۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳
کد خبر: 82569875
T T
۰ نفر
آغاز به كار بخش پردازش سيگنال‌هاي مغزي آزمايشگاه ملي نقشه‌برداري مغز

تهران– ايرنا- بخش پردازش سيگنال‌هاي مغزي آزمايشگاه ملي نقشه برداري مغز فعاليت خود را آغاز كرد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اين بخش كه خردادماه امسال راه اندازي شد، آماده ارائه خدمات پردازش سيگنال هاي مغزي به واحدهاي تحقيقاتي و علوم پايه كشور است.
همچنين مشاوره، پيش پردازش و پردازش سيگنال هاي مغزي از جمله فعاليت هاي مربوط به اين بخش است.
اين مركز با هدف استانداردسازي و بالابردن كيفيت بخش آناليز و پردازش هاي محاسباتي پژوهش هاي تجربي در سطح كشور راه اندازي شده و در كنار ساير آزمايشگاه ها به نوعي مكمل فرآيندهاي لازم براي تسهيل، تسريع و افزايش سطح علمي و صحت فعاليت ها و كاربري پژوهش هاي دانشگاهي و غير دانشگاهي و همچنين افزايش توان ارائه طرح هاي بيشتر در مجامع و مجلات بين المللي است.
آزمايشگاه ملي نقشه برداري مغز يازدهم مردادماه سال گذشته(1395) از سوي اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري و با حضور سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهور با حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي معاونت علمي با هدف پاسخگويي به بخشي از نيازهاي پژوهشي و فناوري كشور در زمينه ايجاد زيرساخت تصويربرداري و تحريك مغزي براي تحقيقات شناختي و ارائه خدمات دانش بنيان در حوزه علوم و فناوري هاي شناختي و نقشه برداري مغز افتتاح شد.
هم اكنون آزمايشگاه ملي نقشه برداري مغز عضو قطعي شبكه آزمايشگاهي فناوري هاي راهبردي است و باشگاه پژوهشگران آزمايشگاه حدود 400 عضو دارد، دعوت از متخصصان كشور براي انجام پروژه هاي خود در آزمايشگاه از ديگر اقداماتي است كه تا كنون انجام شده در همين راستا تا كنون 2020 نفر از متخصصان داخلي و خارجي از آزمايشگاه و امكانات آن بازديد كرده اند و 19600 نفر ساعت كارگاه هاي آموزشي در اين آزمايشگاه برگزار شده است.
آزمايشگاه ملي نقشه برداري مغز در واقع امكان تحقيق براي پژوهشگران كشور را در حوزه‌هاي مختلف علوم اعصاب شناختي و نقشه برداري فراهم كرده است.
همچنين تجهيزات مورد نياز اين آزمايشگاه طي چندين جلسه، توسط هياتي مركب از متخصصان و اساتيد داخلي و خارجي تعيين و نسبت به سفارش و تهيه آنها اقدام شد كه شامل دستگاه هاي تصويربرداري تشديد مغناطيسي 3 تسلا، تحريك غيرتهاجمي مغزي TMS و TCS سازگار با MRI، الكتروانسفالوگرافي شامل سيستم سازگار با MRI و طيف نگاري كاركردي نزديك مادون قرمز ( fNIRS) است.
بر اساس اعلام معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اين آزمايشگاه همچنين مجهز به امكانات پيشرفته پردازش داده، تصاوير و سيگنال و همچنين ارزيابي شناختي است كه محققان مي توانند از امكانات آن استفاده كنند.
علمي ** 1836 **
تنظيم: يوسف درويشي* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر