۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۱۴
کد خبر: 82571398
T T
۰ نفر

كشف دليل پايداري ويروس آچ‌آي‌وي

۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۱۴
کد خبر: 82571398
كشف دليل پايداري ويروس آچ‌آي‌وي

تهران - ايرنا - محققان بخش عفوني بيمارستان بريگام آمريكا موفق به درك دليل پايداري ويروس HIV، باوجود استفاده از داروهاي ضد ويروسي شدند. اين يافته در توليد دارهاي موثرتر براي درمان ايدز مفيد است.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، بيشتر سلول‌هاي بدن عمر محدودي دارند و معمولا پس از چند روز يا هفته از بين مي‌روند. ولي سلول هاي آلوده به ويروس HIV-1 حدود چند دهه در بدن باقي مي‌مانند.
درمان‌هاي ضد ويروسي جديد در سركوب ويروس بسيار موثر هستند ولي به دليل پايداري سلول‌هاي آلوده به HIV، امكان پاك‌سازي كامل ويروس وجود ندارد.
محققان بخش عفوني بيمارستان بريگام مكانيسم پايداري سلول‌هاي آلوده به ويروس HIV را كشف كردند. اين يافته نشان مي‌دهد نيروي محركه‌اي وجود دارد كه سلول‌هاي آلوده به ويروس را در بدن ميزبان تثبيت مي‌كند و به همين دليل است كه با وجود استفاده از داروهاي ضد ويروسي قوي، اين سلول‌‌ها طول عمر بالايي دارند.
اين يافته در توليد مهار كننده و واكسن‌هاي كارآمد براي درمان ايدز موثر است. محققان در اين روش با توالي ويروسي، عفونت را در انواع مختلف سلول‌هاي ايمني به نام CD4 T دنبال كردند و دريافتند يك سلول واحد آلوده به HIV بر اثر يك فرآيند به نام 'تكثير كلونال' ، 10 تا 20 بار تكثير مي‌شود و ميزان عفونت را تا يك ميليون برابر افزايش مي دهد. مداخله در اين سلول‌ها و جلوگيري از تكثير آن‌ها راهكار مناسبي براي درمان است
HIV نوعي ويروس نقص ايمني است كه سبب عفونت سلول هاي سيستم ايمني و اختلال در عملكرد آنان مي شود. با پيشرفت عفونت، سيستم ايمني ضعيف تر مي شود و در نهايت به سندرم نقص ايمني پيشرفته (AIDS) منجر مي شود. 10 تا 15 سال طول مي كشد تا فرد آلوده به ويروس HIV به ايدز مبتلا شود. هيچ درماني براي اين بيماري كشنده وجود ندارد و داروهاي ضد ويروسي فقط قادرند روند سرعت بيماري را كند كنند.
رابطه جنسي محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراك گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنين و زايمان و شيردهي، مهمترين علل انتقال بيماري هستند. از زمان تشخيص اولين مورد ابتلا به ايدز، تاكنون حدود 78 ميليون نفر به اين عارضه مبتلا شده اند و 35 ميليون نفر بر اثر ايدز و بيماري هاي مرتبط با آن جان خود را از دست داده اند.
***** واقعيت هايي در مورد ايدز از سازمان جهاني بهداشت
-اچ آي وي و ايدز يكي از بزرگترين معضلات حوزه سلامت عمومي؛ به ويژه در كشورهاي كم درآمد است.
-در سال 2015 ميلادي، حدود 1.1 ميليون (بين 940 هزار تا 1.3 ميليون) نفر بر اثر يكي از دلايل مرتبط با ايدز جان خود را از دست دادند.
- بر اساس آمار، تا پايان سال 2015 ميلادي حدود 36.7 ميليون (بين 38 تا 39.8) نفر به ايدز مبتلا بودند كه حدود 2.1 ميليون (بين 1.8 تا 2.4) در سال 2015 به ايدز مبتلا شدند.
-كشورهاي جنوب آفريقا، با بيش از 25.6 ميليون (بين 23.1 تا 28.5) بيمار مبتلا به HIV، آلوده ترين منطقه جهان به شمار مي آيند. همچنين اين مناطق دو سوم مبتلايان جديد را در خود جاي داده اند.
-ويروس HIV با يك تست تشخيص سريع (RDTs)، با شناسايي وجود يا عدم وجود آنتي بادي ويروس در بدن تشخيص داده مي شود.
- بدن آلوده به ويروس HIV ، پذيراي بيش از 20 نوع عفونت كشنده و سرطان است.
- ويروس HIV يكي از مهمترين دلايل ابتلا به بيماري سل است.
-به عنوان يكي از مهمترين پيشرفت هاي صنعت دارويي، بيماران مبتلا به ايدزي كه با داروهاي ضد ويروسي درمان مي شوند، عمر طولاني تري دارند. به علاوه ثابت شده است كه اين دارو ها از انتقال ويروس HIV جلوگيري مي كند كه به معناي بهبود كيفيت زندگي اين بيماران است.
-بر اساس برآورد سازمان جهاني بهداشت، حدود 60 درصد از مبتلايان به ايدز به شرايط خود واقف هستند و 40 درصد باقيمانده كه بيش از 14 ميليون نفر به شمار مي آيند، بايد به خدمات تشخيص ايدز دسترسي داشته باشند.
-تا اواسط سال 2016 ميلادي، 18.2 (بين 16.1 تا 19) ميليون بيمار مبتلا به ايدز در سراسر جهان، درمان هاي ضد ويروسي دريافت كرده اند.
- بين سال هاي 2000 تا 2015 ميلادي، آمار ابتلا حدود 35 درصد كاهش يافته و مرگ و مير مرتبط با ايدز حدود 28 درصد كاهش داشته كه به معناي نجات هشت ميليون زندگي است.
-گسترش استفاده از داروهاي ضد ويروسي مانع از بروز 21 ميليون مرگ ناشي از ايدز و 28 ميليون ابتلاي جديد تا سال 2030 ميلادي خواهد شد.
- صنعت پزشكي پيشرفت چشمگيري در پيشگيري از انتقال ويروس از مادر به فرزند داشته است. در سال 2014 ميلادي، از هر 10 مادر باردار مبتلا به HIV، بيش از هفت مورد تحت درمان داروهاي ضد ويروسي قرار گرفته اند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Clinical Investigation منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر