۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۰۵
کد خبر: 82567225
T T
۰ نفر
فروش شیرخام در لبنیات سنتی ممنوع است

تهران - ایرنا - رئیس مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: فروش شیر خام به طور كلی و به ویژه در مراكز عرضه لبنیات سنتی در شهرها ممنوع است.

خسرو صادق نیت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا در پاسخ به این پرسش كه چرا با وجود خطر بیماری تب مالت همچنان فروش شیر خام در برخی مراكز عرضه لبنیات سنتی ادامه دارد، توضیح داد: عرضه و فروش شیر خام در مراكز فروش لبنیات سنتی به طور كلی ممنوع است.
وی افزود: مراكز عرضه لبنیات سنتی فقط می توانند فرآورده های لبنی و محصولات فرآوری شده از شیر را مانند ماست ارائه كنند، وزارت بهداشت و ماموران بهداشتی وزارت بهداشت بر این مراكز نظارت مستقیم دارند و اگر در هر یك از این مراكز تخلفی مشاهده شود از جمله اینكه اقدام به فروش شیر خام كنند، به سرعت با آنها برخورد می شود.
صادق نیت گفت: مردم مطلع باشند كه عرضه و فروش شیر خام ممنوع است و اگر در جایی چنین تخلفی را مشاهده كردند، از طریق شماره تماس 190 یا 1490 به وزارت بهداشت اطلاع دهند تا به سرعت با متخلفان برخورد شود.
بیماری تب مالت یا بروسلوز یك بیماری میكروبی (باكتریایی) مشترك بین انسان و دام است كه می تواند از طریق شیر و محصولات لبنی یا گوشت آلوده به انسان منتقل شود. تب، سردرد، عرق فراوان، لرز، خستگی، بی اشتهایی، بی حالی، ضعف عمومی، كاهش وزن، درد مفاصل و كمر دردهای شكمی و بزرگ شدن كبد و طحال از علایم بیماری تب مالت است.
آمار موارد ابتلا به بیماری تب مالت در سال های اخیر متفاوت بوده و در سال 93 تا 20 هزار نفر نیز اعلام شده است.
علی اكبر سیاری، معاون بهداشت وزارت چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، نسبت به افزایش این بیماری هشدار داده بود و گفته بود كه برخی مراكز عرضه لبنیات سنتی برای فروش بیشتر خود، عوامفریبی می كنند و درباره لبنیات صنعتی حرف های غیر علمی و عوامانه می زنند.
او گفت: لبنیات صنعتی دو نوع است یك نوع لبنیات عاری از هر نوع میكروب كه لبنیات استریلیزه است كه مدت زمان نگهداری آن طولانی تر است و یك نوع هم لبنیات پاستوریزه است كه میكروبهای مفید و غیر بیماری زا در آن باقی می ماند اما مدت نگهداری آن كمتر است.
به طور كلی، كارخانه های تولید محصولات لبنی، شیرهایی را برای تولید محصولات خود از دامداران پذیرش می كنند كه درصد و میزان میكروب های آن در حد مجاز واستاندارد باشد، به همین علت گاهی شیرهای مرجوعی از كارخانه و شیرهایی كه در مراكز صنعتی تولید محصولات لبنی قابل پذیرش نیست، به چرخه فروش در برخی مراكز عرضه لبنیات سنتی وارد می شود كه بی توجهی به این موضوع و رعایت نكردن اصول بهداشتی می تواند، موجب بروز و گسترش برخی بیماری ها از جمله تب مالت شود.
پیش از این محمد مهدی گویا، رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره تب مالت به خبرنگار ایرنا گفته بود: تب مالت بیماری خیلی مرگ آوری نیست و میزان مرگ ناشی از این بیماری سالانه حدود 100 نفر است.
به گفته وی مهمترین اقدام برای كنترل و كاهش تب مالت در كشور این است كه میزان پوشش واكسیناسیون دامها و كیفیت واكسن آن در كشور با همكاری سازمان دامپزشكی افزایش یابد.
گویا افزود: واكسن تب مالت تولید داخل است و در موسسه رازی تولید می شود و سازمان مدیریت و برنامه ریزی قول داده است با حمایت مالی از این موسسه زمینه تولید بیشتر و با كیفیت تر واكسن تب مالت را فراهم كند تا جایی كه امكان صادرات این واكسن نیز فراهم شود.
وی گفت: اقدام مهم دیگر برای كاهش این بیماری نظارت جدی تر بر مراكز عرضه و نگهداری دام و به خصوص آغل های نگهداری دام است زیرا تحقیقات نشان می دهد حتی تنفس در آغل آلوده می تواند باعث انتقال تب مالت شود.
گویا اضافه كرد: توصیه وزارت بهداشت به مردم این است كه از لبنیات پاستوریزه استفاده كنند و در صورت استفاده از لبنیات سنتی و فله این اقلام را از مراكز مورد تایید دانشگاههای علوم پزشكی تهیه كنند.
رئیس مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری تب مالت بیش از آنكه كشنده باشد،یك بیماری مزمن، موذی، آزاردهنده است، درمان این بیماری طولانی است و افرادی كه به این بیماری مبتلا می شوند، از كار و زندگی می افتند و دوران سختی را سپری می كنند.
وی افزود: نوع بیماری تب مالت كه در ایران وجود دارد، موذی ترین، سخت ترین و بدترین نوع تب مالت در دنیاست كه به آن بروسلوز مدیترانه ای گفته می شود و درمان كامل آن كار ساده ای نیست.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام(4)**3063 **1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر