به گزارش ايرنا از اعلام روز يكشنبه سازمان پدافند غيرعامل، سردار غلامرضا جلالي در نشست رؤساي كميته دائمي پدافند غيرعامل دستگاههاي اجرايي كشور، وفاداري اهل سنت به نظام را با اشاره به اين نكته بيان كرد كه غربي ها ، راه اندازي جنگ بين شيعه و سني را دنبال مي كنند و همواره سعي در همگرايي جريان اهل سنت با جريان تكفيري دارند.
وي اظهار كرد:همواره در مناطق غربي و مناطق ديگر شاهد فداكاري ها و تلاش هايشان بوده ايم و روحانيت اهل تسنن در اين موضوع، موضع گيري شفاف و صريح دارد.
جلالي به استفاده گسترده گروه هاي تكفيري از شبكه هاي اجتماعي و اينترنت اشاره كرد و گفت: اكثر ارتباطات، ساماندهي، جذب، تبليغات، فعاليت هاي سياسي و فرهنگي و امنيتي گروه هاي تروريستي از طريق فضاي مجازي و سايبر انجام مي شود و همواره تلاش مي كنند كه تقابل انديشه و ايدئولوژي بين شيعه و سني را مطرح و ترويج كنند كه بايد با هوشمندي مراقب بود تا ما دچار بازي كه توسط آنها طراحي شده است نشويم.
وي ادامه داد: در خصوص دلايل رويكردهاي مربوط به حوزه تروريستي مباحث زيادي مطرح مي شود و خيلي ها اينگونه حوادث را به نوعي تكميل زنجيره و چرخه اقدامات استكبار جهاني به سرپرستي آمريكا در منطقه ميدانند كه عوامل مختلفي بر آن تاثير گذار است.
** عوامل حوزه تروريستي در منطقه
وي عوامل حوزه تروريستي در منطقه را دو علت كلي دانست و خاطرنشان كرد: اولين عامل، نقش منطقه اي جمهوري اسلامي و تبديل به يك قدرت مقبول و مشروع در منطقهي غرب آسيا و اعمال نقش و همچنين حمايت از نهضتهاي آزادي بخش و محور مقاومت دربرابر رژيم صهيونيستي و حمايت از مسلمانان و ايستادگي در برابر تهديدات رژيم صهيونيستي و ايجاد محور مقاومت در منطقه به رهبري ايران عليه آمريكا و رژيم صهيونيستي عكس العمل هايي ازجانب دشمنان به دنبال دارد.
به گفته جلالي ، پيروزي هاي محور مقاومت درمنطقه، سوريه و عراق و لبنان و ناكارآمدي جبهه روبروي جبهه مقاومت به سرپرستي آمريكا و با محوريت عربستان سعودي نيز از مواردي است كه از جانب دشمنان عكس العمل هايي درپي دارد.
وي دومين عامل را واقع شدن كشور ايران در منطقه پر تلاطم امنيتي دانست و گفت: كشورهاي همسايه طيف عمده اي از مشكلات امنيتي دارند كه باعث شده است تهديدات و ناامني ها به اروپا و بعضا آمريكا هم كشيده شود و امنيت و فضاي آرام ايران دشمنان را تحريك كرده است كه به نوعي اين آرامش به هم بزنند.
** جنگ هاي نيابتي و حمايت مستشاري
جلالي اظهار كرد: تلاش عربستان در نزديك شدن به اسرائيل و معرفي خود به عنوان قدرت منطقه و همچنين حمايت آمريكا از عربستان در جنگ هاي نيابتي و حمايت مستشاري، اطلاعاتي و پشتيباني از متحدين خود در منطقه باعث به وجود آمدن قطب قدرتي با محوريت عربستان و در كنار او اسرائيل شده است.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور افزود: عربستان با برخورداري از منابع مالي بالا و دلارهاي نفتي و وجود اماكن مقدسه مكه و مدينه در تلاش است خود را به عنوان رهبر جهان اسلام معرفي و با راه اندازي ناتو عربي خود را به قدرت منطقه اي تبديل كند.
