به گزارش ايرنا قربانعلي سعادت روز شنبه در اولين جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران آذربايجان غربي افزود: ميزان تصرف در حريم رودخانه ها بايد در اولين فرصت بررسي شود تا نسبت به آزادسازي آنها اقدام هاي كارشناسي صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه در 30 سال گذشته با وجود بارندگي هاي زياد خسارت كم به تاسيسات و بناها وارد مي شد، اضافه كرد: شرايط اقليمي منطقه در سال هاي گذشته دست خوش تغيير شده و اين مهم لزوم لايروبي رودخانه ها، بازسازي پل ها و بازسازي ديواره رودخانه ها را دوچندان مي كند.
وي ادامه داد: اگر مي توانستيم با اقدام هاي اصولي جريان سيلاب را هدايت كنيم آب حاصل از آن به درياچه اروميه وارد و حركت موثري در اين راستا انجام مي شد.
استاندار آذربايجان غربي همچنين روند آواربرداري واحدهاي خسارت ديده در مناطق سيل زده را كند ارزيابي كرد و تسهيل اين روند را از مسئولان مربوطه خواستار شد.
مديركل مديريت بحران آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به سيل روزهاي 24 و 25 فروردين سال جاري بيان كرد: سيل اواخر فروردين امسال 2 هزار و 900 ميليارد ريال به بخش كشاورزي، يك هزار و 380 ميليارد ريال به تاسيسات زيربنايي و 420 ميليارد ريال به ساختمان هاي مسكوني شهري و روستايي خسارت وارد كرد.
امير عباس جعفري افزود: به هركدام از يك هزار و 132 خانوار آسيب ديده در سيل اخير 20 ميليون ريال كمك بلاعوض تعلق گرفت.
وي شيب زياد، توپوگرافي خشن و شرايط اقليمي حاكم بر استان را از دلايل افزايش آبراهه ها و مسيل ها در استان عنوان كرد و گفت: طول مسيل هاي استان 6 هزار 930 كيلومتر بوده كه 2 هزار و 200 كيلومتر آن، مربوط به رودخانه هاي دائمي و چهار هزار و 730 كيلومتر مابقي مربوط به رودخانه ها و مسيل هاي فصلي است.
محمود بدلي مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه در سيل اخير به يك هزار و 972 واحد مسكوني در استان خسارت وارد شد، افزود: تاكنون براي يك هزار و 549 واحد احداثي و تعميري براي انجام مراحل احداث و تعمير تشكيل پرونده شده است.
به گزارش ايرنا روز پنجشنبه / 24 فروردين/ بارش باران هاي فصلي با شدت زياد در جنوب و مركز آذربايجان غربي آغاز و تداوم اين بارش ها و ذوب شدن برف ها در ارتفاعات به دليل گرماي هوا، موجب جاري شدن سيل و طغيان رودخانه ها در روز بعد شد.
بر اساس اعلام مسئولان استان جاري شدن سيل و طغيان رودخانه ها در آذربايجان غربي يك فوتي و يك نفر مصدوم برجا گذاشت و راه مواصلاتي افزون بر 50 روستاي بخش سيلواناي اروميه به علت تخريب پل در اين منطقه مسدود شد.
آذربايجان غربي از جمله استان هاي سردسير كشور است كه به علت موقعيت جغرافيايي و شرايط آب و هوايي منحصر بفرد همواره در معرض بحران هاي طبيعي نظير سيل و زلزله قرار دارد و كسب آمادگي براي امدادرساني و كاهش دامنه آسيب ها و خسارت هاي آن جزو ضرورت هاي زندگي اجتماعي شهروندان اين استان محسوب مي شود.
7129/2093 ** خبرنگار: توحيد محمودپور** انتشار دهنده: صابر چهرقاني
تاكيد استاندار آذربايجان غربي بر افزايش نظارت بر برداشت شن و ماسه در حريم رودخانه ها
۳ تیر ۱۳۹۶، ۲۰:۲۱
کد خبر:
82576740
اروميه- ايرنا- استاندار آذربايجان غربي با تاكيد بر افزايش نظارت بر برداشت شن و ماسه در حريم رودخانه هاي اين استان گفت: تخلفات صورت گرفته در حريم و بستر رودخانه ها بايد با بررسي هاي كارشناسي و طبق فرم هاي ارزيابي دقيق انجام شود.