۲ تیر ۱۳۹۶، ۲۳:۱۹
کد خبر: 82575544
T T
۰ نفر
استاندار كرمانشاه: سمن ها در عرصه هاي مختلف مي توانند گره گشا باشند

كرمانشاه- ايرنا- استاندار كرمانشاه گفت: سمن ها (سازمان هاي مردم نهاد) مي توانند در عرصه هاي مختلف گره گشا باشند و من و مجموعه همكارانم در استانداري با تمام وجود به لزوم گسترش سازمانهاي مردم نهاد باور داريم.

‍به گزارش خبرنگار ايرنا، استاندار كرمانشاه عصر جمعه در نشست صميمي با سازمان هاي مردم نهاد استان افزود: بنده و همكارانم اهميتي ويژه براي فعاليتهاي سازمانهاي مردم نهاد قائليم و ارتقا آمار رشد اين سازمانها از 185 به 315 مورد بيانگر اهميت اين عرصه براي مسئولان دولت تدبير و اميد در استان است.
وي اظهار كرد: تشكيل مجدد و احياي تشكل خانه سمن ها و پيگيري اختصاص مكان سازماني به آن، نشانه اهميت سمنها براي مسئولان استان است.
وي اضافه كرد: فكر مي كنيم كه دولت در تمام دنياي امروز و نتيجه تجارب بشر در عرصه اجتماعي به اين نكته رسيده است كه دولت ها در تصدي امور اجتماعي حضور حداقلي داشته باشد و اداره امور جوامع بايد به خود مردم محول شود.
استاندار كرمانشاه گفت: جوامعي كه در آن دولت بخواهد امور مرتبط با حوزه اجتماعي را كاملا در كنترل بگيرد، دچار نوعي، فساد، عقب ماندگي گسترده و مفرط، مي شوند.
رازاني افزود: اقيانوس عظيمي از استعداد و توانايي و فرصت در متن مردم وجود دارد كه اگر به حركت در بيايد مي تواند هر عرصه اي را دگرگون كند، اگر جامعه سازوكاري را به وجود بياورد كه امكان استفاده از اين توانمندي فراهم شود، قله هاي توسعه را درخواهد نورديد.
او تصريح كرد: ما در كشور و به تبع آن كرمانشاه هم در مسايل اجتماعي و هم در حوزه فرهنگ دچار آسيب هايي هستيم، يكي از اين مسائل فرهنگي 'عدم باور به خود و‌توانمنديهاي خود» بخصوص در ميان نسل جوان است، به ‌گونه اي كه تلقي عمده جوانان اين است كه تنها دولت بايد شغل را براي آنها آماده كند در حاليكه جوان بايد خود پويا و ‌كوشا باشد و البته دولت نيز زمينه اشتغال را فراهم كند.
استاندار كرمانشاه اظهار كرد: بايد با مشاركت خود تشكلها برنامه اي براي توسعه كيفي و كمي تشكلها در پنج سال آينده تدوين كنيم كه در حالت ايده آل بتوانيم تعداد تشكلها را از رقم 315 تشكل كنوني، به هزار تشكل برسانيم، به گونه اي كه با اجراي اين برنامه، علاوه بر شهرها و بخشها، حتي هيچ دهستاني در استان نباشد كه از حضور و فعاليت سمن ها بي بهره باشد.
رازاني گفت: ما در استان كرمانشاه به شدت به «اجتماعي شدن» نياز داريم و از معضلات ما در استان اين است كه عده اي براي حل و فصل خشونتها فورا به سمت نزاع مي روند، در حاليكه اين شيوه حتي نبايد به عنوان راه حل نهايي نيز مدنظر باشد، سمن ها در اجتماعي شدن مي توانند نقشي محوري ايفا كنند.
معاون سياسي و امنيتي استانداري كرمانشاه هم در اين نشست گفت: اگر اصل تنوع را به رسميت نشناسيم و از آن كمك نگيريم با مشكلات عديده اي در عرصه هاي مختلف روبرو خواهيم شد.
يوسف شاه حسيني افزود: اگر توجه به قانون نداشته باشيم، امكان امنيت، آرامش و سنجيدگي در امور را از دست خواهيم داد.
وي اضافه كرد: «اعتدال گرايي» به عنوان يك نگرش به ما كمك خواهد كرد كه قدمهايي اساسي و راهبردي در امور اجرايي بر داريم.
وي گفت: از جمله مصاديق بارز 'تشريك مساعي'، نهادسازي، ساختارسازي، كاهش تصدي‌گري هاي دولتي و واگذاري امور به مردم است و احزاب و سازمانهاي مردم نهاد مي توانند در اين زمينه راهگشا باشند.
معاون استاندار كرمانشاه گفت: در استان با وجود مشغله هاي اجتناب ناپذيري همچون برگزاري پنج انتخابات، از مباحث مرتبط با توسعه اجتماعي و فرهنگي غافل نبوده ايم و در قياس با سالهاي گذشته مي توانيم با همدلي مضاعف و بيش از پيش، مباحث مختلف توسعه اجتماعي و فرهنگي را دنبال كنيم.
شاه حسيني افزود: اختصاص فضاي قانوني و احياي ساختار خانه سمن ها از جمله فعاليتهاي ارزشمند دولت تدبير و اميد در استان در عرصه توسعه فرهنگي و اجتماعي بوده است.
وي گفت: مبحث رفع آسيبهاي اجتماعي، به تعبير مقام معظم رهبري نياز به نگاهي همه جانبه و بلند نظر دارد و بايد با استفاده از همه ظرفيتها با روش هاي علمي مي بايست در حل آنها بكوشيم.
8066 انتشاردهنده:علي مولوي