۴ تیر ۱۳۹۶، ۹:۴۵
کد خبر: 82577023
T T
۰ نفر
متخصصان بين المللي از كانون هاي گرد و غبار در اهواز ديدن مي كنند

اهواز - ايرنا - متخصصان بين المللي شركت كننده در همايش بين المللي گردو غبار در تهران، روز 13 تير از كانون هاي گردو غبار و روند درختكاري ديدن خواهند كرد.

به گزارش ايرنا همايش بين المللي مقابله با گرد و غبار با حضور رييس جمهوري و بيش از 30 كشور دنيا 12 تا 14 تير در سالن اجلاس سران در تهران برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، يوسف رشيدي دبير اجرايي همايش بين المللي مقابله با گرد و غبار؛ چالش ها و راه حل ها در نشست خبري اين همايش گفت: اين همايش با حضور رييس جمهوري، 2 معاون دبيركل سازمان ملل و وزراي چندين كشور آغاز به كار مي كند.
وي افزود: تاكنون 31 كشور از جمله ايتاليا، فرانسه، آلمان، چين، آذربايجان، بلژيك، قطر، عمان، كويت، پاكستان، ارمنستان، چاد، عراق، تركيه، هند، اردن، كره جنوبي، اسلواكي، صربستان و آمريكا براي حضور در همايش اعلام آمادگي كردند و پيش بيني مي كنيم تا آخر هفته تعداد كشورها بيشتر شود.
معاون پژوهشي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه براي تعداد زيادي از كشورها دعوتنامه فرستاده ايم،گفت:اما چون بلافاصله پس از همايش گرد و غبار، همايش نيويورك با موضوع توسعه پايدار برگزار مي شود، از اين رو به نظر مي رسد تعدادي از كشورها خود را براي حضور در آن همايش آماده كنند.
وي با بيان اينكه برخي از نمايندگان كشورها در حد وزير و برخي در حد كارشناس شركت مي كنند، افزود: پس از آيين گشايش، 2 اجلاس در سطح وزرا برگزار مي شود كه در آن ديدگاه خود را در زمينه پديده گرد و غبار ارائه كرده و به تبادل نظر خواهند پرداخت كه خروجي آن در بيانيه اي با عنوان بيانيه تهران خواهد بود؛ در اين بيانيه، مباحث همكاري هاي بين المللي، منطقه اي و ظرفيت سازي ها در اين زمينه در آن درج خواهد شد.
رشيدي ادامه داد: پس از اجلاس وزرا، چهار نشست فني برگزار خواهد شد كه نخستين نشست بعدازظهر روز افتتاحيه يعني 12 تير باعنوان ' تاثيرات اجتماعي، اقتصادي، و محيط زيست گرد و غبار و خسارت هاي ناشي از آن ' برگزار مي شود.
وي گفت: روز دوم همايش يعني 13 تير متخصصان بين المللي از اهواز و كاشان ديدن خواهند داشت و از نزديك با وضعيت اهواز و اقداماتي كه در كاشان از جمله درختكاري انجام شده ، آشنا مي شوند.
دبير اجرايي همايش بين المللي مقابله با گرد و غبار ادامه داد: در روز سوم همايش يعني 14 تير سه نشست فني و يك نشست جمع بندي خواهيم داشت كه 2 نشست در صبح با موضوع ' شناسايي منابع، پايش، پيش بيني و اندازه گيري گرد و غبار خواهد بود.
وي افزود: همچنين نشست سوم با موضوع سياست گذاري، نوآوري، كنترل منابع و مباحث اقتصادي صبح روز 14 تير برگزار مي شود كه در آن در خصوص روش هاي نوين براي مقابله با گرد و غبار بحث و تبادل نظر صورت مي گيرد.
رشيدي گفت: بعد ازظهر 14 تير نيز چهارمين نشست فني و تخصصي در خصوص همكاري هاي منطقه اي و بين المللي، اقدامات و پاسخ ها خواهد بود كه پس از پايان اين نشست ها جمع بندي و بيانيه فني تدوين مي شود كه با اين حساب 2بيانيه تهران و فني خروجي اين همايش خواهد بود؛ همچنين يك گزارش از تمام همايش توسط سازمان ملل تهيه مي شود.
وي اظهار كرد: در اين همايش 2 معاون دبيركل و مسئولان 9 سازمان بين المللي حضور خواهند داشت و تاكنون حدود 80 وزير، منخصص و كارشناس از كشورهاي مختلف براي شركت در اين همايش اعلام آمادگي كردند.
معاون پژوهشي سازمان حفاظت محيط زيست تاكيد كرد: نكته بسيار مهم در باره اين همايش اين است كه اين يك همايش فني و تخصصي است و در زمان برپايي آن به دنبال محكوم كردن كشوري براي پديده گرد و غبار نيستيم بلكه هدف اصلي رسيدن به يك راهكار منطقه اي و بين المللي با تكيه بر نقاط اشتراك و دوري از اختلافات و هرگونه موضع گيري سياسي در زمينه مقابله با گرد و غبار است.
وي گفت: اين همايش يك گردهمايي كه تنها بر لبه علم حركت كنيم، نيست بلكه تلفيقي از مباحث علمي، تخصصي، سياستگذاري و همكاري هاي منطقه اي و بين المللي است از اين رو از كشورها دعوت مي كنيم تا با تشريك مساعي بتوانيم به يك چارچوب بين المللي براي مقابله با گرد و غبار برسيم.
رشيدي با بيان اينكه اين رويداد شايد نخستين همايشي است كه سازمان ملل در زمينه گرد و غبار در اين سطح برگزار مي كند، افزود: يك طرف برگزاري آن سازمان ملل و در طرف ديگر ايران است از اين رو تمام كارها را به صورت مشترك انجام مي دهيم.

