به گزارش ايرنا از خانه هنرمندان ايران، زهرا اطهري درباره همكاري با خانه هنرمندان ايران در برپايي پنجمين نمايشگاه مهماني هنر افزود: اين فعاليت نمايشگاهي نخستين همكاري جدي موزه كانون با يك مجموعه فرهنگي ديگر است. اين نمايشگاه به دليل اهميت بالايي كه دارد با همكاري خانه هنرمندان ايران برگزار شده است، تعدادي از آثار گنجينه موزه براي اولين بار براي نمايش در اختيار خانه هنرمندان ايران قرار گرفت.
وي ادامه داد: در اين نمايشگاه چون قرار بود تاريخچه تصويرگري در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوان نيز مرور شود، از هر هنرمند پيشكسوت يك يا دو اثر را براي نمايش در اختيار خانه هنرمندان گذاشتيم؛ چون باور داشتيم كه آثار هنرمندان نسل هاي بعد از سوي ناشران شان در اين نمايشگاه در معرض ديد مخاطبان گذاشته خواهد شد.
اطهري گفت: آثاري كه در بخش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به نمايش گذاشته شده اند از نظر مالي قابل قيمت گذاري نيستند و اين مجموعه جز ميراث معنوي ما به شمار مي رود كه بايد در حفظ و نگهداري آن كوشيد.
وي افزود: تصويرسازي ايران در عرصه بين المللي از جايگاه بالايي برخوردار است و پنجمين نمايشگاه مهماني هنر يكي از نمونه هاي موفق نمايشگاه تصوير سازي در سال هاي اخير در ايران است كه در محل خانه هنرمندان ايران برپا شده است. در اين نمايشگاه ضمن نمايش آثار هنرمندان پيشكسوت، زمينه اي فراهم شده تا آثار هنرمندان نسل هاي مختلف در كنار هم قرار گيرند و من بازديد از اين نمايشگاه را نه تنها به هنرمندان بلكه به خانواده ها نيز پيشنهاد مي كنم.
اطهري ادامه داد: موزه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در سال 1379 با هدف گردآوري و حفظ آثار و دستاوردهاي كانون پرورش فكري راهاندازي شده و در اين موزه دستاورد 50 سال فعاليت كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان نگهداري مي شود.
رئيس موزه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان با اشاره به مجموعه تصوير سازي هايي كه اين موزه در اختيار دارد گفت: همان گونه كه مي دانيد تصوير سازي نوين ايران با راه اندازي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و راه اندازي بخش كتاب كودك و نوجوان آغاز شده است كه قديمي ترين كتابي كه از سوي كانون منتشر شده «مهمان هاي ناخوانده» است كه در سال جاري از سوي سازمان ميراث فرهنگي به عنوان ميراث معنوي ثبت ملي شد، اما متاسفانه از اين كتاب تصويري موجود نيست. اما پس از آن هر كتابي كه منتشر شده ، تصويرگري هاي آن در گنجينه موزه موجود است.
اطهري گفت: در موزه كانون به غير از تصويرسازي ها مي توانيد نشريات، بازيها و سرگرميها، انيميشنها و موسيقيهاي توليدي كانون را ببينيد. پوسترهاي مربوط به فعاليتهاي كانون هم در موزه نگهداري ميشود.
رئيس موزه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوان ادامه داد: با توجه به اهميت تصويرسازي، برنامه اي را ترتيب داده ايم كه در طول سال به صورت دوره اي آثار تصويرگري در معرض ديد مخاطبان قرار گيرد تا هنرمندان و دانشجويان بتوانند با تاريخ تصويرگري ايران آشنا شوند و براي اين كه بتوانند روند فعاليت يك هنرمند را در گذر زمان مرور كنند در هر دوره در بخش ديگر موزه ميزبان نمايشگاه مجموعه آثار تصويرگران خواهيم بود كه در حال حاضر تصوير سازي هاي علي اكبر صادقي در اين بخش در معرض ديد مخاطبان گذاشته شده است.
وي گفت: تاكنون هيچ پيشنهادي از سوي ساير نهادها و موزه هاي براي نمايش گنجينه موزه نشده است، اما همكاري با خانه هنرمندان ايران تجربه دلنشيني بود و با توجه به اين تاكنون كمتر به جنبه نمايشگاهي آثاري كه در اختيار داشتيم توجه مي كرديم قصد داريم كه روي پيشنهادي كه از اين پس دريافت خواهيم كرد بيشتر فكر كنيم و زمينه نمايش اين آثار را فراهم كنيم.
پنجمين دوره نمايشگاه مهماني هنر با نمايش 177 اثر از 77 هنرمند تا 29 خرداد ماه در خانه هنرمندان ايران داير است.
فراهنگ ** 1085 ** دريافت كننده: ناهيد پورمند *انتشار: اميد غياثوند
رئيس موزه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان:
تصويرسازي ايران در عرصه بينالمللي از جايگاه بالايي برخوردار است
۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۹
کد خبر:
82567516
تهران - ايرنا - رئيس موزه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، پنجمين نمايشگاه مهماني هنر را يكي از نمونه هاي موفق نمايشگاه تصويرسازي در سال هاي اخير در ايران دانست و گفت: تصوير سازي ايران در عرصه بينالمللي از جايگاه بالايي برخوردار است.