**معرفي ناتو عربي در منطقه
جلالي با اشاره به سفر رئيس جمهور آمريكا به عربستان سعودي و شركت در اجلاس رياض خاطرنشان كرد: آنها با راه اندازي هوچي بازي سياسي و تبليغاتي سعي در معرفي ناتو عربي را داشتند و احتمالا بيشتر تبليغاتي براي ارتقاي روحيه آنها برگزار شده است.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور ادامه داد: اينكه برخي كشورهاي عربي رهبري عربستان را در منطقه نپذيرفته اند باعث شكست ناتو عربي شده است كه محور و علت اين شكست را متوجه قطر مي دانند و ممكن است ما را با انواع تحولات امنيتي در منطقه مواجه كند.
**عمده تهديدات شكل گرفته عليه جمهوري اسلامي
وي با اشاره به سه جريان كلي شكل گرفته در حوزه تهديدات امنيتي و تروريستي، افزود: جابجايي سران منافقين از عراق به عربستان سعودي و از طرفي انتقال بدنه منافقين به اروپا و ساماندهي جريان تكفيري از طرف ديگر و تلاش براي استفاده از ظرفيت بعضي دولتها به دليل فقر و نياز مالي به عربستان به عنوان يك مولفه امنيتي در شرق كشور از عمده تهديداتي به شمار مي آيد كه از ابتداي امسال عليه جمهوري اسلامي شروع شده است.
رئيس پدافند غير عامل اضافه كرد: دشمن سعي دارد با استفاده از عناصر داخلي در منطقه سيستان و بلوچستان و همچنين استقرار يك قرارگاه عملياتي كه توسط عربستان در بخش شرق تشكيل شده است دست به انجام اقدامات ناامني و تروريستي بزند و همين تلاش ها اقدامات را در منطقه غرب كشور دنبال ميكند كه خوشبختانه به نتيجه نرسيده اند.
** علت هاي شكل گيري تهديدات تروريستي در كشور
جلالي با اشاره به زمينه ها ، ريشه ها و علت هاي شكل گيري تهديدات تروريستي در كشور عنوان كرد: تهديدات تروريستي و ضد امنيتي به دليل ارتباط با مسائل امنيتي و سياسي و قومي و اقتصادي و مباحث اجتماعي، نسبتا پيچيده است كه گسل هاي قومي، امنيتي، سياسي و مذهبي ميتواند خود زمينه ساز به وجود آمدن يك اقدام ضد امنيتي شود.
جلالي تشكيل گروه هاي وهابي و تكفيري با محوريت داعش را مخلوق سيستم اطلاعاتي آمريكا دانست و تصريح كرد: گواه اين ادعا ، مناظره هاي انتخاباتي آمريكاست كه كانديداهاي رياست جمهوري آمريكا به صراحت اين موضوع را اعتراف كردند.
وي تصريح كرد: آمريكا به جهت مقابله با قدرت منطقه اي جمهوري اسلامي و محور مقاومت ، سعي در تقويت داعش در منطقه و ديگر گروه هاي تكفيري دارد و ائتلاف هاي شكل گرفته عليه داعش به رهبري آمريكا كنترل شده و بيشترنمايشي و تبليغاتي است.
جلالي به هم افزايي اطلاعاتي- عملياتي شكل گرفته بين گروه هاي تروريستي تحت حمايت قدرت هاي غربي اشاره كرد و گفت: همه پوشش هاي اطلاعاتي از سمت كشورهاي غربي صورت مي گيرد و نبايد فريب ژست ضد تروريست اين كشور ها را خورد و همين غربي ها در فتنه 88 به فتنه گران پوشش اطلاعاتي مي دادند و سفارتخانه ها را مكلف به دادن انواع گذرنامه به جاسوسان براي خروج از كشور كرده بودند.
**رويكرد دوگانه غرب در مبارزه با تروريسم
وي گفت: با وجود همه شعارهايي كه آمريكايي ها در رابطه مقابله با تروريست مي دهند و همواره جمهوري اسلامي را متهم به حمايت مالي از تروريست مي كنند شاهد اين هستيم كه پشتيباني مالي از گروه هاي تروريستي كاملا آزاد است و صدور و برداشت و دزدي از نفت عراق و فروش در مرزهاي سوريه و تركيه تحت نظارت و زير چشم آمريكا انجام مي شود و اين نشان دهنده دوگانه بودن رويكرد غرب در مبارزه با تروريسم است.