** همايش بين المللي مقابله با گرد و غبار، آغاز همكاري ها
وي تاكيد كرد: اين همايش شروع كار است و نبايد انتظار داشته باشيم با اتمام آن يك سند ملزم به اجرا، با تامين منابع مالي شكل گيرد بلكه اين يك آغاز همكاري هاي بين المللي است كه در كنار آن مباحث مالي و فني نيز تدوين مي شود كه آنها را پيگيري خواهيم كرد و اميدواريم به نتايج ملموسي دست يابيم.
رشيدي گفت: برگزاري اين همايش 2 بخش داخلي و خارجي دارد كه سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت امور خارجه بخش داخلي و سازمان ملل بخش خارجي آن است، همچنين يك شوراي سياستگذاري با اعضاي سازمان محيط زيست، وزارت خانه هاي امور خارجه، نيرو و جهاد كشاورزي و سازمان جنگل ها مراتع و آبخيزداري دارد و در كنار آن 2 كميته علمي و اجرايي نيز فعاليت مي كند.
وي با اشاره به منشاء برگزاري اين همايش اظهار كرد: سازمان ملل متحد چهار قطعنامه در بحث گرد و غبار تدوين كرد كه در بند هفت آخرين قطعنامه، از ايران براي برگزاري اين همايش در سال 2017 قدرداني كرد و اين همايش به استناد به بند هفت چهارمين قطعنامه سازمان ملل در ايران برگزار مي شود.
رشيدي با تاكيد بر اهميت كاهش آلودگي هوا گفت: در سال 2013 آژانس بين المللي تحقيقات سرطان اعلام كرد آلودگي هوا مي تواند يكي از دلايل بروز سرطان منجر به مرگ شود بنابراين كار كردن بر روي كاهش آلودگي ها بسيار مهم است.
وي با اشاره به وضعيت گرد و غبار در اهواز گفت: گرد و غبار يك پديده جهاني است و كشورهاي زيادي را درگير كرده است از اين رو مقابله با آن نيازمند عزمي جهاني است كه يكي از اهداف برگزاري اين همايش رسيدن به آن است.
دبير اجرايي كنفرانس بين المللي مقابله با گرد و غبار افزود: در سال 1379 نخستين مصوبه در خصوص كاهش آلودگي هوا در كشور تدوين شد كه در آن به مواردي مانند اصلاح كيفيت سوخت، استاندارد سازي خودروها و معاينه4 فني اشاره شده بود كه با اجراي آنها تا حد زيادي شاهد كاهش انواع آلودگي ها مانند منواكسيد كربن، گوگرد و آزبست بوديم اما چند سالي است كه با مشگل گرد و غبار كه كاملا جداي از آلودگي هاي شيميايي است روبه رو شده ايم كه به تغيير اقليم و كاهش منابع آبي بر مي گردد.
وي ادامه داد: در اين راستا سازمان هواشناسي جهاني در سال 2007 بخش پيش بيني و پيش آگاهي مرتبط با گرد و غبار ايجاد كرد با اين هدف كه محققان و متخصصان گرد هم آورد تا با ظرفيت سازي پل ارتباطي بين انجمن ها و دولت ها باشند.
علمي 9014** /6037
خبرنگار: كيميا عبداله پور* انتشاردهنده: عبدالحميد راجي