به گزارش روز شنبه ایرنا، بازار بورس در هفته ای كه گذشت با ركود نسبی و كاهش شاخص همراه بود به طوری كه شاخص بورس اوراق بهادار از رقم 79 هزار و 759 به 79 هزار و 466 واحدی رسید كه افت 0.4 درصدی را نشان می دهد.
نگاهی به حجم و ارزش معاملات نیز نشان دهنده كاهش میزان معامله فعالان بازار سرمایه است.
درباره چرایی ایجاد ركود در بازار سرمایه، از عوامل مختلفی نام برده می شود كه كاهش میزان بازدهی سهام نسبت به بازارهای رقیب، وجود ایرادات ساختاری در بورس و افت قیمت كامودیتی (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی از جمله آنها به شمار می رود.
«بهنام بهزادفر» مدیر امور اعضای كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بورس در سال جاری ، گفت: بازدهی شاخص از ابتدای سال جاری تاكنون حدود 2.9 درصد بوده است.
این استاد دانشگاه با بیان این كه بازدهی اوراق مشاركت و اوراق خزانه كه ریسك به مراتب كمتری نسبت به بازار سرمایه دارند، 4.9 درصد بوده است، افزود: مقایسه فوق نشان می دهد بازار پول نسبت به بازار سرمایه در سال جاری عملكرد بهتری داشته است.
وی اضافه كرد: بخشی از ركود بازار بورس به دلیل افت شاخص های تاثیرگذار بر بازار سرمایه است؛ به عنوان مثال در 6 ماه گذشته قیمت سنگ آهن از محدوده 80 دلار با 30 درصد سقوط به محدوده 54 دلار رسیده است.
این كارشناس بازار سرمایه ادامه داد: قیمت نفت نیز در طول این مدت از محدوده 54 دلار با 15 درصد افت به 47 دلار برای هر بشكه كاهش یافت.
این استاد دانشگاه بیان داشت: نرخ فلز روی در این مدت، با 10 درصد افت از 2 هزار و 800 به 2 هزار و 520 دلار و قیمت مس نیز با یك درصد ریزش از پنج هزار و 720 دلار به پنج هزار و 670 دلار رسید.
بهزادفر یادآور شد: قیمت دلار نیز در 6 ماه گذشته با هفت درصد افت از حدود 40 هزار ریال به 37 هزار و 300 ریال كاهش یافته است.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان این كه شاخص های اشاره شده، بر روی قیمت گذاری شركت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس ایران بسیار موثر هستند، گفت: البته شاخص بورس در 6 ماه گذشته از محدوده 80 هزار به 79 هزار و 500 واحد كاهش یافته كه افت حدود 0.6 درصدی را نشان می دهد.
بهزادفر خاطر نشان كرد: سایر محرك هایی كه می تواند باعث رشد بازار بورس شوند، شامل كاهش نرخ سود بانكی، افزایش نرخ رشد اقتصادی كشور و گزارش های مثبت شركت ها است كه در كوتاه مدت تغییرات چشم گیری نخواهند داشت.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اما پیش بینی می شود در میان مدت تغییراتی در این شاخص ها به نفع بازار سرمایه رخ دهد.
بهزادفر درباره چشم انداز روند بازار سرمایه نیز افزود: انتظار می رود بازار سرمایه در كوتاه مدت، تغییرات اندك و در میان و بلند مدت، رشد داشته باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022 **1561** خبرنگار:میثم طاهری **انتشار:مژگان توانا
استاد دانشگاه در گفت وگو با ایرنا:
بازدهی بازار پول نسبت به بازار سرمایه افزایش یافته است/ بررسی عوامل تاثیرگذار بر شاخص بورس
۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۲۱
کد خبر:
82567487
تهران- ایرنا- یك استاد دانشگاه با بیان اینكه در میان مدت انتظار رشد برای بورس وجود دارد، گفت: بازدهی شاخص بورس از ابتدای سال جاری تاكنون حدود 2.9 درصد و بازدهی اوراق مشاركت و اوراق خزانه، 4.9 درصد بوده كه نشان می دهد بازار پول نسبت به بازار سرمایه در سال جاری عملكرد بهتری داشته است.