**بيكاري و مشكلات اقتصادي دليل جذب گروههاي تروريستي
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور وجود بيكاري و مشكلات اقتصادي در كشورهاي منطقه را زمينه ساز شكل گيري و جذب عناصر آزاد و مساله دار به گروه هاي تروريستي دانست و اظهار كرد: تعداد زيادي از اعضاي داعش اين مدل افراد هستند كه بعد از جذب، وارد فضاهاي عقيدتي و ايدئولوژيك ميشوند
**سطوح كلي تهديدات
جلالي گفت: ايجاد كشورهاي تروريستي، تشكيل ارتش آزاد و گروه هاي تروريستي سه سطح كلي تهديدات است كه محصول مبارزهي تروريستي آمريكا در منطقه ايجاد چند كشور تروريستي مانند ليبي و عراق و سوريه شد.
وي افزود: دسته دوم تشكيل ارتش هاي تروريستي مانند النصره و القاعده است كه استراتژي سطح گسترش يافته تروريست جمعي را دنبال مي كنند و ما امروزه شاهد حضور ارتش هاي تروريستي در دنيا هستيم كه تهديد جهاني و منطقه اي به شمار مي آيند.
به گفته وي،دسته سوم گروه هاي تروريستي هستند كه از گروه هاي كوچك تري تشكيل شده اند و در فعاليت هاي خود از روش هاي سايبري، هك و نفوذ، فناوري اطلاعات استفاده مي كنند.
وي اضافه كرد: ما در كشور با گروه تروريستي كه نازل ترين سطح است مواجه ايم و البته مدافعان حرم و كساني كه جريان مقاومت را شكل مي دهند با ارتش هاي تروريستي و كشورهاي تروريستي در حال مقابله اند.
**ايدئولوژي هاي وهابي- تكفيري
سردار جلالي گفت: از ايدئولوژي هاي وهابي- تكفيري توجه بيشتر به اهل سنت و توجيه موضوعاتي مانند خلافت، بيعت و انجام عمليات انتحاري است و همچنين بر عضويت جوانان داراي روحيه انقلابي با پتانسيل جسماني بالا تمركز وجود دارد ؛ ضمن اينكه از شهروندان كشورهاي غربي اهل تسنن و در عين حال داراي مهارت علمي بالا در حوزه ارتباطات و فناوري استفاده مي شود.
وي افزود: تكفيري ها از روش هاي مختلفي مانند انقماسي، انتحاري، بمبگذاري، ترور، هك و نفوذ و حمله مسلحانه در عمليات خود استفاده ميك نند كه بعضا ماهيت امنيتي و نظامي دارند.
** اتحاد گروه هاي مسلح اپوزوسيون با جريان هاي تكفيري و داعش
جلالي، اتحاد گروه هاي مسلح اپوزوسيون با جريان هاي تكفيري و داعش با محوريت عربستان سعودي و با كمك منافقين دلايل و ريشه هاي اقدامات تروريستي در ايران دانست وگفت: گروه هاي تروريستي درتلاشند با بهره گيري از چالش هاي اقتصادي و مشكلات اقتصادي و هر نوع پديده اي كه در اين زمينه به آنها كمك مي كند استفاده كنند و اقدام تروريستي انجام دهند.
**تمركز سازمان پدافند غير عامل براقدامات زير ساختي
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور خاطرنشان كرد: در يك جمع بندي كلي از تهديدات تروريستي در كشور، ما در مناطق مرزي با ترور، عمليات انتحاري و خرابكاري و حملات مسلحانه و در شهرهاي بزرگ احتمالا با عملياتي از جنس انفجار و تيراندازي مواجه ايم.
سردار جلالي گفت: مقابله با تهديدات تروريستي دو جنبه اطلاعاتي و اقدامات زيرساختي دارد كه در بخش زير ساخت مي تواند به اندازه زيادي در كاهش امكان عمليات و كم كردن خسارات و تلفات نقش داشته باشد كه سازمان پدافند غيرعامل بيشتر بر اين بخش متمركز است.
اجتمام9105**1776
تنطيم: معصومه نيكنام ** انتشار: ليلا خطيب زاده
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
سردار جلالي: اهل تسنن را بسيار وفادار به نظام جمهوري اسلامي مي دانيم
۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۵۴
کد خبر:
82577282
تهران-ايرنا- رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: هيچگاه نبايد وهابيت را مساوي با اهل سنت بدانيم و ما اهل تسنن را بسيار وفادار به نظام جمهوري اسلامي مي دانيم.