به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، محققان دانشگاه تگزاس در اوستين امريكا مجموعه اي از تركيبات طبيعي را شناسايي كرده اند كه قادر هستند با 'گرسنگي دادن' به تومورهاي سرطان پروستات، اين تومورها را كوچك كنند.
بر اساس اين گزارش، تركيبات موجود در زردچوبه، انگور قرمز و پوست سيب به ويژه به صورت تركيبي، ظاهرا قويترين تاثير را در اين زمينه دارند.
مطالعات قبلي تركيباتي را شناسايي كرده اند كه به ويژه در خوراكي هاي پايه گياهي يافت مي شوند. اين تركيبات پتانسيل كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را دارند.
در اين مطالعه جديد، از يك روش غربالگري جديد براي آزمايش 142 تركيب طبيعي استفاده شد تا موثرترين تركيبات در توقف رشد سلول هاي سرطان پروستات شناسايي شوند.
محققان اين تركيبات را به صورت جداگانه و به صورت تركيبي، روي سلول هاي سرطاني گرفته شده از موش و انسان آزمايش كردند و موفق شدند سه تركيب را شناسايي كنند كه بيشترين تاثير را در توقف رشد سلول هاي سرطان پروستات داشتند. اين تركيبات عبارتند از :
- كوركومين، يك ماده زرد روشن در زردچوبه.
- اسيد اورسوليك كه در پوست سيب يافت مي شود
- رسوراترول، موجود در انگور قرمز و انواع توت ها
محققان سپس اين سه ماده را در الگوهاي سرطان پروستات در موش ها آزمايش كردند.
آنها متوجه شدند زماني كه اسيد اورسوليك با كوركومين يا رسوراترول تركيب شدند، اين تركيبات طبيعي از جذب گلوتامين توسط سلول هاي سرطاني پروستات پيشگيري كردند كه منجر به پيشگيري از رشد تومور در موش ها شد.
گلوتامين يك اسيد آمينه مورد نياز سلول هاي سرطاني پروستات براي رشد است، بنابراين پيشگيري از جذب آن سلول هاي سرطاني را به طور موثري گرسنه نگاه داشته و باعث مرگ آنها مي شود.
علاوه بر اين، از آنجا كه اسيد اورسوليك، كوركومين و رسوراترول تركيبات طبيعي هستند، هيچ تاثير سمي بر موش ها نداشتند.
با اين وجود، محققان متذكر مي شوند كه غلظت موثر هر يك از اين سه تركيب، بالاتر از ميزاني بود كه معمولا از طريق رژيم غذايي مصرف مي شود، اما يافته هاي اين مطالعه نويدبخش اتخاذ يك راهكار طبيعي براي پيشگيري و درمان سرطان پروستات است.
به گفته محققان، اين مواد مغذي خصيصه هاي بالقوه ضد سرطاني دارند و به آساني در دسترس هستند، اما براي تاثير گذاري بر سلول هاي سرطاني پروستات، لازم است كه غلظت آنها فراتر از غلظتي باشد كه در يك رژيم غذايي سالم وجود دارد.
يافته هاي اين مطالعه در مجله Precision Oncology منتشر شده است.
كارشناسان عوامل ژنتيكي، تغذيه نادرست و وجود مواد سرطانزا در شهرهاي صنعتي را عامل مهمي در ابتلا به سرطان پروستات مي دانند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه زردچوبه، انگور قرمز و سيب حاوي تركيباتي هستند كه به پيشگيري از ابتلا به سرطان پروستات و يا درمان آن كمك مي كنند.