاه قرآن یعنی قرآن و عترت همیشه تاریخ به همدیگر وابسته اند و راه رسیدن به قرآن را معرفت اهل بیت می دانیم.

** توجه به كودكان در نمایشگاه كار ارزنده ای است
صالحی امیری برپایی بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن را افتخاری برای نظام و به ویژه دستگاه فرهنگی كشور دانست و گفت: من از تمام كسانی كه در مسیر توسعه فرهنگ قرآنی گام برمی دارند، تشكر می كنم و ما باور داریم كه باید روح قرآن و گفتمان قرآنی درسبك زندگی ایرانی اسلامی جاری شود و این كار با نگاه كلان و همه جانبه نگر و برنامه ریزی ممكن خواهد بود.
وی افزود: اگر قرار است در آینده جامعه ای با فضیلت و اخلاق و معرفت داشته باشیم، امروز باید در مهد كودك و دبستان سرمایه گذاری كنیم و در این نمایشگاه توجه ویژه ای به كودكان و نوجوان شده بود كه كار ارزنده ای است كه باید تقویت شود.

** راه نجات دولت برای توسعه ملی مسیر قرآن و عترت است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چهره های قرآنی بسیاری در این جمع هستند و چهره های بسیاری در سراسر كشور صدای ما را می شنوند و برای همه آنها احترام خاصی قائل هستیم و برگزاری مراسم تكریم از خادمان قرآنی با حضور رئیس جمهوری یك پیام خاص داشت كه دولت از عمق جان باور دارد كه راه نجات دولت برای توسعه ملی مسیر قرآن و عترت است.
وی افزود: اگر بنا باشد این دولت به مجموعه ای از مطالبات مردم پاسخگو باشد قبل از هر اقدامی باید مسیر را با قرآن و عترت انطباق بدهیم و دستگاه بزرگ فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خود می داند كه همه ظرفیت خود را برای توسعه فرهنگ قرآنی بسیج كند.
صالحی امیری اضافه كرد: خوشبختانه امروز میان همه نهادهای فرهنگی، قرآنی، علمی، دانشگاهی و حوزوی یك وحدت گفتمانی وجود دارد و هیچ كسی در این سرزمین برای توجه بیشتر و گسترش گفتمان قرآنی تعارف ندارد و این نقطه آغاز حركتی به سوی قله های بلند است.
وی با بیان این كه ما در آغاز راه هستیم، تاكید كرد: باید تصویر امید ما، یك تصویر قرآنی باشد و باید تابلوهای شعر، كتاب ها، فیلم ها و همه حوزه های هنری ما از نقاشی و انیمیشن گرفته تا حج و زیارت و خبرگزاری و رسانه های ما همه در مجموعه بزرگ فرهنگی تصویر قرآنی را به نمایش بگذارند و این رسالت قطعی همه عزیزانی است كه در سراسر كشور در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن ما را می شنوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در همه استانها و شهرستانها و در سطح ملی در مسیر قرآنی گام برمی داریم و این وظیفه ای است كه بر دوش من و شماست و اگر نتوانیم فرهنگ قرآنی را در جامعه ترویج كنیم، با انبوهی از مشكلات روبرو خواهیم بود و اگر امروز با مجموعه ای از آسیب های اجتماعی روبرو هستیم نتیجه كم توجهی ما به گسترش فرهنگ و گفتمان قرآنی است.

** فضای مجازی فرصتی برای ترویج فرهنگ قرآنی
صالحی امیری گفت: فضای مجازی فرصت بزرگی برای توسعه فرهنگ قرآنی است كه نباید از آن غافل بود و اگر از این فضا استفاده نكنیم، به یك آسیب ملی برای نسل جوان تبدیل خواهد شد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: باید در سال جدید همه توان خود را از طریق 40 میلیون گوشی هوشمند و میلیون ها سایت و شبكه های اجتماعی برای انتقال پیام قرآن به كار بندیم و این پیام را برای همگان ارسال كنیم.
وی به نقش رسانه ها برای انتقال پیام قرآن اشاره كرد و خواستار استفاده از زبان جدید برای نسل جوان از طریق زبان هنر، شعر، نقاشی، هنرهای تجسمی، فیلم و تئاتر شد.

** اتحادیه موسسات قرآنی نمایشگاه سال آینده را برپا خواهد كرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سال آینده نمایشگاه قرآن توسط اتحادیه موسسات قرآنی اداره می شود و مجموعه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به عنوان سیاستگذار این حوزه كمك كند تا نهادهای مردمی و قرآنی به صحنه بیایند.
وی با اشاره به تجربه سی امین نمایشگاه بین المللی كتاب گفت: امسال در نمایشگاه كتاب تجربه موفقی در این زمینه داشتیم و آن را به اتحادیه های نشر واگذار كردیم و سال آینده معاونت قرآن و مجموعه همكارانشان تلاش خواهند كرد كه مسئولیت اجرایی نمایشگاه قرآن را به اتحادیه موسسات قرآنی واگذار كنند تا این موسسات انگیزه و خلاقیت بیشتری را به خرج دهند و هر سال نمایشگاه را بهتر از سال گذشته برگزار كنند و امیدواریم در سال آینده نمایشگاهی باشكوهتر، با نشاط تر و فعال تر برگزار شود.
صالحی امیری خطاب به موسسات مردمی و جامعه قرآنی گفت: نیازمند مساعدت شما برای توسعه فرهنگی و گفتمان قرآنی هستیم و گفتمان قرآنی یعنی تبدیل باید به باور و این كه مردم از عمق جان احساس نیاز به قرآن داشته باشند.
وی با اشاره به شب زنده داری میلیون ها انسان در شب های قدر و تلاش برای رسیدن به پیروزی در مقابل كفر و نفاق گفت: ما امروز می توانیم با سلاح قرآن بر همه دشمنان پیروز شویم و با تمسك به ولایت می توانیم به همه آمال خود برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از همكاری همه نهادها و دست اندركاران برگزاری نمایشگاه تشكر كرد و گفت: از مسئولان مصلی كه قطب فرهنگی كلانشهر تهران است، تشكر می كنم و امیدوارم همه ما خادمان كوچكی برای قرآن باشیم.
بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن كریم از هشتم خرداد مصادف با سوم ماه مبارك رمضان در محیطی به وسعت 50 هزار متر مربع در مصلای امام خمینی(ره) آغاز شد تا مسئولان این نمایشگاه بازتابی از فعالیت های قرآنی كشور را در معرض دید بازدیدكنندگان قرار دهند و از طرف دیگر جدیدترین محصولات قرآنی در عرصه های فرهنگی و هنری را در چهار بازارچه عفاف و حجاب، محصولات قرآنی، آثار مكتوب و نرم افزار ارائه كنند.
نمایشگاه امسال با شعار «قرآن، اخلاق، زندگی» و با همكاری 50 نهاد و موسسه آغاز به كار كرد و در حدود 40 كمیته اجرایی و محتوایی برای هرچه بهتر برگزار كردن این رویداد مهم قرآنی كشور تلاش كردند.
از ویژگی های نمایشگاه امسال می توان به اختصاص بخشی به برترین شخصیت های علمی در حوزه ترجمه و تفسیر قرآن كریم همچون آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی، آیت الله سیدعبدالكریم موسوی اردبیلی و آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی اشاره كرد.
همزمانی برپایی نمایشگاه امسال با بیست و هشتمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران سبب شد تا بخش هایی با عنوان امام خمینی (ره) و قرآن در نمایشگاه با استقبال بازدیدكنندگان روبرو شود.
فراهنگ**1003**9012**9122
خبرنگار: محمدرضا جعفرملك* انتشار : مرضیه فاتحی
۰ نفر