۳۱ خرداد ۱۳۹۶، ۸:۲۱
کد خبر: 82572182
T T
۰ نفر

حفظ سلامت مغز با مصرف گردو در نوجوانی

۳۱ خرداد ۱۳۹۶، ۸:۲۱
کد خبر: 82572182
حفظ سلامت مغز با مصرف گردو در نوجوانی

تهران- ایرنا- محققان فرانسوی معتقدند كه مصرف گردو در نوجوانی به پیشگیری از اضطراب در سالمندی و حفظ سلامت مغز كمك می كند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، در تازه ترین آزمایش به عمل آمده مشحص شد كه گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و این تركیبات حیاتی برای رشد مغز مفید هستند.
اما به گفته محققان موسسه ملی بهداشت و مركز تحقیقات پزشكی در فرانسه، كمبود اسیدهای چرب اشباع نشده در رژیم غذایی برخی نوجوانان وجود دارد كه این امر باعث اضطراب و اختلال حافظه در بزرگسالی می شود.
اسیدهای چرب امگا3 برای تندرستی انسان لازم و ضروری هستند و ماهی های چرب، لوبیای سویا و اسفناج از منابع غنی آن محسوب می شوند.
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است و در آخرین آزمایشی كه روی موش ها صورت گرفت، مشخص شد كه این تركیبات حیاتی برای رشد مغز مفید هستند.
نتایج مطالعه جدید محققان فرانسوی موید شواهد موثقی است كه بر اهمیت پیروی نوجوانان از یك رژیم غذایی سالم تاكید دارد.
مهمترین برهه در رشد مغز كه با بیشترین تغییر ساختار و عملكرد مغز همراه است، در دوران نوجوانی است، به این معنی كه رژیم غذایی سالم برای نوجوانان اهمیت مضاعف پیدا می كند.
اما نوجوانی مرحله ای از زندگی است كه بسیاری از افراد به تدریج استقلال فكری پیدا می كنند و دارای انتخاب های غذایی خاص خود می شوند؛ در نتیجه، بسیاری از نوجوانان به دلایل مختلف گزینه های مغذی را كنار می گذارند و به سمت مصرف خوراكی هایی گرایش پیدا می كنند كه اغلب فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده امگا3 هستند. این اسیدها در بدن انسان تولید نمی شوند و باید با مصرف خوراكی تامین شوند.
محققان برای این مطالعه، موش ها را تا اوایل دوران نوجوانی با یك رژیم غذایی متعادل تغذیه كردند.
برای مطالعات پزشكی اغلب از جوندگان استفاده می شود زیرا وضعیت آرایش ژنتیكی آنها به انسان ها بسیار شبیه است.
در مرحله بعدی، بعضی از موش ها را به سمت رژیم غذایی فاقد چربی های اشباع نشده سوق دادند.
در موش هایی كه از این رژیم غذایی نامناسب در دوران نوجوانی تغذیه شده بودند، سطح مواد مغذی در قشر جلوی مغز و نوكلئوس اكومبنس آنها كاهش یافت، مناطقی از مغز كه اولی در تنظیم عواطف اهمیت دارد و دومی با مساله اعتیاد درگیر می شود.
رژیم غذایی كم كیفیت ارتباط بین نورون ها در این مناطق را تضعیف كرده و موجب اختلال در رشد مغز می شود.
به گفته محققان، امگا3 و سلنیوم فراوان در گردو برای سلامتی مغز مفید است،
نتایج این مطالعه جدید در مجله علوم اعصاب منتشر شد.
پیش از این نیز محققان دانماركی متوجه شده بودند كه اسیدهای چرب امگا3 در گردو می تواند از مسمومیت غذایی پیشگیری كند.
تحقیق دیگری هم در مدرسه پزشكی هاروارد در ماه مارس نشان داد كه مصرف مواد غذایی سرشار از امگا3 می تواند آسیب ناشی از آلودگی هوا را به نصف كاهش دهد.
علمی **1311**
مترجم:محمدعلی صنایعی** انتشار:زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر