۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۰
کد خبر: 82575777
T T
۰ نفر

ارتش میانمار 67 كودك سرباز را مرخص كرد

۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۰
کد خبر: 82575777
ارتش میانمار 67 كودك سرباز را مرخص كرد

تهران- ایرنا – صندوق كودكان ملل متحد (یونیسف) اعلام كرد: ارتش میانمار در نخستین اقدام برای كاهش روند استفاده اجباری از كودكان و نوجوانان به عنوان جنگنده و سرباز در یك دهه اخیر، 67 كودك سرباز را مرخص كرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، یونیسف در گزارشی تایید كرد ارتش میانمار روز جمعه برای نخستین بار پس از كودتای نظامیان در یك دهه پیش كه كودكان را به اجبار به سربازی می گرفتند، 67 كودك را مرخص كرد.
به نوشته تارنمای 'میزیما' كه خبرهای میانمار را رصد می كند، طبق این گزارش هنوز برآورد دقیقی از تعداد كودكان و نوجوانانی كه در ارتش 500 هزار نفری میانمار به عنوان سربازان اجباری حتی در جنگ های نژادی در مناطق مرزی این كشور می جنگند، وجود ندارد.
ارتش میانمار نیز در این زمینه در گزارشی اعلام كرد كه پس از قرارداد سال 2012 این كشور با سازمان ملل تاكنون 850 كودك و نوجوان سرباز در نیروهای نظامی این كشور مرخص شده اند.
از سال 2012 تاكنون دولت غیرنظامی جایگزین نظامیان كه حدود 50 سال قدرت را در میانمار در دست داشتند، روی كار آمده است. البته درگیری های قومی، نژادی و مذهبی به ویژه علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در مناطق مرزی این كشور پایان نیافته است.
دولت جوان میانمار پیشتر اعلام كرده بود درصدد است كودكان و افراد كم درآمد در ارتش را به جامعه باز گرداند.
'برتراند بینول' نماینده یونیسف در میانمار نیز در این زمینه اعلام كرد كه در حال حاضر استخدام یك كودك نسبت به چهار سال پیش در میانمار سخت تر شده است.
این درحالی است كه كارشناسان می گویند در میانمار هنوز كودكان در معرض خطر استخدام اجباری در ارتش و استفاده از آنها در مناطق جنگی خطرناك مرزی وجود دارد. گروه هایی در ارتش و دلالانی وجود دارند كه همچنان در مراكز مشخصی از شهرهایی مانند یانگون و ماندالی در پارك ها و ایستگاه های اتوبوس، پسران كم سن آسیب پذیر را به اجبار وارد صفوف ارتش برای جنگیدن می كنند.
این سربازان كودك عمدتا به عنوان جنگنده به ایالت های شمالی میانمار مانند كاچین و شان كه مناقشات نظامی،درگیری و خشونت های نژادی در آنجا بشدت درجریان است، فرستاده می شوند.
یونیسف در گزارش خود متذكر شده است كه این سازمان تلاش هایی برای گفت وگو با مسئولان محلی به منظور آزاد كردن سربازان زیر سن قانونی داشته اما تاكنون بی پاسخ مانده است.
تاكنون همه كودكانی كه از خدمت اجباری در ارتش میانمار آزاد شده‌اند زیر 18 سال سن داشتند. بسیاری از گروه های فعال حقوق بشری خواستار خروج تمام كودكان از ارتش میانمار هستند.
برخی از كشورها پیشتر اعلام كرده بودند در صورتی كه میانمار به استفاده اجباری از كودكان در ارتش پایان ندهد این كشور را تحریم می كنند.
میانمار كه در سال های اخیر درگیر خشونت ها و درگیری های نظامی داخلی بوده دچار مشكلات متعدد اقتصادی و اجتماعی است .
یونیسف پیشتر در گزارشی از مرگ روزانه 150 كودك زیر 5 سال در اثر گرسنگی در این كشور خبر داده بود.
آساق**مریم شفیعی**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
۰ نفر