به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس الرت، محققان دانشگاه فناوري كويينزلند در استراليا گفتند: مطالعه قبلي آنها نشان داده بود كه پس از سرفه، اين پاتوژن ها تا بيش از چهار متر منتشر مي شوند و براي 45 دقيقه در محيط زنده مي مانند.
آنها افزودند: اما مطالعه جديد نشان داده است كه زيرمجموعه pseudomonas aeruginosa، يك گونه باكتريايي مرتبط با عفونت هاي بيمارستاني كه توسط سرفه يا عطسه كردن منتشر مي شود، نيمه عمر 10 دقيقه اي دارد و بعد از آن باز هم مي تواند براي حدود 45دقيقه در محيط بمانند.
باكتري P. aeruginosa يك پاتوژن شايع و مقاوم در برابر چنددارو است كه مي تواند باعث عفونت هاي بيمارستاني مانند ذات الريه وابسته به ونتيلاتور و 'سپسيس' (عفونت خون) شود.
فناوري ابداعي محققان دانشگاه فناوري كويينزلند به نام TARDIS به آنها اجازه داد تا نحوه گسترش ذرات معلق ناشي از سرفه يا عطسه را در هوا، چسبيدن آنها به محيط اطراف و مدت حضور آنها را بررسي كنند.
محققان براي بررسي اين فناوري از قطرات ريز و معلق در هوا پس از سرفه دو بيمار مبتلا به 'فيبروز كيستيك' و عفونت مزمن 'سودوموناس آئروژينوزا' نمونه گرفتند.
آنها متوجه شدند قطرات ريز حاصل از سرفه به محض تماس با هوا، به سرعت خشك، خنك و سبك مي شوند و مي توانند در هوا بمانند؛ اين قطرات همچنين تا حدودي از طريق تماس با اكسيژن موجود در هوا از بين مي روند اما تبخير قطرات بزرگتر بسيار بيشتر طول مي كشد.
اين بررسي نشان داد كه بيشتر قطرات ناشي از سرفه و عطسه معمولا بسيار سريع تجزيه مي شوند و در نتيجه باكتري قادر به بقا در آنها نيست.
محققان متوجه شدند كه بيشتر اين باكتري ها در قطرات خشك و يا در يك نيمه عمر 10 ثانيه اي از بين مي روند اما يك زير مجموعه كوچكتر از اين باكتري نيمه عمر بيش از 10 دقيقه داشت.
اين موضوع نشان مي دهد كه برخي از باكتري هاي pseudomonas aeruginosa در برابر فروپاشي بيولوژيكي سريع مقاوم هستند و در نتيجه مدت طولاني در هواي اتاق باقي مي مانند كه در نتيجه، خطر عفونت ناشي از هوا را به ويژه براي افراد مبتلا به مشكلات تنفسي مانند بيماران مبتلا به فيبروز كيستيك ايجاد مي كنند.
محققان گرچه دقيقا چرايي اين اتفاق را نمي دانند، اما فرض آنها بر اين است كه ناحيه توليد قطرات در مسير تنفسي و اندازه قطرات در اين امر دخيل است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
باكتري بيماريزاي حاصل از سرفه يا عطسه 45 دقيقه در هوا زنده مي ماند
۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۲۸
کد خبر:
82571434
تهران-ايرنا- محققان استراليايي با ابداع يك روش مطالعاتي جديد متوجه چگونگي گسترش و تداوم حضور باكتري عامل يك بيماري شايع در محيط بعد از سرفه يا عطسه شدند؛ اين باكتري 45 دقيقه پس از عطسه و يا سرفه فرد در محيط زنده مي ماند.