احمد دلاوري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طي چند دهه گذشته جنگل هاي بياباني اعم از طبيعي و دست كاشت در كانون هاي بحراني فرسايش بادي و اراضي تحت تاثير آن كشت شده است.
وي اظهار كرد: هم اكنون سطح اراضي متاثر از فرسايش بادي از 2 ميليون و 100 هزار هكتار به يك ميليون و 576 هزار و 699 هكتار رسيده است.
وي گفت: خراسان رضوي به دليل ويژگي هاي خاص اكولوژيك و دخالت هاي بي رويه انساني در معرض خطر بيابان زايي و حركت طوفان هاي ماسه اي قرار دارد و هر سال از اين ناحيه خسارت هاي فراوان به زيرساخت هاي اقتصادي ، كشاورزي و زيست محيطي، صنعتي و اماكن مسكوني وارد مي شود.
دلاوري با اشاره به خشك بودن استان افزود: وسعت عرصه هاي بياباني پنج ميليون و 554 هزار هكتار است كه بر اساس مطالعات انجام شده مساحت كانون هاي بحراني فرسايش بادي 768 هزار و 699 هكتار مي باشد.
وي اظهار كرد: كانون هاي فرسايش بادي در 19 شهرستان استان قرار دارد.
وي گفت: به منظور كمك به پايداري اكوسيستم هاي بياباني، استفاده از آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي و دانشگاهي و هدفمند نمودن آنها جزو اولويت هاي اين اداره كل است و در اين راستا براي احياي مناطق بياباني از گونه هاي سازگار و مقاوم به خشكي و شوري استفاده شده است.
دلاوري افزود: در سال گذشته 2 هزار هكتار طرح هاي بيابان زدايي در استان اجرا شد كه بخشي از آن با مشاركت مردم بوده است.
وي اظهار كرد: با روند كنوني تخصيص اعتبار و در صورت ثابت ماندن و عدم گسترش بيابان ها، دستكم 100 سال طول مي كشد تا كانون هاي بحران فرسايش بادي استان مهار شود.
وي گفت: سند كنترل كانون هاي بحران فرسايش بادي استان تهيه و بعد از تصويب به تهران ارسال شده كه در صورت تخصيص منابع و امكانات مورد نياز مي توان ظرف 10 سال اين كانون ها را تثبيت كرد.
1906 / 6053 خبرنگار: فاطمه يوسفي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
تثبيت 570 هزار هكتار كانون هاي بحران فرسايش بادي در خراسان رضوي
۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۳
کد خبر:
82567930
مشهد- ايرنا- معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان رضوي گفت: 570 هزار هكتار از كانون هاي بحران فرسايش بادي اين استان تثبيت شده است.