مجید رضازاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: معتادان، اغلب ، استان های گرمسیری را به عنوان پاتوق های خود انتخاب می كنند و در فصل سرما، كارتن خواب ها و معتادان بیشتر به استان های جنوبی می روند اما در تابستان به پارك ها یا سرپناه های تعیین شده از سوی بهزیستی یا شهرداری می آیند.
وی اظهار كرد:برخی پاتوق های معتادان از قدیم وجود داشته و گاهی نیز اخیرا به وجود آمده است اما شمار این پاتوق ها گاهی ، كم یا زیاد می شوند.
وی ادامه داد: برخی معتادان، پرخطر هستند به آن معنا كه با تزریق مشترك، بیماری های ایدز را به فرد دیگر منتقل می كنند و برخی از معتادان با مصرف زیاد مواد -اوردوز- ، سنكوپ می كنند.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور گفت: پاتوق معتادان گاهی تغییر می كند و جابجا می شود بطورمثال آنها در خرابه ای اقامت كرده اند كه با ساخت و ساز در آنجا، آن مكان را ترك می كنند یا گاهی به علت اقدامات نیروی انتظامی یا مردم منطقه، پاتوق خود را ترك می كنند. این جابجایی ها طبیعی است و اتفاق می افتد.
رضازاده افزود: به معتادان در سرپناه های تعیین شده از سوی بهزیستی ، سرنگ و سوزن استریل داده می شود تا از سوزن مشترك استفاده نشود و بیماری ایدز را به خانواده خود منتقل نكنند.
وی با اشاره به اجرای برنامه كاهش آسیب مواد در پاتوق های معتادان گفت: از معتادان انتظار نمی رود كه در كوتاه مدت اعتیاد خود را ترك كنند بنابراین بیشتر تلاش می كنیم كه بیماری های خود را به دیگران منتقل نكنند یا خودشان دچار آسیب هایی مانند اوردوز نشوند.
وی تاكید كرد: هنگامی كه به معتادان رسیدگی می شود ، جرم آنان نیز كمتر می شود و به تدریج به سمت رفتار سالم می روند و متادون مصرف می كنند ؛ این برنامه ها 11 سال است كه انجام می شود و بنابراین توانسته ایم ایدز را بین آنان كنترل كنیم.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور گفت: موارد جدید ابتلا به ایدز بین معتادان به دهها برابر كاهش یافته و اعتیاد بین معتادان حاضر در پاتوق ها و زندان ها كم شده است.
رضازاده افزود: معتادان در پاتوق های تحت نظر بهزیستی ، غذا می خورند، استحمام می كنند و سوزن و سرنگ استریل دریافت می كنند و این سوزن و سرنگ ها از سوی همان تیم بهزیستی جمع آوری و امحاء می شود.
وی تصریح كرد: گاهی در پاتوق های معتادان ، كودك نیز مشاهده می شود كه این كودكان اغلب همراه مادران معتاد خود هستند كه در حال راه اندازی مراكزی هستیم تا مادران معتاد بتوانند در نزدیكی محل اقامت فرزندانشان، اعتیاد خود را ترك كنند.
هم اكنون یك میلیون و 325 هزار معتاد در كشور وجود دارد.
اجتمام**9185**1776
مصاحبه كننده: سادات حسینی خواه** انتشار: لیلا خطیب زاده
*ُآگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا
@irnaej
https://t.me/irnaej
تغییر پاتوق معتادان با آب و هوا/كنترل ایدز در زندانی های معتاد
۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۰۷
کد خبر:
82567325
تهران - ایرنا - رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور گفت: پاتوق های معتادان از یك الگوی ظاهری تبعیت می كند كه بطورمثال در تابستان ، شمار آنان در پارك ها یا سرپناه های تعیین شده بهزیستی و شهرداری ، بیشتر می شود.