به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكترمحمود خدادوست در نشست خبری دومین همایش و جشنواره ملی طبیعت گردی، طب سنتی و گیاهان دارویی كه شنبه شب برگزار شد، افراطی گری، بزرگ نمایی و عدم آشنایی پزشكان را مهمترین مانع استفاده صحیح و اصولی از این ظرفیت مهم دانست و افزود: جامعه پزشكی با قابلیت های طب سنتی آشنایی ندارند و در دوران تحصیلی آنان اشاره ای به ظرفیت های طب سنتی نشده است.
وی گفت: افراطی گری و بزرگ نمایی در اثربخشی طب سنتی توسط افراد غیر اهل فن و غیرمتخصص سبب شده است كه جامعه پزشكی در مقابل طب سنتی ایستادگی كند.
وی ادامه داد: جامعه پزشكی افراد فهیم هستند و در صورتیكه مدارك و شواهد كافی در باره موضوعی وجود داشته باشد، آنها می پذیرند و از این ظرفیت استفاده خواهند كرد.
خدادوست، پیام اصلی طب سنتی را اصلاح سبك زندگی اعلام كرد و گفت: قابلیت های معقول و منطقی طب سنتی باید ترویج شود.
وی به اجباری شدن 2 واحد درسی در زمینه طب سنتی برای رشته های پزشكی، داروسازی و دندان پزشكی اشاره كرد و گفت: این افراد در دوران تحصیل با قابلیت های طب سنتی آشنا می شوند.
مدیر كل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: براساس مصوبه شورای عالی برنامه ریزی، تمام رشته های بالینی مانند تغذیه، علوم توانبخشی، مامایی و پرستاری هم باید این 2 واحد درسی را بگذارنند. برای رشته های غیربالینی این كار به صورت اختیاری است.
وی با اشاره به اینكه تمام مفاهیم و سرفصل های آموزشی در امتیازات بازآموزی ( آموزش مداوم گروه پزشكی ) قرار گرفته است، گفت: فارغ التحصیلان اعم از پزشك و سایر رشته گروه پزشكی در امتیازات بازآموزی، آموزه های طب را فرامی گیرند و قابلیت های آن را می شناسند.
** بیش از 10 هزار عنوان كتاب معتبر در حوزه طب سنتی داریم
وی با اشاره به اینكه طب سنتی دارای پشتوانه بسیار مناسب از منابع غنی و معتبر مكتوب است، اظهار كرد: بیش از 10 هزار عنوان كتاب معتبر در حوزه طب سنتی داریم.
خدادوست گفت: قابلیت و توانمندی طب سنتی فراتر از گل گاوزبان و اسطوخودس است، بلكه حكمت است كه این موضوع در طب رایج پزشكی كمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به تنوع اقلیمی در كشور، گفت: در كشور ما از 13 تنوع اقلیمی 11 تنوع اقلیمی وجود دارد.
خدادوست ادامه داد: ظرفیت بالقوه خوبی در كشت و پرورش گیاهان دارویی به خصوص بومی داریم كه زعفران، گل محمدی، انار و زرشك از جمله آنها هستند.
وی ادامه داد: طب سنتی در فرهنگ و باور مردم ما وجود دارد. ضریب نفوذ بالا ، خدمات ارزان تر و در دسترس بودن از مزیت های طب سنتی كه با استفاده صیحیح و اصولی به ارتقا سلامت مردم كمك می كند.
** مهمترین ادعای طب سنتی اصلاح سبك زندگی است
رئیس دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی تهران هم در این نشست، مهمترین ادعای طب سنتی ایرانی را اصلاح سبك زندگی اعلام كرد و گفت: مطالعه اصلاح سبك زندگی را می توان در شهر نطنز به عنوان پایلوت در كشور اجرایی كرد.
دكتر حسین رضایی زاده ادامه داد میزان شیوع و ارتقا سلامت، كاهش مصرف داروها از جمله متغیرهایی است كه می توان با اصلاح سبك زندگی، آنها در جامعه نهادینه كرد .
وی ادامه داد كه نطنز دارای سابقه تاریخی در حوزه طب سنتی دارد كه باید از این فرصت برای توسعه طب سنتی در این منطقه استفاده كرد.
رضایی زاده به آمادگی این دانشكده طب سنتی برای انجام امور آموزشی و پژوهشی اعلام كرد و گفت: این كار با هماهنگی سایر دستگاه ها انجام پذیر است.
دومین همایش و جشنواره ملی طبیعت گردی، طب سنتی و گیاهان دارویی 6 تا 9 تیرماه امسال با حصور فعالان این حوزه در نطنز برگزار خواهد شد.
** طرح ایجاد اشتغال و تولید در 300 روستای كشور اجرایی می شود
دبیر كمیته ملی طبیعت گردی كشور نیز در این نشست به اجرای طرح ایجاد اشتغال و تولید در مناطق روستایی كشور اشاره كرد و گفت: این طرح تا پایان امسال حداقل در 300 روستای كشور اجرایی خواهد شد.
محمدعلی فیاضی افزود: در مرحله اول 76 روستا انتخاب شده و بنا داریم آن را تا 500 روستا افزایش دهیم اما این طرح در سال جاری در حدود 300 روستا اجرا خواهد شد.
وی مهمترین هدف این طرح را توسعه گردشگری روستایی و اشتغال در این مناطق اعلام كرد و گفت: ظرفیت سازی ذهنی روستائیان، توانمند سازی آنان، ایجاد ریزساخت های مناسب و ارائه آموزش های لازم به روستائیان از جمله موضوعات مهم این طرح است تا زمینه جذب بیشتر گردشگر به این مناطق فراهم شود.
فیاضی اظهار كرد: توانمندسازی روستائیان در عرصه های مختلف صنایع دستی و گردشگری و توسعه فعالیت های اقتصادی در مناطق روستایی از دیگر اهداف این طرح است تا زمینه مهاجرت معكوس به روستاها فراهم شود.
وی اظهار كرد: در قالب این طرح در صدد هستیم از ظرفیت بانوان روستایی به نحو مطلوب استفاده شود و یكی از محورهای توانمندسازی بانوان به خصوص در موضوعات صنایع دستی و احیای اقامتگاه های بومی گردی است.
دبیر كمیته ملی طبیعت گردی كشور به ظرفیت های ایران در زمینه گیاهان دارویی اشاره كرد و گفت: در ایران 8 هزار و 200 نوع گیاه وجود دارد كه حدود 2 هزار و 300 نوع آن گیاه دارویی است كه از بهره برداری مناسب و اصولی این ظرفیت غفلت كردیم.
وی تعداد پرندگان در كشور را520 نوع اعلام كرد و گفت: ایران در این زمینه تقریبا به برابر قاره اروپا است كه از این ظرفیت هم می توان برای جذب گردشگر استفاده كرد.
دومین همایش و جشنواره ملی طبیعت گردی، طب سنتی و گیاهان دارویی 6 تا 9 تیرماه امسال با حصور فعالان این حوزه در نطنز برگزار خواهد شد.
علمی ** 1201 **
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
مدیر كل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت اعلام كرد
شناساندن قابلیت های طب سنتی به جامعه پزشكی از اولویت های وزارت بهداشت
۲۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۰
کد خبر:
82568560
تهران- ایرنا- مدیر كل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: رویكرد وزارت بهداشت این است كه قابلیت ها و ظرفیت های طب سنتی به جامعه پزشكی شناسانده شود كه اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام گرفته است.